Чобанов опроверга ГЕРБ: Няма катастрофа

"Много сме далеч от апокалиптичната ситуация, която се рисува от ГЕРБ"
Обновена: 2 фев 2014 22:08 | 2 фев 2014 22:08,
182
Чобанов опроверга ГЕРБ: Няма катастрофа
Петър Чобанов. Снимка: Булфото

Финансовият министър Петър Чобанов категорично отхвърли твърденията на ГЕРБ, че страната ни върви към катастрофа, защото правителството не се справя с финансите.

Много сме далеч от апокалиптичната ситуация, която се рисува от ГЕРБ, отсече Чобанов пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес от опозицията обясниха, че събираемостта от приходните агенции е ниска и се забелязва тенденция за неизпълнение на приходната част и на капиталовите разходи. Те предрекоха необходимост от актуализация.

„Дефицитът е със 150 млн. лв. по-малък от планирания, дългът е с 500 млн. лв. под лимита – припомням, че лимитът беше заложен от ГЕРБ. Фискалният резерв е с 200 млн. лв. над законовия минимум от 4,5 млрд. лв.”, настоя министърът. „Ако погледнем тези показатели, ние нямаме никакво основание да смятаме, че е налице апокалиптична картина или катастрофа”, категоричен бе Петър Чобанов.

По негови думи през втората половина на предходната година са събрани с 520 млн. лв. повече данъчни приходи, отколкото през първата половина.

Салдото на ДДС-то – това, което не е върнато на бизнеса, е на исторически минимум, каза още министърът. Той беше категоричен, че засега нищо не налага да се мисли, че ще има актуализация на бюджета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Тогава като се заговори,че ще забраняват торентите това се разбра месеци преди това.А знаете ли,че сега правителството е предложило на парламента тихомълком да ратифицира забраната на торентите както и преследването на всички които теглят от торент саитовете.Това трябваше да го прочета от чужди саитове!Така,че не ми хвалете комунистите,дори аз дето съм на 50 години съм пострадал от тях и нокога не съм гласувал за БСП!Те са като кучето дето не лае-хапе и убива тихомълком!
130
1
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Така е по времето на управлението на ГЕРБ бяхме на ръба на пропастта и като дойде БСП на власт направихме смела крачка напред.
129
1
 
4
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Ретроспекция от настеящето към миналото му, Борисово.1. Срещата му с Бисер Петното и Йордан Донев компромат.2. Разговорите с Първанов и Р. Петков компромат.3. Разговорите с Кокинов и Миро Мършата компромат.4. Папка БУДА компромат.5. Разговорите с Ваню Танов за Мишо Бирата и за Вучката компромати.6. Грамите на Пардю и на ЦРУ за тъмното му минало и главно секретарстване в МВР компромат.7. Доклада на швейцарската банка за тъмното му минало компромат.
128
1
 
4
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
От ГЕРБ са свикнали да всяват шок и ужас в хората, ако не текат пари като из ведро - затова и сега се опитват да направят същото като през своето правителство. Първо всички трябва да се паникьосат и после да се започне рекетиране на народа. Обаче това правителство има доста и добри икономисти в екипът и това няма как да стане.
127
1
 
4
 
! Отговори
лили преди 10 години
Катастрофа беше че ни управляваше един необразован мутрак и го търпяхме дълго време.
126
1
 
4
 
! Отговори
мими преди 10 години
Това което каже тиквата никога не е истина.
125
1
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ преди 10 години
Ако управляваха Герб щеше да бъде фатално но сега има надежда ,че държавата ще се управи.
124
1
 
4
 
! Отговори
симо преди 10 години
КоЛКОТО И ДА ГОВОРИ МУТРАТА ВСИЧКИ ВИДЯХА ГЕРБ КАК УПРАВЛЯВАШЕ ДЪРЖАВАТА.
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбирам предните управляващи , привиждат им се фин.кризи , падане на правителството и те на бял кон обратно във властта. За тяхна беда и късмет на правителството икономическия цикъл е нагоре и в следващите години ще наблюдаваме все по стабилен бюджет с нарастваща събираемост на данъци , акцизи и др.приходи. Дори и да падне това правителство причината далеч няма да е финансова
122
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чобане не сели страхувате че ще ви се потърси сметка някой ден за тези заеми Та ти си факир
121
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахах, само дърво ще повярва на този червен потомствен селянин!!!Преди малко си пратих св-то за продавачка, познайте колко души са кандидаствали 157 души само за 3 часа, така че селянинът от снимката да спре да лъже! Всичко се връща един ден!
120
5
 
8
 
! Отговори
VB преди 10 години
Спокойно има мегдан за още 5 - 10 заема до катастрофата!!! :D :D :D
119
9
 
8
 
! Отговори
емо преди 10 години
българският народ трябва да си плати за простотията "герб". боковците разориха държавата пък и даже не ги е срам да дават акъл.тъпотикви.....
118
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чобане КОЙ ще ги връща с лихвите тези милиарди КАЖИМИ
117
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербер без власт е като наркоман без доза. Врещи, пищи, скимти, *** се, краде каквото има под ръка, посяга на бой, изпуска неволно фекалии и т.н
116
6
 
14
 
! Отговори
Форумът Смърди преди 10 години
Щом някое Орешарско недоразумение се изкаже и появи във форума, веднага получава дирижирана подкрепа.ЗА ТОВА, Не се учудвайте, че от форума се носи непоносима ВОНЯ.Обяснението е просто, голяма част от списващите в този форум лижат задните части на г-н Пеевски. Междувременно той изпуска газове, а какви са тези газове ви е ясно само като си спомните на какво прилича г-н Пеевски.Съответните пишещи поглъщат въпросните газове и осмърдяват с тях драскайки във форума.
115
6
 
13
 
! Отговори
От къде? преди 10 години
Тази невзрачна, необразована и *** личност има мнение.Това е чудо! Аз мислех, че той знае само да взима заеми, които загробват бъдещето на България. А, то човекът имал виждания и мнения.Сигурно Моника Станишева му е дала тези неверни данни като Опорни Точки.
114
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стината за управлението на Борисов е, че той изсмука докрай всички ресурси в държавата, не за да строи магистрали, а да напълни собствения си джоб и офшорните си сметки. В края на управленския му тандем с Дянков над 100 хиляди малки фирми бяха фалирали, безработицата беше рекордна и бяха натрупани над 4 милиарда нов държавен дълг. За какво отидоха тези 4 милиарда? Нищо чудно това да са откраднатите от Борисов пари, които сега стоят заровени под земята в някой имот в Банкя.
113
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера втрещен наблюдавах как неграмотният доктор по аварийно развиване на пожарникарски маркучи Бойко Борисов говореше нещо за бюджетен дефицит и дългове. Това е все едно магаре да ти пуска дискомузика. Същото това магаре Борисов домъкна Симеон Дянков и оставиха пенсионерите и младите майки да умират от глад по улиците, заедно с децата си.
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този освен че е *** е и нагъл, а това е най-лошата комбинация...сега лъже хората, че се теглят милиарди заеми, а всъщност се рефинансират стари задължения...разбира се на неговите поддръжници това е трудно да се обясни...хаха