Безочие е да искат вот за сигурността, скочи Йовчев

Набезите над имуществото на хората ще намалеят драстично, обеща той
Обновена: 7 фев 2014 16:09 | 7 фев 2014 10:05, Камелия Цветанова
146
Безочие е да искат вот за сигурността, скочи Йовчев
Снимка: БТА, архив

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е готов за предстоящия вот на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в сферата на сигурността, но определи като „безочие“ избраната от опозицията тема.

„Не е ли безочие да се иска вот на недоверие точно по тази тема след това, което сме направили“, отсече той по bTV и се похвали с добри резултати по отношение на справянето на кризата с бежанците, битовата престъпност, контрола върху СРС-тата.

Още по темата
„Да сте чули програма или мерки нa предишните управляващи за справяне с битовата престъпност“, риторично попита МВР шефът.

Той обеща, че набезите над имуществото на хората ще намалее драстично, защото екипът на министерството му има визия как да се справи с крадците. Според него вече дори има спад в регистрираните случаи на битова престъпност, въпреки че охраната на границата заради засиления бежански поток и протестите е ангажирала голям ресурс на МВР.

„Ще увеличим полицейско присъствие в регионите, където има концентрация на битовата престъпност, вече има увеличение на парите за гориво за там. Цветан Цветанов обясняваше, че това бил социален проблем и не било работа само на МВР да се справи с него и че нещата щели да се оправят, когато свърши икономическата криза. Ние имаме друг подход и няма да се оправдаваме с международното положение“, коментира Йовчев.

Вътрешният министър се оплака от решението на предшественика си да намали с една трета секретните сътрудници, което е станало от 2011 г. до края на май 2013 г.  Като друга грешка на Цветанов Йовчев посочи разпоредбата  оперативните работници да не работят със секретните сътрудници.
 
На критиките на ГЕРБ, че страната не депортира обратно нелегални имигранти от Ирак и Афганистан, той отговори с факта, че има увеличение от три пъти на количеството принудително изведени.

„Има дълбоко неразбиране по въпроса. Не може просто така да се върнат. Има хора, които са заявили, че търсят закрила. Докато не се произнесе Агенцията за бежанците, те трябва да бъдат третирани като бежанци. Липсата на капацитет на предишното управление доведе до хиляди само с бележка пуснати да се разхождат свободно в София. Има лица без документи, не е изяснено откъде са, на коя страна точно да ги върнем?”, коментира МВР шефът.

Аргументите на опозицията за искания вот на недоверие, че реформите в сектор "Сигурност" са били удобно нагласени за нереализираното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, вицепремиерът нарече „смешни”.

Той направи паралел между себе си и предшественика си Цветанов, поставил „пълен контрол върху подслушването и репресивните функции”. „Нито едно подслушване, проследяване или използване на СРС не можеше да се осъществи без знанието на зам.-председателя на управляващата партия. Никой не можеше да бъде задържан без знанието и одобрението на зам.-председателя на управляващата партия. От самото начало се правеха сериозни опити за закриване на ДАНС и прехвърляне на функциите й в МВР. Това не ви ли замирисва на член първи на комунистическата Конституция? Сега министърът не знае кой се подслушва, не може да контролира. Не може пряко да влияе”, заключи Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
10
 
! Отговори
До 74 преди 10 години
До колкото помня той беше сложен за председател на ДАНС по времето на Борисов и именно Борисов го махна от там и го прати при президента.
58
0
 
11
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Да не би в предишното управление Цветлин Йовчев да бе старшина? Не беше на много отговорни длъжности, даже съветник на президента. Защо тогава не подаде оставка в знак на протест? Оттегли се два месеца преди изборите, за да засвидетелства уважение на новите си господари.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вот на недоверие, тефтерчета, сересе-та,доказателства ,бюлетини и т.н. , а всеки ден не се върши и работа за 5 пари, интересно докога може да се изкара така?
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте спорили кой повече Нищо не е свършил. Който се е осрал няма право на подкрепа. До сега всички се ***. Който иска Боко да се върне или Гея и Бея да останат е супер мазохист.
55
2
 
3
 
! Отговори
rustam преди 10 години
До мечо ГрухКолега не мечо , *** грух е по правилно . Колкото до хванати тирове с цигари наистина хващаха но на тия които не им плащаха а наглия рекет над фирмите и то от ЕООД НАП??? А ддс то което не връщаха но ревизиите бяха задължителни и лептата за герб също. Ас лично нямъм сипатии към нито една партия или политик за мен всички са ***
54
10
 
