Соломон Паси: Янукович трябва да се оттегли и да бъде съден в Хага

Брюксел държа Украйна твърде дълго във фризера, смята бившият външен министър
Обновена: 21 фев 2014 09:49 | 20 фев 2014 21:09,
131
Соломон Паси: Янукович трябва да се оттегли и да бъде съден в Хага
Снимка: Bulgaria On Air

„Задължително е украинският президент Виктор Янукович да се оттегли и след това да бъде съден в Хага“, каза в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър Соломон Паси.

Според него не е ясно дали Украйна ще се задържи като единна държава.“Това е много сложна страна, която е раздвоена. Близо една трета от населението й е руско, друга голяма част е католическо и прополско. Киев дълго време е била столица на Русия и е наивно да мислим, че тази дълбока връзка между двете държави може да бъде разкъсана“, посочи още Паси и добави, че основният проблем пред Украйна е, че самият народ е раздвоен.

 „Брюксел държа тази държава твърде дълго във фризера и когато се сети да я извади оттам, връзката между Украйна и Русия вече беше много трудна за прекъсване. В момента положението на руския президент Владимир Путин също е доста сложно. Причината е, че той не може да си позволи да подкрепя едновременно двама диктатори. Говоря и за режима в Сирия. Международната общност няма да позволи такова поведение, макар и още да не е мобилизиран механизмът Русия – НАТО“, допълни Соломон Паси.

Според него в момента Европа няма обща външна политика, а що се отнася до Украйна, стъпките, които ще бъдат предприети, се свеждат само до ембарго и декларации. „По този начин не се прави външна политика. В крайна сметка трябва да е ясно, че ако Русия и Европа се разберат, това ще сложи край на конфликта в Украйна. Докато Путин не вземе решение, размириците няма да спрат“, каза още бившият външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пич на времето не си мръдна пръста за нашите медици в Либия,сега акъл раздава! Трай си бе Соломоне!
84
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ М....А ТИ ЕВРЕЙСКА ТИ ЛИ РЪСИШ АКЪЛ БЕ? А АЗ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО МИ СМЪРДИ НА ***. НЕ СТИГА ЧЕ НИ НАБУТА У НАТО ДА ИМ ПЛАЩАМЕ МИЛИОНИ АМИ СИ СЕДНАЛ НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И ДА СЕР.Ш. Я ВЗЕМИ СИ СКРИИ ПА СЕ ТЪРСИ БЕ. МОЛИ СЕ НА ГОСПОД ДА НЕ СТАНЕ КАТО В УКРАЙНА ЧЕ НИТО ЕДИН ОТ ВАС ДЕТО НИ ЗАВРЯХТЕ НА КУЧЕАТО ПОД ОПАШКАТА НЯМА ЗА ОЦЕЛЕЕ.
83
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този голям капацитет се мисли, че тръгнал и акъл да ръси. По-добре се скрий човече и не се показвай, за да не дразниш хората, защото те видяха колко пари чиниш.
82
1
 
12
 
! Отговори
До петя преди 10 години
Скъпа вярвай ми че ако албанци и македонци се сбият то доста българи ще си умрът от кеф.Най-силното щастие за българина е нещастието на комшията. С даването на въздушно пространство 1999 го доказахме.Тогава дори неславянска Румъния и натовска Гърция не го направиха,само защото става въпрос за комшии в беда.
81
0
 
15
 
! Отговори
Мъдрия преди 10 години
Америка - фабриката за " нежни " революции. Както гласи една мъдрост :Който сее ветрове ще пожъне бури.
80
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Насмъркан е! Личи си!Амфетамините и кокаина не прощават.
79
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хитлер затова ви е обичал вие ЦИОНИСТИТЕ може да вбесите с арогантноста си и нахалството си и наи добрият човек
78
1
 
20
 
! Отговори
шеф преди 10 години
САЩ има воено присъствие в 150 държави от 193, сега иска да спре газта на европа за да си изнесат производството на шистов газ в европа и да им го продават.
77
3
 
