Не е сега моментът да поставяме въпроса за Шенген!

Вигенин се надява скоро да има обща европолитика за бежанците
7 фев 2014 16:14,
35
Не е сега моментът да поставяме въпроса за Шенген!
Кристиан Вигенин Снимка: БТА

Не е сега моментът да се поставя темата за присъединяването ни към Шенген. Това стана ясно от думите на външния министър Кристиан Вигенин.

Не се очаква тази тема да намери решение в рамките на това председателство. Аз се надявам до края на годината да има решение, каза той.

Вигенин припомни, че предстоят и европейски избори. Не е най-подходящият период да се поставят такива теми, каза министърът.

Вигенин обясни, че се надява възможно най-скоро време да се разработи обща европейска политика за бежанците. Той е обнадежден, защото и Гърция, която председателства сега, и Италия, която предстои да поеме председателството, са засегнати от кризата с бежанците.

Управлението на кризата с бежанците е един от приоритетите на председателството на Гърция. Вярвам, че ако не успеем да стигнем до резултат при гръцкото председателство, то решение ще има при италианското.

Вигенин отново коментира и темата за визитите на депутатите до екзотични дестинации. Той обясни, че обикновено се иска становище на Външно министерство, но невинаги. Подобна практика имало и когато пътуват министри.

Когато се правят срещи в други страни, ние сме информирани. Изисква се информация от всички релевантни министерства. Опитваме се в координация с други институции да подобрим това сътрудничество, каза още министърът.

Вигенин няма да ходи на Олимпиадата в Сочи. Не, там е премиерът, отива и президентът. Външният министър има други задължения, каза дипломат номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Ненадеен шамар Станишев получи от дъщерята на Жан-Мари льо Пен, която в ТВ предаване влезе в остър спор с френския министър на икономиката Московиси. Той обвини председателката на Националния фронт, че саботира ЕС посредством крайнодесните формации в Европа. Тя му отвърна, че ПЕС, където членува партията на Московиси, се председателства от човек, управляващ заедно с крайната националистическа партия в България. Пометете пред собствената си врата и отново ще говорим, отсече г-жа льо Пен.
31
1
 
4
 
! Отговори
Горски преди 10 години
не бил момента - не съм виждал по мекушав министър от тоя - ами айде да станемЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ тогава -комунистически изтърсак
30
0
 
4
 
! Отговори
Омонимен преди 10 години
А дали този низ от недоразумения, наречено Министерски съвет, знае какво работи изобщо?
29
2
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
Напрежението в Босна ескалира на третия ден от протестите срещу високата безработица в страната. Протестиращите в Сарево са започнали да хвърлят камъни, кофи за смет и пътни знаци по полицията. Извънредна ситуация е била обявена около Министерския съвет в Сараево. Входът на сградата бил е запален, а част от протестиращите са успели да влязат вътре и са започнали да изхвърлят предмети през прозорците. Колите на пожарната не са успяли да достигнат сградата заради засиления автомобилен трафик.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пун*ьо откога започна да мисли
27
9
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
Борисов и Цветанов ги канеха, защото са марионетки и продажници и "каненето" се изразяваше в това да докладват, стоейки мирно пред господарите си в Анкара и Вашингтон най - вече..започнат ли Щатите да те "канят"..ясна е работата..*** ти им принадлежи..който мисли,че Запада+Щатите са загрижени за благото на Източна Европа..значи скоро не е ходил на доктор
26
2
 
11
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Какъв Шенген какви пет лева. Отблизо година вече на власт Орешарски никъде не са го канили .Няма нито едно официално посещение в Държава от ЕС или САЩ. Уж опозиция , а Б.Борисов и Ц.Цветанов ги канят навсякъде. Е опорните точки какво ще кажете на вашите драскачи, че те само знаят да плюят и псуват, ама това не върши работа.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До никога вече Герб.Аз не виждам никаква разлика между изброените...
24
2
 
15
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
А ние се надяваме скоро вас да ви няма псеведо министре !!! Долни комунистически ко***ета!
23
0
 
14
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
Не е сега момента ... сега момента е да си траем докато ни довършат!...
22
0
 
0
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До АнонименОт къде знаеш бе?
21
0
 
7
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Ка щяло да му е времето? Нали, ако се натиснем,ще ни бият шута,като краливо,корумпирано лъжливо племе,пардон депутати
20
0
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Мераклия за еврокомисар.Въпреки името няма да заблудим никой.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седем милиона мишлета,робуват на ДС-ченгета,а със доклади критикува ни ЕС-то,за Шенген ...забравете!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Булгараси, на никой не му пука за вас в ЕС."В български сайт си. Ще проявяваш уважение към Българите и ще пишеш на български, а не на туземския си език.
17
0
 
21
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
Няма ли кой да му припомни множеството коментари по темата от приятелката му Сергей.Спомням си ,че Сергей многократно се изказваше по въпроса и изтъкваше ,като основна причина да не бъдем в ШЕНГЕН , премиера Борисов и това ,че му нямали доверие на него.Но от една година ,другарите не искат да се пита нито за Шенген ,нито за доклади от ЕС ,нито за делата срещу България за АЕЦ Белене.Не трябва да се пита и коментира , даже засекретиха срещата с руснаците за Южен поток и ни дърпаха ушите от ЕС
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И този момент няма да дойде докато сте на власт.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е лесно да си пасивен...Сълзът очите и много боли.
14
15
 
9
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Така е ! Не е сега времето да поставяме въпроса за Шенген.Дошло е времето да поставим направо въпроса за членството на България в антибългарския Еврейски съюз.И да го напуснем час по-скоро !!!Но, докато външните ни министри са меки китки и п.тьовци като Вигенин и Калфин или евреи като Николайчо Младенов и Монито Паси това няма как да стане.
13
0
 
27
 
! Отговори
ШУНДА преди 10 години
Шушумига, а не министър