Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група

Изненадал се обаче от решението на Красимир Стефанов да стане независим
Обновена: 17 фев 2014 14:12 | 17 фев 2014 13:15, Веселина Йорданова
100
Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Независимият депутат Георги Марков прогнозира, че и други депутати от ГЕРБ ще напуснат парламентарната група.

В началото на декември миналата година Марков стана първият народен представител, който напусна ПГ на ГЕРБ и стана независим. Дни по-късно го последва Светлин Танчев.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, по-рано днес стана ясно, че Красимир Стефанов е подал заявление, с което напуска групата на партията в НС и ще бъде независим народен представител.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова уточни, че заявлението му е постъпило в 8.53 часа днес в деловодството на Народното събрание.

Марков обясни очакванията си с решенията на вчерашния форум на ГЕРБ. Той уточни, че не знае как е протекъл конгресът, но чул изказването на Бойко Борисов от медиите, че ГЕРБ не е лидерска, а демократична партия. 

„За мен това, ако е демократична партия, здраве му кажете”, обясни Марков. Той се надява напусналите да останат като независими депутати.

„Ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, коментира той.

Марков не е разговарял с Красимир Стефанов и дори е учуден, че той напуска ПГ на ГЕРБ „след като седеше зад г-н Цветанов, правеше му данъчните проверки и т.н“.

„Не съм очаквал той да напусне, но явно и той е разочарован по някакъв начин", коментира депутатът. Той отново обясни, че е напуснал заради държанието на партийните секретари и „фидосовщината“ в групата на ГЕРБ.

Според него обаче, ако има натиск върху Стефанов, той може да дойде от ГЕРБ. „Те са свикнали да работят по този начин, да притискат, да се образуват дела, да подслушват”, разясни Марков.

Попитан, защо е подкрепил възможността предизборната агитация да се води и на майчин език, Георги Марков каза, че това е една стъпка към демокрацията. Той припомни, че много хора са осъдили смяната на имената, извършена по времето на режима на Тодор Живков.

Независимият депутат не вижда заплаха за сигурността на страната, ако в тези райони, в които се говори предимно на турски език, агитацията се прави на майчин език. Това, което направи депутатът от Бургас Хюсеин Хафъзов, страшно много ме разочарова, отбеляза обаче Георги Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ МИШОК ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ ЧАСТ ОТ КОИТО ЩЕ ПРЕКАРА В ЗАТВОРА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ КОИТО Е ПРАВИЛ ...
15
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 10 години
До БАЧКАТОРТози май не е предател, на мен си ми прилича на турчин...
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9 Щом е напуснал парламентарното РУНМ (ГЕРБ) - явно е нямало кинти (е то за тях заплатата кинти ли са :) )
13
5
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Б.Б. (Баш Буда-ла),- Не се сърди батковото...- В предишния парламент вие купихте 17 ОВЕНА от СДС, РЗС и Атака... Сега други политически Джамбази купуват вашите ***...!!! - ПАЗАРНА ИКОНОМИКА... АЛЪШ-ВЕРИШ! НАЛИ ТОВА Е ДЕВИЗА НА СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИТЕ...:- ПАРИТЕ СА ВСИЧКО, ЧОВЕКА Е НИЩО...!!!Ха наздраве, и да ви е честито... За сега Марко, Светльо, Владко, Красчо..., а скоро ще се разбягат и другите крастави Магарета...!!!( очаквано бягат тарикатите, а остават будалите).
12
4
 
15
 
! Отговори
АНАЛНОТО преди 10 години
ПРОДАЖЕН ***... ВИЖТЕ МУ ФЕЙСА САМО НА ТОЗИ - ЛЪХА НА ЛУДО
11
2
 
16
 
! Отговори
АПВ преди 10 години
*** :) !!!
10
3
 
10
 
! Отговори
един глупак преди 10 години
А според мен БСП и ДПС вече не искат да дават повече деньги на Сидер, щото прекали с претензиите.. А освен туй тези ще им излязат много по- евтино и '' по- демократични '' изглеждат за европата .....
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марков марков преведоха ли парите??
8
3
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Купили са го тоя плъх. Щом подкрепя агитация на турски няма какво да говорим повече. Ей много предатели има сред българското племе.
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички чакаме и Борисов да напусне като независим и да направи нов ГЕРБ.
6
5
 
22
 
! Отговори
В България преди 10 години
червеите няма да свършат никога.
5
7
 
25
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
Абе ***, айде хващай се с ония двамата и Миро и правете партия "Мишоците"! Или отидете и вие да се хванете за *** крачоли на Бюреков! Мизерници!
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както казах ГЕРБ се разпада бавно, но славно, последват ги БСП, ДПС и "Атака".Тази политическа класа си отива бавно и славно и това се вижда.
3
6
 
21
 
! Отговори
Мършо преди 10 години
подах си оставката като депутат и напусни парламента. Хората не са те избирали като независим!!! Иначе, нали знаеш-лаком *** глава затрива.
2
4
 
23
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Ама тоя още ли е в Парламента , лапач с лапача му.
1
5
 
30
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 10 години
Малко инфо за троловете. Красимир Стефанов е скрита лимонка на БСП-ДС. Той е назначен от Станишев за шеф на НАП. Б.Борисов е почтен и мислеше, че този човек ще си работи работата без политика. Да ама не. Друго , което е важно той и Бареков са много близки, и днес Бюрека го разказва наляво и надясно. Това е истината.