16
 
! Отговори
соня преди 10 години
Кое дава основание да се мисли, че украинският народ е на площада? Според мен не е! Това поведение е присъщо на диваци.
76
1
 
15
 
! Отговори
5115 преди 10 години
Опозицията, подкрепена от Запада води тази война!
75
2
 
13
 
! Отговори
111 преди 10 години
Терористите в Киев нарушиха деня на траур и продължават с безогледния си терор, най-вероятно защото бързат да осъществят преврат докато трае олимпиадата в Сочи, за да не може Русия да се намеси и със или без нейна намеса да опорочат Олимпиадата. ЗАПАДНИТЕ МИНИСТРИ ЗАЩО ИЗБЯГАХА КАТО ПЛЪХОВЕ? Ако наистина са загрижени за демокрацията трябваше да се опитат да спрат протежетата си неонацисти.
74
1
 
7
 
! Отговори
петя преди 10 години
НАШИЯ ДОЛАР СЕ КРЕПИ НА ХАОСА В СВЕТА .... СЪЗДАДОГМЕ НОВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА :)))) СИРИЯ -2 НА ГРАНИЦАТА С РУСИЯ :)))))... ВСЕ ЕДНО НИЕ ДА ОСТАНЕМ РАВНОДУШНИ АКО АЛБАНЦИТЕ НАПРАВЯТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В МАКЕДОНИЯ И ПОЧНАТ ДА ИЗБИВАТ БЪЛГАРИ:)!!!
73
3
 
11
 
! Отговори
шеф преди 10 години
Ами там едно тъпо боксьорче, като нашото пожарникарче, искаше да се направи на политик и нали видяхте до къде доведе народа си....до гробищата!Но сега точно на този *** Кличко трябва да се потърси отгооврност, и това е най малкото, направо ГУЛАГ!
72
5
 
8
 
! Отговори
соня преди 10 години
С голяма удоволствие наблюдаваме поредният провал на десницата, този път в Киев. Настървени за власт и лесни пари, неуки, брутални и фашизирани тълпи от безделници и провокатори стрелят, както през 1956 г в Будапеща, от покриви и прозорци по милиционерите- децата на народа. Всъщност левите би трябвало да са неутрални, едни десни стреляут по други десни на власт. Но за комунистите не е присъщо да са равнодушни, когато на хоризонта се е задал фашизмът - след България този път - в Украйна. А финалът на фашагите е само един - куршум в тила и ритник в ***.
71
1
 
13
 
! Отговори
5115 преди 10 години
Няма каков да се събират в Брюксел да си губят взаимно времето, просто да спрат да плащат на радикалистите и хората ще се разберат по по-мирни начини!
70
2
 
8
 
! Отговори
111 преди 10 години
Тия какво се бъркат в работите на Украйна.Ей ще се изядат от яд ,че не може да докопат Украйна алчните колонизатори от ЕС!!!
69
1
 
10
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Мони,Маани ги украинците... Я КАЖЕ..., КАКВО СТАНА С ИРАКСКИЯ ДЪЛГ КЪМ БЪЛГАРИЯ...- НАЛИ ЗАРАДИ НЕГО ПРАТИ ВОЙНИЧЕТАТА ОТ КОИТО 31 НЕ СЕ ВЪРНАХА...МОЙ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ТЕ СЪДИМ ЗА ТОВА...!?!?!
68
1
 
13
 
! Отговори
ДО СОЛОМОН преди 10 години
МЛАКНИ БЕ *** ЦИОНИСТКИ КОЛКО МИЛИОНА ДУШИ УНИЩОЖИХТЕ НА ЗЕМЯТА С ВАЩАТА САТАНИНСКА ПОЛИТИКА ПО ЗЛИ СТЕ И ОТ КУМОНИСТИТЕ
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А господин Паси трябва да бъде съден за опрощаването на външния дълг на Ирак към България.
66
0
 
13
 
! Отговори
край преди 10 години
А Паси също трябва и да го разпънете на кръст.