Танов оплете Цонев в афера с ДДС, а той: Нямам фирми!

Задочен спор между бившия шеф на митниците и депутата от ДПС
Обновена: 13 фев 2014 12:13 | 13 фев 2014 12:13,
47
Танов оплете Цонев в афера с ДДС, а той: Нямам фирми!
Ген. Ваньо Танов. Снимка: архив, Булфото

Бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов заподозря Йордан Цонев, председател на анкетната комисия "Мишо Бирата", в разчистване на лични сметки.

Той поясни, че разполага с разговори, уличаващи Цонев в притежаване на фирми, които управлява чрез подставени лица, на които са възстановявани огромни суми ДДС в периода 2005-2006 година.

Още по темата
"Председателят на комисията ще види себе си в разработка по отношение на възстановяването на ДДС. Аз твърдя, че в една от разработките министър от правителството се обажда на шеф в данъчното и казва да бъде възстановено 1,6 милиона или 1,8 милиона, по памет го казвам, на лицето Йордан Цонев. Данъчният служител е много притеснен, министърът му казва... не се притеснявай, фирмата не се води на Йордан Цонев, а на подставени лица, така че няма нищо страшно да бъде", обяви Ваньо Танов пред Нова тв.

"Твърденията на Ваньо Танов не отговарят на истината", контрира в съобщение до медиите Йордан Цонев.

"Неведнъж съм имал възможност да заявя, че нямам фирми, не се занимавам с никаква икономическа дейност и от дълги години изпълнявам задълженията си като народен представител, без да ги съвместявам с каквито и да е други дейности", настоява депутатът от ДПС.

Цонев съветва бившия директор на Агенция "Митници", ако има нещо спрямо него, да го отнесе към компетентните органи.

"В противен случай ще се срещнем с него в съда. А иначе, предстои ни среща в Комисията, която имам отговорността да оглавявам и пред която той ще трябва да даде обяснения за свои действия и бездействия по случая "Мишо Бирата". Тези негови атаки няма да ме спрат да изпълня докрай задълженията си на председател на тази временна парламентарна комисия", категоричен е той.

Бившият митничар №1 в държавата обаче настоя, че не е разпъвал чадър над покойния вече бос на "Леденика" Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, за да може той да укрие акцизи при производството на нелегален спирт в пивоварната си.

Подобно твърдение отправи вчера бившият шеф на Инспектората на Агенция "Митници" Спас Шопов, който каза пред депутатите, че е бил предупреден навремето от Ваньо Танов да внимава какви хора предлага за наказание, за да не попадне на приятел на експремиера.

"Внимавай, защото тогава и двамата ще си ходим... Богатите хора не желаят да бъдат притеснявани, когато си плащат", били думите му на среща между двамата.

Днес Танов отрече да е казвал подобно нещо и настоя, че не се е срещал с въпросния Спас Шопов, а е изисквал от него писмени справки за работата, която извършва в инспектората.

"Няма как да споделям такива неща с него, нека разпитат секретарките ми", призова ексбосът на Митниците и съзря, че бившият му подчинен с това си изказване иска отново да се върне на работа в Агенция "Митници", след като е бил освободен от длъжността си.

Шопов вчера обяви още, че двама митничари от мобилна група са попаднали на нарушение в пивоварната "Леденика", където е установен скрит акциз за над 1 млн. лева, но Танов прикрил нарушението с непреследване на това престъпно деяние.

По думите на Танов обаче докладната записка обхваща нарушения преди назначението му на поста за шеф на Митниците през август 2009 г., поради което Мишо Бирата не се е възползвал от така наречения "чадър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Лин Тяй преди 10 години
От цялата "патаклама" става ясно, че и тримата лъжат. Йордан е доказан *** и затова и прякора му е "Данчо-Ментата". Танов смятам да не го коментирам. Човек, който звъни на ЕНГ-та няма нужда от коментар, дърта генералска ***. На последният пък му се присънила солунската митница отново и дерзае да се върне на мечтания си тапициран в кожа стол. Няма, какво да добавя освен, че са за прокурор + полиграф + мин. 5 години ефективно затворническо бъдеще.
40
0
 
