"Зловредните" от АБВ сами са се изключили от БСП

"Те са ни противници, няма как да работим заедно", казаха от левицата
Обновена: 28 яну 2014 17:48 | 28 яну 2014 15:32, Камелия Цветанова
186
"Зловредните" от АБВ сами са се изключили от БСП
Сергей Станишев и Илияна Йотова Снимка: архив, Булфото

„Предателство, безпринципност, безотговорност, зловредност в услуга на ГЕРБ”. Такива квалификации са употребили членове на БСП по повод на заявката на АБВ за участие в изборите за ЕП на заседания на конференции на местните структури за номинирането на кандидати за евродепутати, стана ясно от думите на зам.-председателя на Националния съвет на партията Димитър Дъбов.

Срокът, който БСП даде на членовете си, които се отцепиха към проекта на Георги Първанов, да сложат край на АБВ и да работят за Столетницата, беше до вчера.

„Няма реакция от тяхна страна, а по смисъла на устава на БСП те са се поставили извън членството си в БСП и е налице фактът, че те са прекратили членството си, този въпрос ще се финализира в събота на заседанието на Националния съвет”, обясни Дъбов. Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков са поканени на заседанието, а Дъбов ги призова да дойдат и да обяснят действията си.

Още по темата
Евродепутатът Илияна Йотова коментира, че се надява, че страницата АБВ ще бъде затворена за БСП.

„Очевидно е, че става дума за битка за партията. Ще гледаме на листата на АВБ като на още една за участие в изборите”, каза тя.

Йотова призова Първанов да дойде на заседанието в събота и да обясни как ще реди листата и кога тя ще стане факт.

„Става дума за две листи, в БСП няма повече и по-малко социалисти и уставът е еднакъв за всички. Те са преки наши противници на тези избори, няма как да работим заедно, след като става дума за привличане на гласове към тази листа”, коментира Дъбов.

Според него действията, свързани с изграждането на АБВ, започнали преди две години, са били насочени срещу единодействието в БСП.

„Няма как да премълчаваме, има ли партия в България, която би допуснала едно такова действие”, риторично попита той.

Първанов и Калфин са били номинирани за кандидати за евродепутати от структури на БСП, преди да се разбере, че те ще участват с друга листа.

„Калфин имаше 13 номинации до момента, в който писмено декларира, че не желае да е в листите на БСП.  Три номинации имаше и за Първанов. На 160 конференции са приети декларации, които не одобряват действията, свързани с проекта АБВ”, обяви Димитър Дъбов.

Иначе лидерът на БСП Сергей Станишев има най-много номинации за кандидат за представител на левицата в Европарламента - 221 номинации, 208 е получила Илияна Йотова, 121 са за Георги Пирински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
7
 
! Отговори
straightForAreason преди 10 години
До 10То гербаджии са малко като процент , тези които ще гласуват за Борисов са главно недоволни от правителството в момента и нямат друга алтернатива , за това АБВ е направено да привлече точно тази част от хората и отделно тази част от електората на БСП която също е недоволна , така ще запазят голяма част от гласовете , а в следващия парламент сигурно ще са коалиция със БСП , въпроса е как да се задържат повечето гласове в тези партии ... свидетели сме на циркове и театри дами и господа ...
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сгоден ***, какъв проевропейски ориентиран социалист е Серго бе. И той, и Гоце гледат към Москва. И двамата биха дали дупе на ДПС, само и само да са на власт.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO 30 SHTOM BULGARITE SA TI PROBLEMA NA TEBE ,IASNO E, 4E TI NE SI BULGARIN
29
2
 
19
 
! Отговори
бсп мафия преди 10 години
СерГЕЙ, колко корумпиран е Дъбов? Занимава ли се с наркотици? Кой от вас получава подкупи от КТБанда и Мустак Василев?Само хомо дружба ли ви свързва с Д.Пеевски и Цв.Василев или и много плащания към Моника?
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VIS4KI BULGARI TRIBVA DA GLASUVAT DO EDIN , ZAHSTOTO VIJDATE KAKVO STAVA BSP *** I PENSIONERITE GLASUVAT ZA TIAH , DORI I PENSIONERITE DETO IZMIRAT VSEKI DEN PAK NIAMA DA IMA SE NAMALI ELEKTORATA ZASHTOTO SE POPYLVA OT *** ,ZA DPS E IASNO NA VSEKI 4E TAM POD STROI GLASUVAT
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 26 аз до сега като съм ходил да гласувам винаги уж да спра "ромите" нещо да се е променило не
26
3
 
9
 
! Отговори
Бивш вече преди 10 години
Вие *** ги направихте врагове! Какво по различно от Вашата програма искат хората от АБВ, освен да се промени политиката в някой аспекти и виновните за загубите на последните няколко изборни кампании да поемат отговорност, а не да се крият зад Европейски и местни органи !
25
2
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
да буквално
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DO 25 TI SI BALYK, TOCHNO TEZI BULGARI KOITO NE GLASUVATE KATO TEB SA VINOVNI SYDBATA NA BULGARIA DA OPREDELIAT *** KOITO GLASUVAT ZA 20 LEVA
23
4
 
21
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Комунистите ще се разцепят както следва - *** при дпс, номенклатурата при абв, пенсионерите при бсп, обаче България с тези мафиоти си отива !!! Баби и ***, не гласувайте за тези мафиоти, защото те загробват тези , които Ви плащат пенсиите и социалните помощи !!! ГНУСНА АНТИБЪЛГАРСКА МАФИЯ !!!! /да не забравя сидеров и бареков !!!!/
22
18
 
5
 
! Отговори
Жечка преди 10 години
АБВ си направи харакири само, така че сега очакваме резултатите
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАСОВО НА ИЗБОРИ И ТЕЗИ ДВАМАТА В МИМАНСА
20
3
 
12
 
! Отговори
сгоден циганин преди 10 години
червените-башибузуци не търпят в техните редици европейско ориентирани социалисти !
19
1
 
19
 
! Отговори
Yakov преди 10 години
"Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка - а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест - който е ухапан веднаж от нея - умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт - срам и позор, но е така."Атанас Буров
18
3
 
28
 
! Отговори
ИК преди 10 години
За Станишев и БСП само ГЕРБ ли е проблема?За Станишев и БСП само ДПС ли е политически партньор?За Станишев и БСП ние гражданите съществуваме ли?За Станишев и БСП власта ли е по важна или България? И т.н.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Моника Станишева връща на европарламента парите по спечелен от нея проект, след като германски депутат се усъмни във фаворизиране на съпругата на лидера на ПЕС...". Следващият за изключване от Партията, на опашката, моля!
16
4
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Параванов не му...пука,половината Бесепе е...негово,без...конгрес.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема да ви мине номера този път -- неуважаеми социалисти-монополисти ! Дошло е време този път НИЕ да ви го забодеме !!!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другаря Първанов излиза с контралиста на листата на БСП.
13
3
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
АБВ върви напред защото на хората им писна да гледат и слушат тези двамата популисти ,боли ги оная работа за хората ,важно е като бай *** да се докопат до Европата ,нищо ,че носят дисаги пълни с помия и омраза от честните хора.