Парламентът пак без кворум – "Атака" ги няма, 109 са вътре

Извънредното заседание за Изборния кодекс бе провалено
Обновена: 17 фев 2014 12:09 | 17 фев 2014 12:02,
77
Парламентът пак без кворум – "Атака" ги няма, 109 са вътре
Оредели парламентарни редици. Снимка: Булфото

Парламентът приключи работа за днес, след като не успя да събере нужния кворим от 121 депутати, за да продължи работа по текстовете от Избория кодекс.

Още по темата
Проверката бе поискана от ГЕРБ, след като депутатите от "Атака" напуснаха заседанието заради отказа на председателството да допусне в зала разглеждането на декларация на националистите, която да осъди думите и поведението на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, чиято скандална реч за защита на агитацията на майчин език, взриви залата в петък.

Впоследствие се оказа, че "Атака" нямат внесена декларация в деловодството на НС, но въпреки това националистите напуснаха залата, макар Мая Манолова да ги призова да останат.

След 30-минутна почивка заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов поиска проверка чрез регистрация с електронната система на НС.

Регистрираха се 109 народни представители, така се оказа, че освен от "Атака", в залата липсваха и депутати от други ПГ.

Единственото, което остана като вариант за Имамов, бе да удари парламентарния звънец за край на заседанието и да насрочи ново извънредно – утре от 10.00 часа.

Минути след това "Атака" внесе в деловодството на Народното събрание проекта си за декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов.

В мотивите се посочва, че депутатът от ДПС е направил "безпрецедентни изказвания, които са пример за говорене с езика на омразата, екстремизъм и антибългарска позиция".

"Изказванията му взривиха българската общественост и доведоха до нарушаване на гражданския и етнически мир, до протести, вълнения и нагласи, които застрашават устоите на демократичното общество и държава", отбелязват вносителите.

Според "Атака" нито ръководството на ДПС, нито Хафъзов са изразили "разкаяние", дори са поискали прегласуване на спорния текст за езика, на който се води предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
5
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Волен пак ще може да разправя, че е свалил правителството.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KUDEE STANI6EF BE KUTEVI TROLI ?KAZAXA OT NAI-VISOKO MQSTO,4E STANI6EF BIL NA UROCI PO TURSKI PRI MESTAN BEI I MU VZEMALI MQRKA ZA FES.SMENIL BIL BUDIONOVKATA S FES .
54
4
 
3
 
! Отговори
uu преди 10 години
240 депутата - 23 на Атака = 217 - 109 присъствуващи = 108 - Къде са те??? Стига с тази Атака! Ако и % на присъствуващите от Атака е 50, както на другите, присъствуващите щеше да са 120 и пак нямаше да има кворум. Парламента трябва да е място за рабита, а не за политически маймунджулъци. Тези хора имат извратена представа за работно мяста и работа. Да оставим големите приказки за дълг към отечество и т.н. Трябва да ги ометем всички на следващите избори. Аман от некадърници с власт!!!!
53
9
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Буда и Буда-лите Извъшват Престъпление срещу Конституцията с безпричинното си отсъствие от Пленарната зала на НС!!!Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително. - Заповедите на Б.Б. (Баш-Буда-лата) за БЕЗПРИЧИННО ОТСЪСТВИЕ ОТ ПЛЕНАРНА ЗАЛА е очевидно престъпление срещу Конституционния ред в България!!!И пак се натискат за Парламента КЪДЕ Е МОРАЛА ви бре Талибани???.
52
1
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
До Анонимен"ние сме единствената държава която е без парламент"Гледай позитивно на нещата - няма парламент, няма кой да твори глупости. Ако можеше и с правителството да е така щяхме за има-няма година да се оправим.Я виж кои са най-добрите месеци и с най-висок ръст - юли, август и септември - периодите в които тия хрантутници ги няма.
51
0
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Справедливо би било при три провалени заседания парламента да остава без бюджета си за месеца, а дупетатите без заплати. А за да има равнопоставеност е редно след три неходения на работа без уважителни причини съответния субект да бъде уволняван дисциплинарно.
50
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма кворум, защото Воленчо иска още пари :).
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOMUNAZITE SA MNOGO TYPI VQRVAT V SERGEI STANI6EF A TOI SYVETSKI GRAJDANIN.A BE KOGA SYVETSKI GRAJDANIN E MISLIL DOBROTO NA BYLGARIQ KATO VZEME6 OT DIMITROV O6TE I NA TOQ BA6TA MU I LUKANOV I KOI LI NE.OSVEN TOVA ISKAT DA STROQT KOMUNIZYM SYS SEVERNA KOREQ MNOGO SA ZLE TIQ XORA DOLU BSP
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NEE VQRNO EDNA BELGIQ POSTAVI SVETOVEN REKORD PO RABOTA SYS SLUJEBNO PRAVITELSTVO NO NQMA6E NIKAKVI PROBLEMI A NIE S RABOTE6T PARLAMENT S IZBRANI DEPUTATI DETO SI VZEMAT ZAPLATITE OT NAS NE RABOTQT I DYRJAVATA V RAZPAD.LOGI4NO E IZBORI DO DUPKA NARODYT NEE PREDSTAVEN I TIQ TUPANI NE RABOTQT OSTAVKA MAFIOZI MRYSNI
47
8
 