4
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Може да не са ми симпатични, ама Йовчев е прав. Безочие е, ГЕРБ да имат претенции към сигурността, особено след думите "На всеки ъгъл има дюнер". И тия са си ***, ама имат право в случая.
53
13
 
3
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
ахахах гебери колкото и да лаете сте за политическото бунище.. спряха ви кранчетата няма пари на власт няма да се върнете.. А Цветанов,че е подслушвал и че си правеше каквото си искаше и натискаше съда, и удряше неубодните това го знаят и малките деца.. Хубавото в цялата работа е,че простите гербери се топят като майски сняг и до края на годината ще са има няма няколко хиляди психично болни объркани човека
52
1
 
17
 
! Отговори
Пресиян преди 10 години
Айде пак предните виновни. Ако една власт не може да се справи с кокошкарската престъпност и да защити безпомощните си граждани за два три месеца, трябва да си ходи и народът да го изпрати с камъни. Стамболов се е справил в ония тъмни времена за половин година, въвеждайки закона за разбойничеството в размер на... 1 страничка. Не мрънкай, а работи. Ако не, си ходи!
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИ КАТО СМЕТНЕМ КАТО УЧЕНИЦИТЕ ОТ 3 КЛАС НА ВЛАСТ ОТ 24 ГОДИНИ ПРЕХОД СА БИЛИ 17 Г. НА ВЛАСТ БСП И ДПС . ТА КОИ НОСЯТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ВИНА ЗА СЕГАШНОТО ДЕРЕДЖЕ НА БЪЛГАРИЯ ?
50
0
 
14
 
! Отговори
4efo преди 10 години
В Пловдив сега ври и кипи! Напишете нещо за протеста против връщането на вакъфски имоти!
49
1
 
12
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
До Алоу, ГЕРБерастите!Абе *** ***! Ами ако е извършил престъпление нека да влезе в затвора! Както и всеки друг политик! Или според теб щом са от вашите, могат да те крадат и подслушват?! Не се учудвам, само такива като тебе могат да гласуват за Станишев, Местан и Болен!ОСТАВКА!
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ц.Ц си беше едно Голямо недоразудение в МВР.Също и доста от предишните министри на МВР.Ако на Йовчев от пилитич. сили, разните Отворени общества, разните дромски организации и лобита не му се бъркат в работата , ако и прокуратурата и съдът не стоят настрани и пр. МВР може до поносими граници да се справи със всякакви ***, ако не се правят компромиси и зя всяко нарушение съответното наказание което да се изтърпи или глоби която глоба да се внесе до 10 дни.Иначе пак несъбираемст което е смешн
47
13
 
9
 
! Отговори
Мира Радева преди 10 години
Платен *** и Гербер без власт е нещо отвратително ,той е като наркоман без доза. Врещи, пищи, скимти, *** се, краде каквото има под ръка, посяга на бой, изпуска неволно фекалии и т.н.
46
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали искахте демокрация - на ви демокрация !!!!!Проверете в прехвалената , най демократична Америка на какво ниво е битовата престъпност ,грабежи ,убийства и прочие !!! Преди не можеше спокойно да си кажеш мнението и критикуваш управлението ,но се живееше спокойно и хората имаха работа ,а сега като крещите по площадите кой ви чува ,кой прави нещо за да има демокрация !?!?!2
45
15
 
17
 
! Отговори
Анкета преди 10 години
Военноморския офицер Йовчев = +Старшина-физкултурника ЦвъкЦвък = -
44
0
 
5
 
! Отговори
ntv преди 10 години
Slepi, gluhi i nemi navigirat lodkata na bg narod v sveta.Boje, pazi Bg!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато не се справят с дилърите и не ги хванат няма да си рещат проблема. Не виждате ли, че повечето които крадат са наркомани? Знаят ги кои са дилърите, но не ги хващат за да е доберат до големите риби и да ги похвалят от Европа. Само, че така много млади хора умират и много семейства се почернят. А и жертвите от битовата престъпност са също много.
42
1
 
5
 
! Отговори
Класната преди 10 години
Постоянното използване на бъдеще време и празните обещания са типични за комунистическото политическо празно говорене откакто то съществува. Изглежда е дълбоко залегнало в наръчниците за достойни, уважаващи себе си партийни дейци. А колкото до конкретното изказване на Г-н Министъра-безочие е още да сте на власт!
41
0
 
7
 
! Отговори
ще това,ще онова преди 10 години
И този се раз"ще"ка!Голямо "ще"кане,голямо нещо!Всички "ще"кат,та се пилеят!И колкото повече "ще"кат,толкова по-лошо става!
40
3
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Безочието си ти Цв. Йовчев!!!