Танов оплете Цонев в афера с ДДС, а той: Нямам фирми!

Задочен спор между бившия шеф на митниците и депутата от ДПС
Обновена: 13 фев 2014 12:13 | 13 фев 2014 12:13,
47
Танов оплете Цонев в афера с ДДС, а той: Нямам фирми!
Ген. Ваньо Танов. Снимка: архив, Булфото

Бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов заподозря Йордан Цонев, председател на анкетната комисия "Мишо Бирата", в разчистване на лични сметки.

Той поясни, че разполага с разговори, уличаващи Цонев в притежаване на фирми, които управлява чрез подставени лица, на които са възстановявани огромни суми ДДС в периода 2005-2006 година.

Още по темата
"Председателят на комисията ще види себе си в разработка по отношение на възстановяването на ДДС. Аз твърдя, че в една от разработките министър от правителството се обажда на шеф в данъчното и казва да бъде възстановено 1,6 милиона или 1,8 милиона, по памет го казвам, на лицето Йордан Цонев. Данъчният служител е много притеснен, министърът му казва... не се притеснявай, фирмата не се води на Йордан Цонев, а на подставени лица, така че няма нищо страшно да бъде", обяви Ваньо Танов пред Нова тв.

"Твърденията на Ваньо Танов не отговарят на истината", контрира в съобщение до медиите Йордан Цонев.

"Неведнъж съм имал възможност да заявя, че нямам фирми, не се занимавам с никаква икономическа дейност и от дълги години изпълнявам задълженията си като народен представител, без да ги съвместявам с каквито и да е други дейности", настоява депутатът от ДПС.

Цонев съветва бившия директор на Агенция "Митници", ако има нещо спрямо него, да го отнесе към компетентните органи.

"В противен случай ще се срещнем с него в съда. А иначе, предстои ни среща в Комисията, която имам отговорността да оглавявам и пред която той ще трябва да даде обяснения за свои действия и бездействия по случая "Мишо Бирата". Тези негови атаки няма да ме спрат да изпълня докрай задълженията си на председател на тази временна парламентарна комисия", категоричен е той.

Бившият митничар №1 в държавата обаче настоя, че не е разпъвал чадър над покойния вече бос на "Леденика" Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, за да може той да укрие акцизи при производството на нелегален спирт в пивоварната си.

Подобно твърдение отправи вчера бившият шеф на Инспектората на Агенция "Митници" Спас Шопов, който каза пред депутатите, че е бил предупреден навремето от Ваньо Танов да внимава какви хора предлага за наказание, за да не попадне на приятел на експремиера.

"Внимавай, защото тогава и двамата ще си ходим... Богатите хора не желаят да бъдат притеснявани, когато си плащат", били думите му на среща между двамата.

Днес Танов отрече да е казвал подобно нещо и настоя, че не се е срещал с въпросния Спас Шопов, а е изисквал от него писмени справки за работата, която извършва в инспектората.

"Няма как да споделям такива неща с него, нека разпитат секретарките ми", призова ексбосът на Митниците и съзря, че бившият му подчинен с това си изказване иска отново да се върне на работа в Агенция "Митници", след като е бил освободен от длъжността си.

Шопов вчера обяви още, че двама митничари от мобилна група са попаднали на нарушение в пивоварната "Леденика", където е установен скрит акциз за над 1 млн. лева, но Танов прикрил нарушението с непреследване на това престъпно деяние.

По думите на Танов обаче докладната записка обхваща нарушения преди назначението му на поста за шеф на Митниците през август 2009 г., поради което Мишо Бирата не се е възползвал от така наречения "чадър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Внимавай, защото тогава и двамата ще си ходим... Богатите хора не желаят да бъдат притеснявани, когато си плащат", били думите му на среща между двамата."От текста според вас НА КОГО СА СИ ПЛАТИЛИ богатите хора???Ами на Бойкоооо.Ха-ха-ха!Този как издъни Буда, не е истина.Но от човек който набира ЕГН-та за телефонни номера какво друго да очакваш.
20
2
 