2
 
! Отговори
burgazlia преди 10 години
mentata kolese i besese v bs,okrade sozopol,vsicko,sigurno ima bogoslovska amnezia,ne pomni nisto
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спряха да показват Следствения и Тиквата --Изтипосаха Глупавия
38
1
 
1
 
! Отговори
rezon- преди 10 години
tozi ne znae li,ce mu vikat menta i zasto..
37
0
 
2
 
! Отговори
kostov преди 10 години
ucili sa zaedno s venzi camurdjiev, meckata,praseto i drugi,bogoslovie po burgaski valutni mesta.
36
0
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 10 години
pazielia i stvoritel na zonev e ivan kostov.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той сам се е оплел много отдавна. Норичат го "ментата" от време оно. Нагъл. Отвратителен. Боже! Където и да пипнеш, мръсотия потича. Толкова години крадат безнаказано. Но ще видят звезди посред бял ден. Каква пародия - завършил богословие. Нито срам, нито страх има.
34
0
 
2
 
! Отговори
mastika i mena преди 10 години
koi,danco zonev,fermi,par,zemi-niama takova nesto,prozenti za prodazba na lukoil-ne-klevata.popitaite ivan kosto-toi znae-kak se pravi ot guradjia-deputat i to ot turska partia
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То си беше видно и с просто око.Спешно ,експресно и наведнъж трябваше да се спонсорират фирмите ,които лошия Дянков беше оглозгал,както те глозгат българския народ ,свирепо ,до кокал.
32
2
 
10
 
! Отговори
марти преди 10 години
До ЦОНЕВ Е НА ХОДОлигофрен мамин,няма смисъл да пишеш с главни букви,защото нормалните хора могат да четат и написаното с нормален шрифт!!!И ако за теб политиците от ГЕРБ са...изпълзели от ъндърграунда(?!?),то да ти кажа,че тези от останалите партии,и по-точно от любимите ти две(БК(С)П и ДПС)все още не са го напуснали!!!И между другото дали знаеш къде е...Бисеров???А ако това,което Танов казва е наистина лъжа,то той досега да е подсъдим в съда по дело,заведено от...Данчо Ментата!!!
31
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
питайте го Танов за далаверата му с "ИНСА ОИЛ" за около 70 милиона лева акциз! Пред тази далавера измамата с Мишо- Бирата е като детска игра.
30
0
 
15
 
! Отговори
Краско преди 10 години
Вкупом всички допуснахме да ни яхат и манипулират.Очаквам още два месеца помия до изборите .Какво ли ни чака още.Кои медии ще победят -тези на пълничкия Делян ли? Нямат изхарчване парите им.Дано се задавят в собствената си помия.
29
1
 
16
 
! Отговори
Ментата нямал фирми преди 10 години
Ами като си ги прехвърлил на бат Сали и компания, как ще имаш? Ама нали в един цирк играем-номерата си ги знаем. Само дето Цацата не разбрал и не чул нищо.......
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
понеже още тогава на момента не изгониха това нагло същество, а го оставиха да си вее байрака,та сега ще му слушаме сеира. ейде метла *** русенски. и ти и шефовете ти на ***.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вече ме е гнус от всичко в тая държава. всичко се тресе от скандали. всеки е намесен. всеки прехвърля топката на другия. всички с по едно попадение в десетката и лек път!
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25Държавата е такава какъвто е народа и!Вие сте *** и държавата е БОКЛУШКА!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЛКОВА МНОГО МЪРСОТИЯ В ТОЛКОВА МАЛКА ДЪРЖАВАЯВНО НЯКЙ НИ Е ИЗХВЪРЛИЛ НА БУНИЩЕТО
24
0
 
2
 
! Отговори
zograf преди 10 години
firma Si -BURGAS
23
1
 
24
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Стига! Искаме независимо международно разследване. Екип от прокурори и следователи от ЕС да дойде и да разбърка цялата кал.
22
2
 
19
 
! Отговори
Оги преди 10 години
Всички са в "***",могат да се вадят компромати и далаваери един срещу друг още 20г.То в това село наречено България, не може да се скрие, кой на кой е човек, кой върти фирми,кой източва ДДС, кой взима пари да лобира в НС за нови закони и т.н. Въпроса е , ние какво правиме и защо търпим?!