Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ

Местан: Няма да остане нито един неизкупен килограм
Обновена: 23 яну 2014 18:23 | 23 яну 2014 16:35, Камелия Цветанова
85
Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан обеща, че няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн.

Докато в село Кочан тютюнопроизводителите се събраха на поредния си протест, по БНР той обяви, че гласът им е чут и определи недоволството им като справедливо.

Още по темата
„Смятаме, че протестът им е повече от справедлив. Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн. Двете партии, които стоим зад кабинета, и самият кабинет, ще сторим всичко, което е необходимо, независимо от ограничените възможности за въздействие, резултат от престъпната либерализация на сектора, която беше извършена от предишните управляващи“, коментира той.

Той обеща, че ако в крайна сметка средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013-а година.

„Ние превантивно заложихме в бюджета за 2014-а година цели 30 милиона повече за националните доплащания за тютюнопроизводителите. Поемам ясна политическа отговорност, че в крайна сметка тютюнопроизводителите ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ“, настоя Местан.

По думите му, когато най-късно в началото на май тютюнопроизводителите получат националните си  доплащания и средствата по механизма „de minimis“ в  крайна сметка ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той ще даде повече от бойко ,така го казва все едно ще ги даде от собствения си джобще дадеш за тютюна ,ще ощетиш някой другама за теб е добре това е твоя електорат
30
1
 
6
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Защо винаги когато е ДПС на власт за нищо друго се не плаща,а само за тютюна?Не се дават пари за месо,мляко , риба,плодове,зеленчуци,жито,хляб и други.Ей богу,ако кацне някое НЛО извънземните ще останат с впечатление че само тютюн консумираме!Сега се сещам,че Борисов бе дал пари на производителите на свинско месо,та ще взема да гласувам за ГЕРБ,защото съм непушач.И като им е толкоз важен тютюна защо не опитат да го ядат?????
29
0
 
3
 
! Отговори
versaux преди 10 години
До Анонимен За кои "софиянци" говориш ?!?!? За тези с цъ'вулите, които напълниха столицата през последните 20 тина години ли ???
28
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Имай ти късмет да вземеш пари от изнемогналият българин"бюджета", за да дадеш повече на тютюнопроизводителите, защото са твои избиратели, като благословия. Спри и помисли, защото сега има кой да ти потърси сметка и .......... .
27
0
 
7
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Европейската сувсидия е определена по отрасли и не се променя от правителството.Плащане на повечи пари е за сметка на бюджета.И се уточнете колко е акциза 125лв. или 160лева.
26
0
 
3
 
! Отговори
иво калпазанов преди 10 години
До Бай СтаматДА ЗНАЕМ!
25
11
 
1
 
! Отговори
До ИК преди 10 години
Нещо не си наясно-държавата дава субсидия на килограм предаден тютюн и на тоя тютюн веднага си прибира акциза от 125лв.Контрабандата пълни джобчетата на Бойко ,Цецо и други знайни и незнайни герои
24
1
 
22
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Как гръмко нахъсва електората си. Няма да се изкупува тютюна на пазарни цени, а "повече, отколкото при ГЕРБ", а разликата ще дойде от бюджета и от данъците на всички останали.Просто нямам думи - електоратът на ДПС ще получи доплащане от цената и то от данъците на всички българи и естествено предишните управляващи са пак виновни.Пеевски нали е замесен в цигарения бизнес и е депутат от ДПС, защо не вдигне изкупната цена? Или той може само да прибира.Към електората на ДПС - вие си ги избрахте
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехеее колко .. се изказват без и понятие да си имат.При Бай Тошо ни изкупуваха тютюна на същите цени както и сега.Един кг беше около 5 лв и с тях можеше да си купиш 3кг сирене ,2кг месо или 10 кутии цигари.Сега с тия 5лв можеш да си купиш половин кг месо ,половин кг качествено сирене и една кутия цигари.Е как стана тоя фокус-цигарите поскъпнаха над десет пъти ,а тютюна го изкупуват на цените от преди 25г.А софиянци да заповядат да сеят тютюн и да станат милионери -ниви колкото искате
22
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИКПа те са си на Цв. Цв. и Бойко.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има ли още българин който да не е разбрал че дпс-то върти държавата и ще си оправи пак неговия е лекторат тютюно производителите скочиха за три дена и веднага се намериха пари
20
1
 
1
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До До И КЗае'и ги тия по цен се чудят как да плюят по някой политик, без да има от това. Пък и освен това са абсолютно боси в образованието си.
19
1
 
7
 
! Отговори
ИК преди 10 години
17 като гледам колко контрабандни цигари се продават -голям акциз се събира.По принцип не оспорвам субсидиите,оспорвам разпределянето им ,и изкупвачите на тютюн ще направят пачка ,а ие ще платим разликата ,защото това доплащане ще е от бюджета.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
такава злоба излъчва този човек ,че само като го видиши ти се отщява да живееш в бЪЛГАРИЯ *** КАК МОЖЕ ТОЗИ ДА Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВТА КАКВИ МЛАДИ ИНТИЛИГЕНТНИ УСМИХНАТИ МЛАДИ ХОРА ИМА ВСЕ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯгоспода политици време е вече да дадете път на нормалните хора в държавата стига сте държали държавата на спирачка стига сте си показвали изкривените от алчност физиономии
17
2
 
13
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Произведеният тютюн през миналата година е с над 25% повече повече от предходната. Нормално е цената да падне. Пазарна икономика.
16
3
 
3
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
Държавата нищо не дава ЕС ги дава. А изкупните цени са умишлено занижени, а и пазар има. Аман от политически протежета и всезнайковци. Окей унищожете населението по южните граници и България ще има население и държавност от София до Стара планина и не по-далече от Пловдив. *** и вие ми говорите за политика и бизнес. Ще умра от гъдел. Ало Умните София е над 1,5 млн, Пловдив и Варна, ето ви избирателите. Колко от долината широките *** ще съборят ГЕРБ.
15
0
 
6
 
! Отговори
Kelesh преди 10 години
Местанчо, до сега държахте юздите на фирмите изкупвачи, за да се ескалира напрежение, да кажат хората че предните управляващи да виновни, обаче сметката излезе криво и хората се обърнаха срещу вас. Налага се да дадете старт на изкупването
14
2
 
5
 
! Отговори
До И К преди 10 години
Защо да не им даде държавата някакви мижави 30милиона ,като от тютюна ,който тия бели роби ще предадат в хазната ще влезнат над 2 МИЛИАРДА като акциз.На всеки килиграм тютюн държавата взема от преработвателите и износителите 125 лв.А тютюна сега се изкупува по около 5 лв на кг.А от ония 2 МИЛИАРДА се раздават пенсии,плаща се на учители и лекари .За това трябва да им се дават доплащания защото иначе ще спрат да сеят тютюн и ще субсидиращ гърците и албанците.Стана ли ти ясно
13
1
 
5
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Лозунг от социализъма "Да не остане нито една слива неодрусана". И естествено пак ГЕРБ е намесен.
12
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Абсолютно прозрачна акция. Фирмите, които изкупуват тютюна са на ДПС. Винаги са били тяхни. Измъчиха хората и сега ето вижте, ние ще Ви изкупим на по-големи цени от тезе при ГЕРБ. Само балъци не разбраха "активното мероприятие" на Доган. ДО КОГА ЩЕ СМЕ БАЛЪЦИ?