Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!

Българите да си кажат мнението по злободневната тема за изборите, зове Борисов
Обновена: 30 яну 2014 13:59 | 30 яну 2014 10:38,
185
Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично подкрепи искането на президента Росен Плевнелиев за референдум за избирателната система. Вчера държавният глава задейства процедура за инцииране на национално допитване.

Той предлага на Народното събрание да вземе решение за произвеждане на национален референдум по въпроси, свързани с избирателната система през май заедно с евровота.

Още по темата
Ако парламентът не се съгласи, ние ще инициираме подписка и ще го направим, заяви днес Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни, че се надява чрез референдума да се сложи край на купуването на гласове.

Той обясни, че по принцип е "за" референдумите. "Не виждам нищо лошо да се направи. Все пак нека българските граждани да имат правото да кажат своето мнение по тази толкова злободневна тема вече 20 години – купуване на гласове, манипулация на избори", добави Борисов.

Плевнелиев предлага референдумът да е по три въпроса – за или против електронното гласуване, за и против мажоритарния вот и за и против задължителното гласуване.

Задължителното гласуване се ползва с широка подкрепа в ГЕРБ. Партията е готова да внесе подобни промени в Изборния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледайте каква мутра вади! Правете подписка, само да не съберете повече подписи от броя на населението, че каквито сте измамници, мани- мани!)
56
8
 
8
 
! Отговори
Men преди 10 години
Задължително гласуване - категорично не. По конституция гласуването е право,а не задължение. Мажоритарни избори - да,но с условие партиите и коалициите да нямат право да издигат кандидат.За тях си има пропорционални избори. Българите в чужбина,ако за последната година не са живели в България 6 месеца - без право на глас. Електронно гласуване - не.Това е най-лесният начин да се контролира един вот.
55
2
 
4
 
! Отговори
да си припомним преди 10 години
Да си припомним 2010-та година:"ГЕРБ вече обявиха, че искат да премахнат мажоритарния вот. Десните ги подкрепиха. Така, ако не мине котка път на достлука, на следващите избори ще гласуваме преференциално. Според ГЕРБ и партньорите им обаче достойнствата на преференциалния вот са далеч по-различни. Те са убедени, че с въвеждането му ще се сложи точка на партийните кавги за място в листите, което сваля рейтинг точно преди изборите."
54
1
 
3
 
! Отговори
em bi em ne bi преди 10 години
bg banki kupuvat i prodavat nonstop elektronno.nito edna bg banka nyama elektronni krajbi i obiri - nito na valuta, nito na glasove :-)))))samo otkradnati danni prodavat?!
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом комунетете реват значи всичко е ОК и сме на прав път...
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за да бъед задължителон гласуването спицътие трябав да са максималон изчисетени, а в моменат има 700 000 мъртив души и тепърав ще се въвежда активан регистрация.
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дадохем 20 милиона за един рефернудм от който нямаше полза. какъв е смисълът да се прави нов, ако няма воля той да се изпълни?
50
2
 
6
 
! Отговори
cef преди 10 години
golem kef. elektronno glasuvali balgari 99.9% i vsichki sa kazali: 00. bg narod mrazi tezi partiini mafioti, koito go napraviha byal rob na eu s 100 evro dohod na mesec.
49
10
 
9
 
! Отговори
rumen72 преди 10 години
Тиквун иска мажоритарен вот и електронно гласуване и да може неговите хора на избори да извадят не 100 а 200%, че то така и от Зимбабве ще спечели изборите. ТИКВО хората не пасат трева както на теб ти се иска!!!!!!!!
48
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен, задължителното гласуване е много добра идея, разбира се има много неизвестни,ако някой е в командировка или в болница или др...Факт е че всеки има претенции към властта и това е правилният начин да я подкрепи или не. Също така не разбирам политиците от БСП,които са категорично против.Именно те казаха че ще спечелят изборите и са сигурни в това но явно ги е страх.26
47
9
 
13
 
! Отговори
111 преди 10 години
Да бе да, ще ме задължават да гласувам:)) Така ще има доста невалидни бюлетини. Как така някой ще ме задължава?!! За електронното гласувне, тук в БГ няма как да стане, просто няма как! Не сме дорасли! Мажоритарни избори, по принцип съм "За", но има едно голямо Но! Как ще се избегне монополния вот? Ако се кандидатира някой от местните бизнесмени, в чиято фирма например работят 80% от населението на градчето? Всички под строй, искат не искат, ще трябва да гласуват за работодателя....
46
14
 
18
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
***,по-***,най-***,Бойко Борисов!!!
45
5
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Стига сте ни занимавали с МЕДИЙНАТА КРЕАТУРА, ПОЗОЬОРА И ПЛАЧЛЬОТО.Отдавна не само ни се драйфа като го видим и чуем, ами и по-лошо. . .
44
7
 
16
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Боку явно е забравил , че беше на власт доскоро.И понеже е *** по рождение , си мислеше че ще я държи тази власт колкото Тато , комуто слугуваше до последно.Е , оказа се че Тато е много по-умен от Боку.Като им хванаха печатницата,милиционерите решават да правят измами в нета.И понеже помака също беше избран с бюлетини-ментета , Боку и *** взаимно си вярват, че номера им ще мине.Сорри , времето на мутрите е в миналото.И двамата са пътници...
43
2
 
10
 
! Отговори
А така преди 10 години
Гласуващи да задължават негласуващи да гласуват , това е явно малоумие.Но този проблем има и още едно измерение.Не гласуват интелигентните , които са наясно , че всяко гласуване легитимира криминалната система и структура в тази страна.В тази деградирала страна , да си интелигентен и да гласуваш е равносилно на това да си плюваш в лицето.Няма шанс референдума .
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи това не мога да го разбера, герберите премахнаха мажоритарния вот през своето управление, а днес искат да се върне мажоритарния вот? Тиквата съвсем за мезе ни взема вече?
41
12
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Кефят ме бюрековите кукловоди - когато Николай Бареков обявил, че имало среща между Боко и Петното, Патрашкова "останала втрещена" разбираш ли. Изненадващо седмица по-късно Йорданчо Бонев й пристанал на крака да й разкаже всичко в подробности :)))
40
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това би бил първия смислен референдум. БРАВО НА БОКО! турчулята, *** и пр. *** трябва да се наврат дет им е мястото
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКОЙ ДА ГО ОСЪДИ ? КРАДЕЦЪТ ДОГАН ИЛИ СТАНИШЕВ......ПО-МАЛКИТЕ КРАДЦИ ?
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пешко Трима кутевци срещи един тиквопоклонник - явно битката е неравна :)