НС отхвърли затвора за ходене на гей паради

"Който е безгрешен, да хвърли камък пръв", призова депутатка от ГЕРБ
Обновена: 30 яну 2014 10:04 | 30 яну 2014 10:04,
159
НС отхвърли затвора за ходене на гей паради
Снимка: архив, Булфото

Парламентът отхвърли на първо четене промените в Наказателния кодекс, внесени от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група народни представители. Те предвиждаха от една до пет години затвор и глоба от пет до десет хиляди лева за хора, които „манифестират“ хомосексуална ориентация чрез участия в шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет.

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова взе думата за отрицателен вот. Тя цитира Библията, като призова, който е безгрешен, да хвърли камък пръв. Нямате право да бъдете морални стожери и съдници, когато вие самите би следвало да погледнете собственото си поведение. Смятате ли, че сте хората, които можете да кажете, че интернет, вестниците, телевизиите са мястото, на което хората с различна ориентация трябва да бъдат неотразявани?, каза Соколова. Тя каза още, че осъжда тази поправка.

Още по темата
Депутатите приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, внесени от Министерския съвет. С тях се въвежда директива на Европейския парламент за борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца, както и с детската порнография.

Определя се наказателната отговорност при нарушение на режима на сделките, вноса, износа или други действия с валутни ценности или задълженията за тяхното деклариране и прилагането на предвидените в закона санкции, когато предметът на престъплението е в „особено големи размери".

Цели се изпълнение на препоръка на Комитета на експертите за оценка на мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма (МОНИВАЛ) към Съвета на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя от снимката не е ли Веселин Недков от протестърите, дето се беше издокарал с прашки и жартиери? А и на герберите явно им харесват тези от снимката щом така ги бранят. Това им е опорната точка днес.
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
75 Римската Империя се разпадна от далеч по-обективни причини свързани с развитието на икномическите взаимоотношения в Империята , разпада на установеният робовладечлчески начин на производство , възникването на феодализма , разпространението на християнствито и ред други фактори между които и Варварските нашествия в резултат от великото преселение на народите , аст от което сме и ние .
74
2
 
4
 
! Отговори
до 73 в момента преди 10 години
Абе прокурор-обвинител!Какви са тея присъди и определяне на вина в мисленето!Не беше ли ценност свободата на иднивида да се изразява ?Значи аз станах и талибан ,комунист ,нетолерантен,нецивилизован ,а сигурно и старчок-пенсионер.Ха колко сте жалки !Иначе това с Гей парад в Афганистан и реакцията на Талибаните ще е интересно ,но и ясно как ще се развие.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ме е кеф как герберите бранят Гоце и Запалката. А от днес бранят и ***! Но ги разбирам - каквото каже Тиквата, това бранят... Но все пак?
72
2
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 10 години
До stГрешиш, има как, доказано е и има достатъчно професионална литература за това! Големия проблем е, че алчни слугинчета от политически и здравни организации предпочитат да вземат някоя стотинка и да убеждават бройлерите, че това не е болест.
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
73 фундамента на Европейския съюз е интеграцията , единството в многообразието , равенството пред закона и не на последно място толреантността към различния бил той инвалид , социално слаб или с друга сексуална ориентация , религиозна също . Свободата и достойнството на всички европейски и неевропейски граждани.
70
1
 
12
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Няма проблем да си ненормален, стига да не пречиш на другите! А, гейовете с тия паради нещо не им схващам идеята, искат да кажат вижте ни, ние сме различни, и това е нормално, или какво?
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това оставаше, да приемат подобна олигофрения, и то предложена от болен психопат!!! Този парламент не струва, но днес се отсрами достойно.
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ВРЕМЕТО НАЙ МОГЪЩАТА ИМПЕРИЯ РИМСКАТА СЕ СГРОМОЛЯСВА И РАЗПАДА , ЗАЩОТО СЕ ПРОЯЖДА ОТВЪТРЕ , ИМЕННО ЗАРАДИ ХОМО СЕКСУАЛНИТЕ ИЗВРАЩЕНИЯ И ВАКХАНАЛИИ НА КОИТО СЕ ОТДАВА РИМСКИЯ ЕЛИТ,СЕГА СЪЩИЯ ТОЗИ ЕЛИТ НА НОВАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ- ЕС ,ИЛИ КАКТО Е НАРЧЕНА В ХРИСТИЯНСКАТА БИБЛИЯ ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА ,ОТНОВО ЕЛИТА СЕ Е ОТДАЛ НА СЪЩИТЕ ХОМО ИЗРАЩЕНИЯ И ВИЖДАМЕ РЕЗУЛТАТА ,БАВНО И СИГУРНО ЕС СЕ РАЗПАДА,АМА НЯМА ЛОШО
67
3
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
До до 44 Няма лечение за хомо сексуалността няма как да накараш обратният който изпитва чувства към същият пол да се промени науката още е е достигнала до това решение.
66
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
74 Разсъждаваш точно като талибан , сигурен съм че и той като теб се прави на голям мъж и не ме слагай в тяхната общност , само че за разлика от теб азиатецо съм явно повече европеец .
65
1
 
