"Атака" иска 10% ДДС за родни храни

Предложението вече е в парламента
93
"Атака" иска 10% ДДС за родни храни
Снимка: Булфото, архив

Депутати от „Атака“ внесоха предложение за промени в Закона за данъка върху добавената стойност, с които искат „данъчната ставка за произведените на територията на Република България хранителни продукти да бъде в размер 10 на сто.“

В мотивите към предложението се казва, че при най-ниски доходи на българските домакинства в цяла Европа е непонятно защо същите трябва да бъдат натоварени с едно от най-високите ДДС.

"Визирайки непосилните цени на храните в страната ни и данъка добавена стойност към същите, ние трябва да признаем, че редица хранителни стоки в България са по-скъпи от аналогичните им в редица държави от ЕС. Нивата на ДДС за хранителните стоки в държавата ни, както знаем, са в размер на 20%", смятат националистите.

От партията посочват, че според доклад на Европейската комисия нивото на ДДС върху храните в  България е едно от най-високите за Европейския съюз.

Докато в страната ни ДДС върху хранителните продукти е в размер на 20%, при минимална работна заплата в размер на 174,35 евро, то в Чехия данък добавена стойност за хранителни продукти е в размер на 15% ( при 312,87 евро минимална заплата), в Германия – 19%, Гърция – 13% (при 683,76 евро минимална заплата), Испания – 10% (при 748,30 евро мин.заплата), Франция – 19,6% (при 1430,22 евро минимална заплата), Италия – 10%, Кипър – 18% (при 840 евро минимална заплата), Люксембург – 3% (при 1801,49 евро минимална заплата), Малта – 0% (при 679,87 евро мин.заплата), Холандия – 6% (при 1456, 20 евро минимална заплата), Австрия – 10%, Словения – 9,5% (при 763 евро минимална заплата), Словакия – 10% (при 337,70 евро минимална заплата), Финландия – 14%, казват още вносителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯПовечето храни произведени извън България са с много по-добро качество от нашите. Прав си.
27
2
 
4
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
до 32И на теб казвам, щом искаш, яж само българска продукция !!!!! И остави правото и свободата ако някой друг ако иска да си купи и продукция произведена другаде, това си е негово право и негов свободен избор !!!! И никой няма право да ускъпява чуждата продукция, всичо на масата, за всички едни правила и едни данъци.... и всеки решава за себе си какво да си купи ! Който иска да си купува българска продукция, който иска да купува чужда.... всеки знае за себе си !
26
5
 
5
 
! Отговори
Луд сидераст преди 10 години
Волене води ни по светлия път към Москва а не по осветения към сараите.
25
8
 
3
 
! Отговори
ОТКОГА И НА преди 10 години
4-ТИ КИЛОМЕТЪР ЗАПОЧНАХА ДА РАЗБИРАТ ОТ ДДС-ТА? СТИГА ЖАЛЪК ПОПУЛИЗЪМ ОТ НАЙ НИСКО КАЧЕСТВО! ТО И ТЪМНОКРАДЛИВИТЕ АРКАДАШИ РАЗБРАХА, ЧЕ ЮРУШ ГИ МАРАМУТКА!!!
24
7
 
2
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
до 25 ФАШИСТСлушай Фашисте, ако искаш хранителни продукти от българското земеделие, никой не те е спрел да си купуваш само такива ! И ако си мислиш, че храните произведени тук са с по-добро качесто от храните произведени вън, мнго се лъжеш. Но дори да го вярваш, ок, купувай само храни произведени в България, никой не те спира ! И остави другите ако искат да купуват храни произведени другаде, това е тяхно право !!!! Това вие ФАШИСТИТЕ трябва да разберете, Болен-Лицемеро-Ибрика, също !
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯЩом ще блажат на нашия пазар, а той беше задоволен от наши храни и хранеше български семейства, щом им даваме този лукс ще плащат повече ДДС, много ясно!Тази либерализация на пазарите ни погреба, за какво са ми на мен турски домати и френски лук?Това е наем да ползуваш българските пазари, които умишлено и планирано вече ги дистанцират от българското за да ни загробат тотално и селското стопанство да замре окончателно.Боли ме за Еврейския съюз !!!
22
0
 
2
 
! Отговори
... преди 10 години
Та ако се прилага ниско ДДС "за храните" по принцип е позволено, но ако се предлага само за "нашите храни"- не е.
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашистчето да отговори на въпроса защо българите продължават да хвърлят *** през терасата вместо да пазят нацията. Никой не ни е виновен освен самите ние. Най-лесно е да се лае.
20
6
 
9
 
! Отговори
ASR преди 10 години
Фашизма и комунизма са една и съща идеология. Спасението за България са нормалните работещи хора с нормално човешко мислене.
19
5
 
16
 
! Отговори
... преди 10 години
Нас ни приеха в ЕС точно за да унищожат нашето производство.Сега не можем да правим подобни разграничения, заради договорите, които следваше да подпишем, даващи карт- бланш на чуждите монополисти. Не, че е лоша идеята, но първо трябва да напуснем Евросъюза, за да я изпълним, защото и ще ни глобят, и пак ще ни заставят да им играем по свирката.
18
8
 
11
 
! Отговори
парламентарист масон преди 10 години
Ще отхвърлим предложението на Атака, понеже работи за България, което означава срещу нашите цели. Ще смажем тези самонадеяни типове, борещи се срещу правилата на Новият Световен Ред. Това да е ясно на всички техни симпатизанти и последователи! Ние сме винаги с много ходове напред.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ще стане, когато Волен Пидеров направи минималната заплата 1000 лв и мин. пенсия 500 лв.
16
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е вьзможно да се случи в Куба, в страна от ЕС няма как да стане. Отивайте в Куба и не се връщайте *** сидерасти.
15
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалък фашист с наполеонов комплекс. Алкохолик и шизофреник.
14
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е родоотстъпник! Жалки напъни да остане в политиката. Само в листата на дпс могат да го пуснат вече. Никой не ти вярва луд еничарю!
13
15
 
9
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Това фашистче трябва да разбере, че ако иска да падне ДДС-то, то трябва да падне за всички храни, защото сме в ЕС. И ако падне ДДС-то само на храните произведени в България, то това би било дискриминация към храните от чужбина. И ако в чужбина ни върнат жеста по същия начин и по така оскъпят нашата продукция там, спрамо тяханата, то по-голямата част от износа ни става непродаваем, което ще доведе до фалити на цели браншове... но Болен е попуситко фашистче и тия неща не го интересуват !
12
12
 
5
 
! Отговори
юруш преди 10 години
Останалите 10 атакисти в България пишат панически в нета :)) буахахаха
11
17
 
8
 
! Отговори
АНТИБОКЛУК преди 10 години
Доган да закрие окончателно проекта Атака.Болен *** обратно в Сибир!
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко ли глупости още могат да предложат тези граждани след натрупания опит зад граница? Нима си представят , че цените на българските стоки ще намалеят с 10%? Или са убедени ,че некорумпирания контрол няма да ни предложи турски домат и македонски чушки за български? Професионален профанизъм в най тежка форма. Между другото защо гъбити внос от Полша са по добри и по евтини от българските?А немските и австрийските картофи ?
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия от атака пак са се назобили с некачествена дрога. В петрич марихуаната е най добра и няма ддс другари еничари. Пазарувайте си от там!