Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!

Българите да си кажат мнението по злободневната тема за изборите, зове Борисов
Обновена: 30 яну 2014 13:59 | 30 яну 2014 10:38,
185
Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично подкрепи искането на президента Росен Плевнелиев за референдум за избирателната система. Вчера държавният глава задейства процедура за инцииране на национално допитване.

Той предлага на Народното събрание да вземе решение за произвеждане на национален референдум по въпроси, свързани с избирателната система през май заедно с евровота.

Още по темата
Ако парламентът не се съгласи, ние ще инициираме подписка и ще го направим, заяви днес Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни, че се надява чрез референдума да се сложи край на купуването на гласове.

Той обясни, че по принцип е "за" референдумите. "Не виждам нищо лошо да се направи. Все пак нека българските граждани да имат правото да кажат своето мнение по тази толкова злободневна тема вече 20 години – купуване на гласове, манипулация на избори", добави Борисов.

Плевнелиев предлага референдумът да е по три въпроса – за или против електронното гласуване, за и против мажоритарния вот и за и против задължителното гласуване.

Задължителното гласуване се ползва с широка подкрепа в ГЕРБ. Партията е готова да внесе подобни промени в Изборния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СпецаЕ КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ ОБЯСНЯВА А ТИ ГЪЗОБЛИЗЕЦО ЗАЩО НЕ ПОИСКА ДОГАН ДА КАЖЕ ОТКОГА Е ХИДРОИНЖИНЕР И ВЗЕМА МИЛИОНИ И КАК СЕМЕЙСТВО СТАНИШЕВИ КРАДАТ НА ПОРАЗИЯ ?
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Електронното гласуване е дори по лесно да се фалшифицира, и в същото време - е по-трудно за доказване... Който е неграмотен - ще му дадът една снимка и по нея ще гласува (ако се избират по портрет и име под него) кандидатите.. Мажоритарен вот... боже опази поне в България - на президенстките избори се видя какво значи мажоритарен вот по Български - "гласуваме за човека на Бойко" не е важно как се казва, кой е, от къде са му кинтите - важно е че е човек на тоя или оня - е6ем ти "мажоритраното"
35
9
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Резко се е покачил броя на използваните браузъри от тримата кутевци, дето пишат тук - то са псувни, ругатни, пръска слюнка чак, не е истина. Кажете все пак - защо е този панически страх от задължителното гласуване?
34
2
 
3
 
! Отговори
sesam преди 10 години
ami moje bg narod da ne iska chlenstvo s eu?moje bg narod da iska s Iran, Irak, Turkye, Saudiarabia, Qatar, Aserbaidjan da stava priyatel?!
33
7
 
16
 
! Отговори
Спеца преди 10 години
Борисов , като си толкова честна мутра , я сега обясни на "лошия матрял" , как Референдума ще промени Конституцията и ще даде път на задължителното гласуване?Голям си празнодумец и маскара май !Пак лъжете , тоя път хорово!!!
32
0
 
13
 
! Отговори
да си припомним преди 10 години
Да си припомним 2010-та година:"ГЕРБ вече обявиха, че искат да премахнат мажоритарния вот. Десните ги подкрепиха. Така, ако не мине котка път на достлука, на следващите избори ще гласуваме преференциално. Според ГЕРБ и партньорите им обаче достойнствата на преференциалния вот са далеч по-различни. Те са убедени, че с въвеждането му ще се сложи точка на партийните кавги за място в листите, което сваля рейтинг точно преди изборите."
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гостДа бе, "клати държавата", чувате ли се *** ? Защото иска референдум по най болните проблеми на държавата ! Ако всички гласуват ДПС ще имат 3 - 3,5%, Това означава, че турците ще влизат в парламента от политически, а не от етнорелигиозна партя, както и българите, а и Доган и отрепките му няма да управляват цяла България.
30
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко президент
29
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
За всеки глас пуснат в урната партиите взимат дотации пари от държавния бюджет колко повече хора са гласували толкова повече пари ще вземат партиите от държавата за това е тоя зор за задължително гласуване да могат да вземат повече субсиидии.
28
1
 
15
 
! Отговори
мъх преди 10 години
ЗА 500000лв. каква подписка мога да спретна.БОЦЕ обади ми се.
27
6
 
16
 
! Отговори
Евтин трик преди 10 години
Предложение на президента за референдум по тези теми е откровен призив да се нарушава Конституцията, защото две от исканията са откровено противоконституционни. Имам предвид задължителното гласуване, което според чл. 42 от Конституцията е право, както и електронното гласуване, което бе отменено от Конституционния съд с аргумента, че сериозно нарушава тайната на вота, освен ако президентът не иска да участва или да бъде инициатор на една колосална фалшификация на предстоящите избори.
26
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех на ГЕРБ!
25
3
 
9
 
! Отговори
73737 преди 10 години
Когато дойде на власт Пинокио ,каза че ще изключва всеки гербер ,за когото има дори и подозрение за нарушение /не престъпление/ на закона.Сега вече , когато има подсъдими и осъдени дори гербери , Пинокио /също обвиняем за стрелбата с гранатомет по Чакъра/ бръщолеви някакви други неща.Страха от възмездие е сковал празната мутренска главица и всеки ден мозъчето на милиционера търси нов път към властта.Гръдна жаба , кръвно , проблеми с краката...всичко това е следствие от страха на Рапоня!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонименКОЯ ДЕМОКРАЦИЯ БРЕ КЪДЕ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ВИДЯ ДЕМОКРАЦИЯ
23
3
 
11
 
! Отговори
ветеринар преди 10 години
Това влечуго откъде изпълзя? Марш обратно в терариума и брой дните на слънце, че после килията я с южно изложение,я не.
22
2
 
10
 
! Отговори
ГОЛЕМ преди 10 години
BOKO TIKVATA
21
9
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Защо е този страх от задължителното гласуване, демонстриран така явно от кутевци?
20
1
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Купуване на гласове е имало от всички партии . Трябва да се гласува,на насила хубост не става .Издигайте достойни хора,а не дудуци,***,и всякакви дето не се знаят от коя партия са,или такива дето като решетари обикаляха там,където е келепира.Тогава хората сами ще тръгнат към урните.Не смятате ли,че броят на народните дупетати е доста голям за сегашното състояние на държавата ни ?
19
2
 
2
 
! Отговори
345 преди 10 години
marzelivtzi,tutkaite se oste.vremeto raboti za nas.
18
16
 
9
 
! Отговори
Българин! преди 10 години
Браво Бойко, с теб сме!