НС отхвърли затвора за ходене на гей паради

"Който е безгрешен, да хвърли камък пръв", призова депутатка от ГЕРБ
Обновена: 30 яну 2014 10:04 | 30 яну 2014 10:04,
159
НС отхвърли затвора за ходене на гей паради
Снимка: архив, Булфото

Парламентът отхвърли на първо четене промените в Наказателния кодекс, внесени от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група народни представители. Те предвиждаха от една до пет години затвор и глоба от пет до десет хиляди лева за хора, които „манифестират“ хомосексуална ориентация чрез участия в шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет.

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова взе думата за отрицателен вот. Тя цитира Библията, като призова, който е безгрешен, да хвърли камък пръв. Нямате право да бъдете морални стожери и съдници, когато вие самите би следвало да погледнете собственото си поведение. Смятате ли, че сте хората, които можете да кажете, че интернет, вестниците, телевизиите са мястото, на което хората с различна ориентация трябва да бъдат неотразявани?, каза Соколова. Тя каза още, че осъжда тази поправка.

Още по темата
Депутатите приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, внесени от Министерския съвет. С тях се въвежда директива на Европейския парламент за борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца, както и с детската порнография.

Определя се наказателната отговорност при нарушение на режима на сделките, вноса, износа или други действия с валутни ценности или задълженията за тяхното деклариране и прилагането на предвидените в закона санкции, когато предметът на престъплението е в „особено големи размери".

Цели се изпълнение на препоръка на Комитета на експертите за оценка на мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма (МОНИВАЛ) към Съвета на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ало герберисти прочетете по добре статията Соколова е ваш представител така,че вашата партия е на страната на обратните вашите хора го искат това ще се задавите от злоба.За Станишев не ми е симпатичен но бракът му не е еднополов има си и деца така ,че бъдете реалисти в писането.А този на снимката е бил СТРАНДЖАТА е сега разбрах защо са му такива коментарите жалко само,че омаскарява името на такъв герай на Вазов.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
41 Той Путин ти го слага не се безпокой , с тази цена на газа таката и го слага и то ежедневно.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Който е безгрешен, да хвърли камък пръв", призова депутатка от ГЕРБ"Струва ли ми се, или тая призовава да бъде пребита с камъни?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин можеше да сложи руедна бърза ръка по тоя въпрос
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се въведе отново ергенския данък. Защо нашите деца ще плащат техните пенсии.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишко се събудил от странен шум. - Какъв е тоя шум посред нощ бе Вигенин!- Не идва от мен, а от улицата!- Я *** на прозореца да разбереш, измъркал сънения Станишко.След малко Вигенин извикал - Сестра ми ставай, че навън нашите хора протестират на гей парад!- Как така, сега е 1 часа след полунощ - Абе тренират за утре, нали ще се провежда гей парада в София! Най-добре е и ние да излезем, че систърите ще ни се обидят!Като се разсъмнало двамата се прибирали в спалнята уморени, но щастливи
30
1
 
3
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
zakon protiv homoseksualizma v bg parlament nyama da mine zashtoto tam vsichki sa takiva ili tehni marionetki.politik=prostitutka=vsichko za prodan,vsichko za pari(dori i dushata-politik savest nyama).kakvo da chakash ot tezi skotove.
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази година най-големия *** ББ ще поведе парада.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже! Цялата държава се тресе и се разпада, тия пак с глупости се занимават!
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
14 истината им казваш, но те Библията не я четат гейберюгите, те четат Винету! За да угодят на американските гейове превърнаха България в Содом, но от ръцете на Твореца никой не може да се спаси, ще цвърчат като пържоли в Геената!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастите не са особено активни под тая статия, по-скоро са пасивни...
25
3
 
11
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Вместо да приемат закон, по който категорично да се осъждат хора, коите присвояват държавни пари и ги използват за лични забавления по скъпи хотели и курорти, заедно с ***, те тръгнали да се занимават с гейове. Волен Сидеров да си загаси пурата за 200 евро в *** на личната му *** Гаджева, докато Чуколина мастурбира в ъгъла. Омръзна ми, честно!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 18 na snimkata e qsno chii e elektorata prilicha mi na Stanishev na qhtata s gadjeto si Vaginen po prashki
23
9
 
11
 
! Отговори
El Che преди 10 години
Платените гербери как пикаят газ от яд, че им е свършено със смешната мутренска партийка. Тотална герберастка паника във всяка тема. Всички в пандиза заедно с Цвоко Шестака и Боко Амфетата за престъпления срещу България.
22
4
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Защо трябва да слугуваме за всичко на всеки?Кога ще има парад на нормалните?Защо трябва да афиширам това,че съм различна и да се натрапвам?Има много голяма разлика между хомосексуалист-това си в известен смисъл заболяване и откритата пропаганда на гей-парадите.На които се раздават шарените знаменца на децата ни и се опитват да ги въвличат в тази мръсотия.Първо паради,после ще искат узаконяване на еднополови бракове-накъде отиваме?Все пак сме българи,християни,имаме традиции,които мнозина спазват
21
3
 
6
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Е, нека да оставим Станишев и Вигенин да се обичат. Защо е необходим такъв закон?!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишко и Вигенин си говорят под юргана! Станишко: Вчера си направих тест за бременност.- И какъв е резултатът? - попитал Вигенин- Положителен!- - Ясно, трябва пак да черпя колегите! - омърлушил се стиснатия Вигенин
19
6
 
8
 
! Отговори
Hacho преди 10 години
Предложението на Атака ми напомня на едипов комплекс. Нали си спомняте снимките на загащения Волен, с потничето. Ами на кой от Атака викат Чуколина?
18
5
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 10 години
Добре, това за *** ясно, но защо пък пренебрегваме некрофили, геронтофили, педофили, скотоложци, и др. подобни. Нали все пак: Смятате ли, че сте хората, които можете да кажете, че интернет, вестниците, телевизиите са мястото, на което хората с различна ориентация трябва да бъдат неотразявани
17
2
 
4
 
! Отговори
Даката преди 10 години
До АнонименМного добре казано.