Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана

ДПС купува цели села, обяви той и се закани на опонентите: Ще ги бия пак!
Обновена: 31 яну 2014 16:53 | 31 яну 2014 16:21, Веселина Йорданова
171
Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана
Бойко Борисов с Нина Петкова (л) и Димитранка Каменова (д). Снимка: БТА

Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „смени“ областния координатор на партията в Монтана. Борисов отиде днес в града, за да обяви пред местната структура, че мястото, овакантено миналата година от Искра Фидосова, ще бъде заето от кмета на Берковица Димитранка Каменова.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, през юли парламентът прекрати правомощията на Искра Фидосова като народен представител, след като тя подаде оставка от ръководството на ГЕРБ и заявление за напускане на парламента. Оставката й дойде на фона на скандала с тефтерчето на Филип Златанов, където той "оправя" и "удря" депутати по нареждане на И.Ф.

В края на октомври пък стана ясно, че Фидосова е подала оставка като областен координатор на ГЕРБ в Монтана и от партията ще й търсят заместник.

Днес Борисов съобщи още, че общински лидер в Монтана ще бъде бившият заместник-областен управител Нина Петкова. Лидерът на ГЕРБ заяви, че смяната е трябвало да бъде направена отдавна, когато Искра Фидосова се е оттеглила от политиката, но това не е станало.

„Даже аз мислех, че е направена, защото още преди шест месеца съм казал да се направи, но се оказа преди няколко дни, че не е направена. Дойдох лично да я направя“, разясни той. На въпрос, защо това не е станало, Борисов прати журналистите да питат лидера на ДПС Лютви Местан с аргумента: „той знае разговорите ми и ще ви каже откъде е разбрал“. В коментар на думи на Местан, че твърденията на Борисов за подслушванията са параноя, лидерът на ГЕРБ заяви: "Ако него го подслушват 5-6 пъти, мисля, че неговата параноя ще бъде много по-голяма".

Борисов обяви, че в момента емисари на ДПС се срещат с кметове и арендатори на земи в селата и уговарят купуване на гласове. "Става въпрос за купуване на цели села", уточни лидерът на ГЕРБ, който получил тази информация от срещи с хора от Монтанско и от местни членове на ГЕРБ.

В тази връзка той заяви, че подкрепя идеята за въвеждане на задължително гласуване, тъй като само това ще е изходът срещу масовото купуване на гласове от страна на опонентите на ГЕРБ. Борисов съобщи, че ако Народното събрание не одобри провеждането на референдум по въпроса, както предлага президентът, то ГЕРБ ще започне подписка и няма да има проблем да събере 500 000 подписа за насрочването на национално допитване.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че структури на бившата Държавна сигурност организират послушването на разговорите му, за да знаят опонентите му какво прави и с кого говори. Той призова подслушаните разговори да се пазят, тъй като смята да ги използва като доказателство в съда за незаконно подслушване срещу себе си, предаде БТА.

"Цяло лято Петна, лекета и какви ли още не хора, се разхождаха в Министерски съвет и даваха пресконференции. Те ги съветваха, ходеха на всички митинги срещу ГЕРБ да мятат яйца", изтъкна той. По думите му цяла година „Орешарски, Местан, Бареков се възползваха от услугите на тези хора“. Аз ще ги победя пак, закани се Борисов.

По думите му от ГЕРБ пожелават успех на Искра Фидосова. "Фидосова работеше много, но донесе и пасиви на партията", изтъкна той. Борисов заяви, че Фидосова ще реши дали да остане член на ГЕРБ, но беше категоричен „в ръководството няма да бъде, нито на областната, нито на градската организация“.

Той определи новия областен координатор като „сериозна жена, която има нашето доверие“. Каменова била приета единодушно от всички в местната структура на партията. „Накарах ги да гласуват и след това си поговорихме по актуални теми“, разясни Борисов подробности около двучасовата среща.

Той коментира, че силата на ГЕРБ е в идеята, а не в задкулисните игри и пожела на новото ръководство на партията в Монтана да работят по демократичен, ясен и отворен за обществото начин, и да върнат доверието в партията в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
4
 
! Отговори
Ивета преди 10 години
Борисов се намесил и избрал заместник на Фидосова в Монтана. Е как не, какво става в ГЕРБ без Борисов? Стадо.
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички по-големи беди за България през последните десетилетия ни се сервират от антидържавната партия ДПС. Тази констатация вече се доказа напълно и се превърна в непоклатима аксиома. За голямо съжаление тесните партийни интереси на БСП и Атака тези политически формации съзнателно пренебрегват престъпната роля на анадолските мекерета, подкопаващи опасно националната сигурност на нашата страна.
142
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
БОРИСОВ вие с МЕСТАН го обърнахте на етническа основа директно нашите/***/ от берковица срещу вашите/помаци/ от чеча минаха 25 години ние ще изтърпим още 45 и тогава може би ще се появи 6-та раса.не знам дали и тя ще ви победи.при вас беше зле но при ДПС ,БСП, АТАКА, е много позле кошмарно.
141
9
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
"Пак ще ги бия"Що оставам с впечатление, че Тиквуна си представя политиката и управлението на държавата като селско мачле.Срам ме е, че този ми е бил премиер.
140
1
 