10
 
! Отговори
Винету преди 10 години
*** 14, просто прочети коментара на 17. Съдебната система е под контрола на мафията. А ти не се крий, Петя, под поредния анонимен.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 17А кой да ги вкара прокурори,съдии,та нали те са от една банда.
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен (15)Че то сега е същото. Фирмите около ГЕРБ почнаха да губят и беснеят, че не са на власт. Докато държавата чрез политиците ни е основен работодател и възложител няма как да се оправим. "Оправените" все ще са "наши" хора
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дааам. Колкото си по-оцапан с ***, толкова повече разпръскваш наоколо. От цялата препирня става ясно, че всички са в далаверата, но на никой не му стиска да каже стоп и гледа на накаля другите. Докато не почнат да вкарват всички прегрешили в затвора или още по-добре да бачкат по обекти от обществено значение за единия хляб и водица, няма да се оправим
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намесен ли е депутат от ДПС,който в каквото и да го обвини ще е вярно.Чудя се дали тази партия трябва да бъде забранена защото е създадена на верска основа или защото едни от най-големите мафиоти членуват в нея.Най-добре и заради двете.
15
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами те за какво свалиха Борисов,ами вече е ясно *** обрачите от фирми на ДПС и БСП започнаха да губят милиони и нямаше как да си правят ДДС измамите когато ГЕРБ бяха на власт.И сега започнаха да се хвалят че ДДС то на фирмите са започнали да го изплащат,ами как няма да го изплащат като всички фирми на който им е върнато ДДС са на БСП и ДПС.
14
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Винету И като е бил шеф на ГД БОП и е знаел - защо не е опандизил Ментата, бе ГЕРБерско ***? Аман от ченгета дето на думи всичко знаят, а дори оная си работа не могат да хванат....
13
1
 
21
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Долна *** *** от ДПС ,продажна твар колко години си в парламента и на една заплата го караш.Защо ни вземате за балъци бе,защо се правите на света вода не напита,*** долен.
12
1
 
14
 
! Отговори
М.С.Н. преди 10 години
Богатите хора не желаят да бъдат притеснявани, когато си плащат - ето това е цялата истина за България. А законите да ги спазват тези, които нямат кинти.
11
1
 
24
 
! Отговори
Винету преди 10 години
*** 6, ако не си информиран, Танов е бивш шеф на ГДБОП и сигурно знае много.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе и аз нЯмам сестра
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бий Онзи съм аз.А всеизвестният престъпник от Царевец е този който всяка вечер прибираше от бинго залите куфарчета с по 100 000 лв. на ден.Той ли се бори за чиста и свята икономика и финанси?! Боже, пази ни от тоя лаком ***. За коде сме след като той ще ни пази от такива като Бирата. Затвори си смърдящата уста, мичурински ***!
8
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
От където и да го бутнеш Данчо все Мента тече
7
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има един записан разговор - как Танов звъни на Вальо Нафтата и иска 30 "милки" за да спре "да тормози ЛукОил", ама за това мълчи като мушната гайда, тъпунгера (колко *** трябва да е че да звъни на официалния номер на Златев и да си иска "под масата)
6
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ваньо, от къде шеф на митница знае за "разработка" за ДДС? къде са Митници, къде НАП, къде ГД БОП де е СОТО че Ваньо танов да знае за разработки и засечени разговори..
5
0
 
23
 
! Отговори
№13 преди 10 години
Боже , как се опрощават милиони ! Данчо се прави на ''будала'' ,на зная,не съм имал фирми и т.н. Той сигурно не знае че е /***/
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ментата е следващия който ще изгърми след бисеров
3
0
 
27
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Йордан Цонев ,може ли да каже,за какво му е произлязъл прякора "ДАНЧО МЕНТАТА"!? Болшинството българи го знаят с това име!!!
2
0
 
27
 
! Отговори
ЕМЕЛ КРАДЕМ-БИСЕРОВА преди 10 години
НЕ СЛУЧАЙНО СИ ИЗВЕСТЕН КАТО ДАНЧО МЕНТАТА,ЧЕ СИ *** И КРАДЕЦ Е ВСЕ ИЗВЕСТНО,НО НЕ ВЯРВАМ ДА СИ ТОЛКОВА И ГЛУПАВ,ЧЕ ДА ИМАШ ФИРМИ НА ТВОЕ ИМЕ,ЗА КАКВО СА ПОСТАВЕНИТЕ ЛИЦА,МОЖЕШ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАШ С БИСЕРОВ ЗА ПРИЗА КРАДЕЦ НОМЕР ЕДНО НА ПРЕХОДА