7
 
! Отговори
до 68 преди 10 години
Да бе ,като кажем Комунизъм и толерантност и нещата си идват на мястото.Много се изтърка ,сменете я тая плоча.Какво се занимавам с глупости лобито ви е толкова силно ,че утре ще наложите да се изучва от 5 годишните за еднополовите двоики.Пак не ми обясни кои ти даде права да ме изпращаш в Афганистан?Онбашия,бей ,бек ,лорд какво си ,че ме изгонваш?
64
6
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Хомо сексуалността няма общо със ЕС и евро ценностите хомосексуалност има от както го има човек.
63
3
 
11
 
! Отговори
до 70 преди 10 години
До EU citizenЕ, от това, което си написал(а) по-голямо ИЗВРАЩЕНИЕ - здраве му кажи!!!! "***.астията била нормална, а пък нормалните хора били извратеняци"! Жалки, карикатурни!*** ви тиквенца не могат да проумеят, че хората не ви обичат не заради това, че сте болни, а именно заради напъните с пяна на устата да тръбите, че това било нормално!
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
69 Свободата и демокрацията включват в себе си и толерантонстта спрямо разлиния , след като това не си го разбрал значи нищо не си разбрал.
61
12
 
12
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Както написа в един документ комисар Щефан Фюле - "защитата на правата на хомосексуалните малцинства е основен фундамент на Европейския Съюз". Не може в 21 век да се забранява пропагандирането на хомосексуализма. Хомосексуализма е напълно нормален, доказано е от световни учени и психолози. Вече във Франция, Белгия и други цивилизовани страни в училище се провеждат часове за хомосексуална просвета където децата се учат от малки че хомосексуализма е нормален, а хомофобията е извращение.
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най накрая ми светна какво било това чудо евро-атлантически (ценности),така яростно защитавани от юдео-масончетата управляващи ЕС в Брюксел тези (ценности) били хомо сексуализма и гей парадите, а аз наивния си мислех,че ценностите на ЕС ,били (свобода,демокрация ) и (висок жизнен стандарт) , та затова и през 97 скачах като улав по площадите за тия пустни евро(ценности),ама от тези неща у ЕС няма и спомен ,за сметка на *****стията
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
64 Чичото дето зарибява непълнолетни попада под ударите на закона не само у нас , но и в целия свят , веднага се сещам за руския изверг Чикатило, него комунизма го беше родил и формирал като завършен сериен убиец и педофил по страшен от филмовия герой на Ханибал Лектър .Не слагй знак на равенство между педофилията и хомосексуализма
58
4
 
8
 
! Отговори
Мария преди 10 години
На кой му е притрябвало да гледа гей паради , на децата ни ли ? На това ли ще ги учим ? Винаги ги е имало - вярно е , но това са обсебени хора , които ако пожелаят могат да се освободят от въздействието на същностите , които командват психиката им . Няма нужда да правят никакви демонстрации а да се покрият и да се молят да бъдат освободени от обсебванията си .
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
62 А Анчето дали е съгласна и знай , че точно тези които са срещу гейовете ще се обърнат и срещу теб , те това няма да могат да го разберат .Преди години направих снимка на млада турска двойка / момче и момиче естествено / които се прегръщаха и се целуваха насред лвадата на Централния парк на Измир на фона на вълните развихрили се в залива , стана чудесна снимка да се чуди и да се мае човек , бях все пак в Азия .