Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група

Изненадал се обаче от решението на Красимир Стефанов да стане независим
Обновена: 17 фев 2014 14:12 | 17 фев 2014 13:15, Веселина Йорданова
100
Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Независимият депутат Георги Марков прогнозира, че и други депутати от ГЕРБ ще напуснат парламентарната група.

В началото на декември миналата година Марков стана първият народен представител, който напусна ПГ на ГЕРБ и стана независим. Дни по-късно го последва Светлин Танчев.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, по-рано днес стана ясно, че Красимир Стефанов е подал заявление, с което напуска групата на партията в НС и ще бъде независим народен представител.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова уточни, че заявлението му е постъпило в 8.53 часа днес в деловодството на Народното събрание.

Марков обясни очакванията си с решенията на вчерашния форум на ГЕРБ. Той уточни, че не знае как е протекъл конгресът, но чул изказването на Бойко Борисов от медиите, че ГЕРБ не е лидерска, а демократична партия. 

„За мен това, ако е демократична партия, здраве му кажете”, обясни Марков. Той се надява напусналите да останат като независими депутати.

„Ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, коментира той.

Марков не е разговарял с Красимир Стефанов и дори е учуден, че той напуска ПГ на ГЕРБ „след като седеше зад г-н Цветанов, правеше му данъчните проверки и т.н“.

„Не съм очаквал той да напусне, но явно и той е разочарован по някакъв начин", коментира депутатът. Той отново обясни, че е напуснал заради държанието на партийните секретари и „фидосовщината“ в групата на ГЕРБ.

Според него обаче, ако има натиск върху Стефанов, той може да дойде от ГЕРБ. „Те са свикнали да работят по този начин, да притискат, да се образуват дела, да подслушват”, разясни Марков.

Попитан, защо е подкрепил възможността предизборната агитация да се води и на майчин език, Георги Марков каза, че това е една стъпка към демокрацията. Той припомни, че много хора са осъдили смяната на имената, извършена по времето на режима на Тодор Живков.

Независимият депутат не вижда заплаха за сигурността на страната, ако в тези райони, в които се говори предимно на турски език, агитацията се прави на майчин език. Това, което направи депутатът от Бургас Хюсеин Хафъзов, страшно много ме разочарова, отбеляза обаче Георги Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Вълна от катарзиси. Бюрека изведнъж се усети, че в продължение на 15 години Боко бил такъв и онакъв, след това тоя на снимката и той, после още двама-трима, миналата седмица офицер милиционер Росен Петров получи просветление, че Боко бил за затвора. И така нататък и така нататък. Да се чудиш и маеш защо го измислиха преди години оня виц, че Боко немал г.з, щото му го изблизали
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** от ГЕРБ и БСП, обединявайте се, да смачкаме АТАКА!Да запазим системата, която сами манипулативно изплетохме от лъжи, измами и задкулисни контракти!В името на Троцки и Ленин смачкайте всички атакисти, имате медии, имате пари да измислите всичко!!!АТАКА трябва да бъде ликвидирана НАЙ-НАКРАЯ, нещата излизат извън контрол!До изборите искам резултат !!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората се подлъгват по Тиквун и така се нанизват на старшинката Цвъки, а там всички са таксувани като новобранки! -Падни, стани, патешко ходене, три километра и маршируване през останалото време. Това не всеки може да го изтрае и то на бобена диета, защото за гробаджийте кифтаците свършиха, сега гейове и бейове поапват покрай барбекюто и това е абсолютно непоносимо! И да не им гледаш в паниците, самата миризма на печенко те побърква, аууууу!)))
33
5
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 10 години
До АнонименДойде време да ви ометеме, *** нещастни!
32
0
 
9
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Част от тези независими депутати ,постепенно ще изместят АТАКА и ще поддържат кворума в парламента! Партията на Сидеров става много неудобна за ДПС и БСП!? Независимите депутати ще бъдат най-ухажваните в парламента и ще бъдат новия "златен пръст" при гласуване,за което ще бъдат добре възнаградени!!! Тази "Независима група" ще помага да се удължи живота на парламента до крайност,защото ДПС и БСП нямат интерес от предсрочни въпроси.
31
2
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 10 години
Убавец!!!
30
4
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Моля ако някой е упълномощавал този червей от снимката да го представлява в НС да си признае.
29
1
 
6
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Абе най-добре ЦЦ сам да си остане в ГЕРБ.... Пардон, нека вземе и онази грозната нереализирала се докторка....
28
4
 
15
 
! Отговори
Kiko преди 10 години
Роден да бъде червей с претенции на орел. Има физиономия на селчо
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойде време и Бочко да напусне партията!
26
5
 
5
 
! Отговори
Умерения преди 10 години
Все пак , който остане в ГЕРБ, значи доброволно и съзнателно се е топнал в помията на Цвъки....
25
2
 
3
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Хайде бързо да напускат и останалите, че ми писна от тях!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички са полудели, всеки се цепи и става независим, всеки прави партия. Или някой умишлено и целенасочено разбива държавата или това е логичният завършек на 25 години морален, етичен, културен и икономически упадък.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За мен това, ако е демократична партия, здраве му кажете, обясни Марков. Не бой се, Марков, никой не мисли, че ГЕРБ е демократична партия...
22
2
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Група за източване на каквото падне,от днес и експерт от НАП си имате.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя читак ли е или на мене така ми се срува?
20
2
 
6
 
! Отговори
опа преди 10 години
Егати независимия...Вижте го хубаво тоя продажник на снимката-лицето,олицетворяваща противността,алчността и простотията.От как лапна турските лири,може да направите справка как този независим гласува всичко за ДПС,дори и агитацията на на "майчин" език!С една дума-***!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бивш член на БСП Хаххахахахахахха, точно скритата лимонка на БСП-ДПС ли покри Цуци за апартаментите бе :))))))))))))))))) Ако това е вярно - излиза че и Цуци играе за БСП, а Боци за нищо на света не иска да се разделя с него :)
18
3
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До ХмНадали... Георги се казва все пак. Ех Марков ,Марков, що и трябваше на *** да събира с лъжичка , баща ти като те изля на балатума.
17
4
 
10
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
БОКО е голямата Тиква, ГЛАВЧО малката Тиква, а този тук е празната КРАТУНА, ех , ГЕРБЕРАСИ ,вярвате ли още на МУТРАТА???