Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова

"Проблемът е голям, но не сме на дъното"
Обновена: 4 фев 2014 07:57 | 3 фев 2014 22:50,
186
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова
Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото

България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес беше разпространен докладът на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

В една група сме с държави, при които проблемът е най-голям – Литва, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния. Не сме обаче на дъното, каза Златанова. В доклада на Брюксел се посочва, че в страната ни корупцията продължава да се шири.
Според Златанова проблемът „корупция” е общ за 28-членния съюз, а не е „резервиран” само за България и Румъния, каквото внушение се правело.

Добре е този документ да се чете както е написан, а не както им се иска на някои. Ако мислим, че сме най-зле, няма да намерим лечение, каза тя.

„Истината е, че се слага общ европейски проблем на масата и се дават препоръки”, каза още Златанова.

По повод предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборното законодателство, който да бъде проведен заедно с евровота през май, Златанова коментира, че той би „разфокусирал” хората от важните европейски теми. Освен това, за да има информиран избор по такива важни за страната въпроси като изборните правила, трябвало да има време за продължителен широкообществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
А бе, то и ти не си ми първата, ама пак си "разпечатана"
49
0
 
19
 
! Отговори
Писна ми преди 10 години
Гледах интервюто: един куп приказки да се каже и докаже,че оценките са много пресилени и че ние не сме това,,което сме/корумпирани/.Не чух г-жа вицепремиерът и министър на правосъдието да говори с притеснение как трябва да се изчистим от престъпните корумпета на всеки етаж и във всеки вход.Това ли е държавникът?
48
1
 
13
 
! Отговори
sostin преди 10 години
Ей, аз ви казвам че тази е мъж.....
47
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Благодарим Ви, г-жо Златанова!Сега вече знаем, че при нас нещата са добре.С такива "качествени" управляващи на следващия може вече да си има отделна глава за нас, тъй като ще им омръзне умишлено да ни слагат с други само и само да не се обидим.Крадете малко по активно, че не ви остана още много от мандата.
46
0
 
4
 
! Отговори
офф преди 10 години
Отдъхнах си
45
0
 
11
 
! Отговори
истината преди 10 години
да на второ сме след албания. Ще се постараем да е стигнем. Как стават назначенията в администрацията - за каква прозрачност - областен управител и от там надолу всичко е с човек на човека. Вмалките общини е по-зле там трябва да си човек на кмета.Хора с висше образувание са без работа - защото местата са заети
44
0
 
16
 
! Отговори
Кара Колю преди 10 години
,,България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас", много правилно грозотийо, всички са след нас, вие сте ПЪРВИ!!!
43
0
 
10
 
! Отговори
dok преди 10 години
Удобен начин за отговор, типично по български, да кажем има и по лошо. .. Не изброявайте други страни. Гледайте България !
42
1
 
19
 
! Отговори
Вагнер преди 10 години
Еврейска мусура....това е.На черното,бяло вика....това са еврейските номера.СъселЪт и той така нагло лъже,но и той е еврей!
41
2
 
17
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ТАЗИ БАБА МИ НЕ БИ Я ВЗЕЛА И ЗА СЛУГИНЯ.КОМУНИСТИЧЕСКИ ***.НАСЛУШАХМЕ СЕ НА ГЛУПОСТИТЕ И.КАТО ГЛЕДАМ гоце,орешко и тази МЕ Е СРАМ , ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН. ПРОСТЕТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРТНЬОРИ. ВИЕ СТЕ ЩАСТЛИВЦИ ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е КОМУНИСТИЧЕСКО СКУДОУМИЕ. СЛУШЙТЕ вигенин СПОРЕД КОГОТО У НАС СЕ ЖИВЕЕЛО ВСЕ ПО-ДОБРЕ. ГНУС НИ Е ОТ вас ***!!! ОМИТАЙТЕ СЕ С ДОБРО ПРЕДИ ДА СМЕ ви ИЗРИЛИ НА БУНИЩЕ- ТО ПРИ ГЮБРЕТО .НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ . премиера ви ЗНАЕ ВСИЧКИ ЗАДНИ ВХОДОВЕ. ТОЙ ЩЕ ВОДИ !!!!!!!!!
40
2
 
23
 
! Отговори
pur6ing преди 10 години
В началото на мандата на това правителство си мислех, че то е обикновенна сбирщина от несретници! С всеки изминал ден мнението ми се променя в посока - сбирщина от ОЛИ*ОФРЕНИ!
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOLU MRYSNATA 4ERVENA KRADLIVA SGAN
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AZ NA ES LI DA VQRVAM ILI NA TEB.NA MUZIKATA ILI ILI NA ONAQ SI RABOTA A
37
2
 
28
 
! Отговори
отврат преди 10 години
Тая мисирка, Министъра на правосъдието, каква иронията само има ПО СРЕДАТА НА ГЛАВАТА СИ ЕДИНСТВЕНА МОЗЪЧНА ГЪНКА, другото и е кухина. По нагло и безочливо изказване и коментир за бг корупцията рядко може да се твърди и то от министър. Защо не си гледа в собствената си паничка, а коментира чуждите, нима това не е явно заявено неглижиране и отказ от отговорни мерки и действия, за което е назначена и взема заплат, тая самонадеяно и самовлюбена патица?!?!'?
36
1
 
16
 
! Отговори
999 преди 10 години
Oт казаното от тази жалка женица ,трябва вие Българи да останете удовлетворени защото видите ли не сме били първи. Но от кого госпожо смешен министър !!!! Може би от Буркина Фасо или от Бурунди. Толкова сте жалки и нищожни като хора ,че и дори с милионите и милиардите които откраднахте и крадете сте също толкова нищожни и малки. Като Президентът ***,Премиерът които е като недодялан гаргамел,или Борисов самохвалкото,все нищожни човечета.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"има държави и след нас" Правилно Златанова но ако помислиш малко (ако можеш де) какво си казала, за да са след нас това означава че ние сме на ПЪРВО МЯСТО :) . Но да не забравяме че и в другите страни имат жени сложени на постове като твоя, но за разлика от теб те мислят преди да говоряд с оглед на положението в което са. Също така всяка от изброените страни "след нас " е с по добър стандарт на живот, което автоматично ни връща в началото че в България корупцията е най голяма поради бедността.
34
1
 
21
 
! Отговори
Занаидов преди 10 години
Няма корупция, отсече Златанова с нейните честно придобити 2-3 милиона лева спестени от закуски...
33
2
 
12
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Може би е по добре вместо "недоносено правителство" да се каже "недоизклатено правителство, начело с недоизклатени министри и от 2-та пола"
32
2
 
19
 
! Отговори
Дон Барон преди 10 години
Тази пак не си е пила хапчетата !
31
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 30!Колега , кои министри имаш в предвид? Цвъко Ухото ,Ивайло *** , Ана-Мария ,Миро Мършата ,Лиленце Магистралска ...Тая си е грозновата , ама *** като тиквените министри-*** сме нямали в 1300годишната си история!