4
 
! Отговори
Pit Bull преди 10 години
Tozi pat hipopotam s razmrite na slon
139
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Премиерът на Украйна заминал при семейството си във Виена. Вашите червени ще се преселят в Брюксел, за да спасяват България! Децата им отдавна са в Европейски държави! Вие ги подкрепяйте и закопавайте нас, останалите! Търсете врагът с партиен билет и оприличавайте останалите с баш вожда ви Т.Ж! Това ще ни довърши съвсем, но и вас, ако не сте от върхушката!
138
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб е като една египетска пирамида! Фидосова си избърса ръцете с Аврамов, Цветанов си избърса ръцете с Георгиев. Борисов ще си избърше ръцете с Цветанов и накрая Първанов ще спечели всички избори! Ура другари!
137
6
 
8
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Тъпите каскетаджии имат като аргументи само псувни и плюене по всички, които не мислят със задните си части. Например някой си rabat, че си ръб е вярно , но по вярното , че за една ракия и майка си продаваш. Това е типично за комунисти-социалисти , необразовани и *** червени ***.
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OH STIGA STE NI NABIVALI TAZI OTVRATITELNA MUTTRA.PRODALJAVATE DA GO PRAVITE PO SASHTIQ NACHI KAKTO PRI NEGOVOTO 4 GODISHNO ZATRIVANE NA BG.T.OI E VECHE BITA KARTA ZA NOTMALNIQ I MISLESHT BALGARIN
135
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов, ако си бе свършил работата и бе проверил арендаторите, сега те нямаше нито да купуват, нито да продават! НЕ ТИ ВЯРВАМ! Това, че си откъсна половината от опашката, не значи нищо за гущер като теб!)))
134
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Силата на ГЕРБ е в идеята,коя идея,щото при ГЕРБ няма идея.Има един вожд и каквото му дийде Що ли заръката за заместник на ИФ не е изпълнена.От страх да не се сбърка,Цветанов го разкарват по дела,партийните структури са в парализа,нали февруари ще има конгрес.Нямало задкулисие,а защо Борисов решава нещата на маса у дома си в Банкя а не в централата-с Кокинов и Найденов,с Р.Петков и инвеститори за Белене,с Бисер Миланов-Петното как да се борят управляващите и нелоялната опозиция.ГЕРБ знаят ли за това.Бил подслушван,но не от власттаа,а той подслушваше и чужди и свои
133
4
 
9
 
! Отговори
Атакис преди 10 години
На северната тангента до бензиностанцията ли я намери ?Дали и тя ще се усмихва?
132
7
 
17
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До социологГледам и виждам един охранен,доста понаедрял и вече оплешивял човечец,който не спира да използва селяндурски изрази.
131
4
 
7
 
! Отговори
до 139 преди 10 години
ама за да мразя вашата тиква не ми трябва нито позитано ,нито моника-народа до просешка тояга мани ми трябваше да го слушаме от сутрин до вечер,да той наистина може да спечели защото в България преобладават *** като него,прости и некадърни ,скатавки и устати като него,а що се отнася до референдум за изборите-забравете -просто никой няма да излезе да гласува,само ще се харчат пари ,трябва друго да се направи-да се махне плевнята ,а на тиквата да се вземе имунитета,и той ще получи инфаркт о
130
14
 
8
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Простите Позитановски драскачи изпълняват опорните точки на най-крадливата и....... жена на Сатанишев т.н. Моника бивша Йосифова. Плюене от сутрин до вечер по Б.Борисов и ГЕРБ. Да ама не . При тези лидери на БСП-ДПС-Атака-ДС никой не ви взема на сериозно. Само като видиш например Сатанишев и Б.Борисов изглежда като Крали Марко, а за Сидеров и Местан да не говорим.
129
8
 
6
 
! Отговори
до правораздавателни преди 10 години
органи-крайно време е да се самосезирате за поведението на мутрата ,който се изживяваше и като мин.председател по съвместителство-той постоянно опипва жените/сигурно му е наследство от прадядото женкар/постоянно прегръща и опипва чуждите жени,буташе залъка от хляба който му поднасяха/на тиква и хляб-срам/по най-циничния начин-все едно казваше на хорските деца-на лапайте ми еди кво си,мутрата трябва не във фризера ,а в една пещера да бъде поставен и входа да бъде зазидан -с надпис -тук е ада
128
10
 
12
 
! Отговори
rabat преди 10 години
До политологДали Борисов е високо дърво не зная но че е кухо ,това цяла България разбра.
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 133Откъде се пръкнахте такива "ентелигентни" бе? По прости мутри и мафиоти от комунистите няма! Няма и млади хора (освен ако не са пряка рода на гореспоменатите), които да не гледат с насмешка на жалките ви напъни да управлявате на всяка цена - дори и като предавате България на турците! Биологичния часовник тиктака и знаете ли какво - вие сте изчезващ вид! Не ми пука за герб и боко ама вас ви презирам от цялото си сърце!
126
3
 
5
 
! Отговори
titi преди 10 години
Boriwsov e opiten v podbora nakadrite si , taka 4e kakvito i promeni da si napravi toi znae motivite i za6to i kak e predvidil dadena stapka ,
125
10
 
18
 
! Отговори
до политолог преди 10 години
Да, голям проблем ми е да ме управлява ***-мафиот и некадърник с цяла армия калинки, предатели и кадри събирани от кол и въже, експериментиращи с народа докато се учат как се управлява държава. Откак тоя се появи парламента се превърна в махленска седянка и по цял ден слушам простотии.