Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски

Бил е настанен в болница с пневмония
Обновена: 18 фев 2014 15:36 | 18 фев 2014 14:20, Камелия Цветанова
309
Почина депутатът от БСП Димчо Михалевски
Димчо Михалевски Снимка: архив, София прес

Депутатът от БСП Димчо Михалевски е починал днес, съобщи председателят на парламента Михаил Миков, видимо разстроен от новината. Депутатите почетоха паметта му с едноминутно мълчание, след което прекратиха извънредното си заседание.

„Отиде си един млад човек, когото всички народни представители познаваха с добро, със силата му да отстоява политическите си идеи, да влиза подготвен в политически битки, да ги печели и да се отдава на обществото и на България. Човек, вярващ в бъдещето на България”, каза Миков.

Михалевски беше настанен в болница заради пневмония. Депутатът е бил няколко пъти в болница. От септември се е разболял, а в началото на годината е заминал в чужбина да се лекува.

Той е роден на 25 октомври 1965 г. в Кърджали. Завършил е  „Промишлено и гражданско строителство“ в  УАСГ. Магистър по политически мениджмънт от НБУ.

Димчо Михалевски е бил заместник-кмет на Кърджали в периода 2002-2003 година. През 2004 година е изпълнителен директор в собствената си фирма - "СД Лайтинг", а малко по-късно става член на Висшия съвет на БСП.

През 2005 година става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Сергей Станишев.

На парламентарните избори през 2009 година е избран за депутат от Коалиция за България. На предсрочния вот на 12 май отново е избран за народен представител, като той е водач на листата на червените в Бургас.

Михалевски беше председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: починаДимчо Михалевси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
5
 
2
 
! Отговори
Maks преди 10 години
Хубава новина, радвам се :-) един *** по-малко! Остават още 239 !
204
2
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Ами хайде кажете, кой е отговорен, че сме озлобени, че тънем в мизерия, че всеки що годе интелигентен емигрира, че живеем като скотове, че правораздаването не дава елементарно приличие, а за справедливост да не говорим, че образованието не струва, че здравеопазването се е превърнало в доене по клинични пътеки, че медиите са инструмент за обществено манипулиране.Каквото си е послал, на такова е легнал!И кучето като го държиш гладно и го мачкаш постоянно, се озлобява.
203
2
 
4
 
! Отговори
x преди 10 години
Останаха само още 200 и няколко и после може и да се оправим най на края!
202
3
 
2
 
! Отговори
днес преди 10 години
Слушала съм го и по телевизиите и в парламента-много начетен и умен човек.Можеше още много да даде ,но уви живота е жесток.Беше един от малкото умни хора в тази скапана държавица.
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Хитлер е умрял и СталинПък говорим срещу тяхДали сме толкова безгрешниТоя човек вече Бог го съдиАма близките му могат спокойно да отговарят за незаконните придобивки
200
10
 
14
 
! Отговори
отчаяна преди 10 години
В България явно вече живеят само ***-***.Починаел е млад човек,засрамете се!Още повече,че той беше добър!ПОЧИВАЙ В МИР,ЧОВЕЧЕ!
199
15
 
6
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Така му се пада !
198
4
 
8
 
! Отговори
zidarov преди 10 години
Боже, прибери версиите си на по-високо ниво, но все пак стресна самозабравилите в крадене.
197
9
 
16
 
! Отговори
todor преди 10 години
edin kradez po malko i prodaznik dano vsi4kite ot pozitano go posledvat
196
18
 
13
 
! Отговори
CHHOVEK преди 10 години
АБе вие не сте хора кажете едно мир на праха му.. Вие сте пълни *** бе.. заслужавате си политиците и даже още по-лошо заслужавате.. говорите срещу тях борите се за нов морал и в същото време говорите глупости под такава новина.. човека си отиде на 48 години остави 2 малки деца момче и момиче.. вие не сте хора
195
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kolkoto i da kradat pak shte ymrete ostanalata paplach parazitska da go posledva za vs.shte se nameri miasto v ada da si platite grexovete.vseki den ymirat xora i kvo tria da praim.
194
10
 
27
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Тъжен е бил Мичко. За кратък момент е разбрал, че и много да крадеш пак умираш.
193
12
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Само едно не мога да му простя - че бидейки болен и вирусоносител, си е лежал вкъщи, вместо да ходи редовно на сбирките на Позитано.
192
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тук нещо големи моралисти се навъдихте. Ако кажа Хайл Хитлер и веднага в панделата, а търпим гадните комунисти, които избиха 100 пъти повече народ. Всички от комунистическия режим трябваше да се избият още 1989. Така че този *** си е поживял 25 години повече. Майната му и на него и на останалите, един ден всички ще си ходим!
191
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано повлече крак и да си ходят и другите от червената мафия. И без това трябваше земния им път на приключи през 1989!
190
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сериозно, вече няма да влизам по бг сайтове. Хора, буквално ми се дорайфа от хейтърите по повод един умрял човек. Не мога повече, и аз ще умра накрая от цялата тая негативна енергия, която ни души. Навсякъде е. Лошото е и че е по улиците, магазините, вече и сред приятелите. Направо ще си стегна накрая багажа, щото ще пукна аз накрая от толкова омраза...
189
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОГ ДА ГО ПРОСТИ ЧОВЕКА!
188
20
 
13
 
! Отговори
Бонев преди 10 години
Много неприятно.Кадърен човек беше.Нека Бог да го прости.Стана жертва на Българското здравеопазване.
187
12
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Строежът на "скромната къщичка" по една нелепа случайност съвпада със строежа на прословутото водно огледало.Как да не му простиш, че е откраднал от заплатите на учителите, лекарите, от сираците, от хората с недъзи, и е щипнал от джоба на всеки един обикновен български данъкоплатец.Как?Ми ей така! Не мога! Няма и не искам!
186
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не харесвам *ните националисти, на които все някой им е виновен и то само защото те са некадърни по ппрезумпция! За тях само лошо и нищо сруго!