20
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Що така бе Волена, транша ли закъснява този месец. Имай малко търпение до няколко дена ще дръпнат нов заем 1-2 милиарда и ще ти се разплатят
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ние сме единствената държава която е без парламент
45
2
 
36
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Ей Атака дръжте без кворум до края на седмицата. И вие от БСП които и колкото сте останали българи там не влизайте в заседанията. Айде че ми се ходи на избори, писна ми от ДПС-наглост .
44
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руско- турскa пaсминa е окупирaлa упрaвлението нa Бългaрия! ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ И ВЪН ОТ ТУК!
43
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига толкова крайно време е вече да се закрива това 42 НС , още на 12 май миналата година след като излязоха резултатите се видя че ситуацията е патова ,в такъв случай най-нормалноъто нещо е да се преброим отново и защо не на Евроизборите . Иначе е само мъка и за съжаление живота ни отива в еддно безвремие в което нищо разумно не се случва . МАХАЙТЕ СЕ , НЕ ВИ ИСКАМЕ ,НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ВЕЧЕ
42
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Манолова се пръска от яд ,не може да се ежи от председателското място много важно го раздаваше тя от там ама скоро време ще й разтурят кукушарника
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Елементарно е в преходните и заключителни разпоредби на всеки закон ДПС да предложи текст отменящ членовете и алинеите на избирателния кодекс които се отнасят до правилата за отседналост и май1ин език. Тогава или трябва да се отхвърлят всички закони или това да бъде гласувано с гласовете на Герб
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ееее, поливаха, поливаха цветето и накрая му изникнаха крака та си тръгнало... ама сега трябва явно да го пресадите в по-голяма и уютна саксия!
39
3
 
19
 
! Отговори
Гуньо преди 10 години
Не му преведоха парите комай ?
38
19
 
15
 
! Отговори
Цм преди 10 години
Е, вече прекаляваме.... Атака, та Атака... Смятам: 240 депутати - 23 от Атака = 217 - 109 присъстващи = 108!!!! Къде са те? Каква Атака определяла кворума? И за какъв кворум говорим? Това, че сме избрали хора безотговорни, с извратени разбирания за работно място и работно време, да оставим настрана силните приказки за дълг към отечеството и т.н., сме си виновни ние. Парламента е място за работа, а не място за политически демонстрации. На който не му отърва да си върви у дома.
37
11
 
29
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Сто пъти *** *** да говорите глупости никой вече не ви се връзва. Апропо защо на конгреса на БКП-БСП-ДС никой от Европа не присъства, а на ГЕРБ всички бяха тук. Каквото и да ви кажа все тая, но това значи , че БСП-ДПС-Атака-ДС са приключили с властта.