ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка!

Местан: Няма да оставя без отговор нито една провокация
Обновена: 21 фев 2014 12:59 | 21 фев 2014 12:00, Камелия Цветанова
115
ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка!
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Изненадващо от ДПС поискаха днес да се прегласува текстът, с който на практика се обезсмисли преференциалното гласуване.

Той беше предложен вчера от Мустафа Карадайъ от движението по време на приемането на текстове от Изборния кодекс като редакционна поправка и според него, когато избирателят не посочи определен кандидат в бюлетината, гласът му ще се зачита като преференция за първия в листата.

Още по темата
За да може кандидат на място по-назад в листата да я оглави, той трябва да получи гласовете на повече избиратели, отколкото са онези, които не са посочили конкретен кандидат, което на практиката почти няма шанс да се случи. Текстът мина без дебати с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”, а депутатите от ГЕРБ не бяха в залата.

Лидерът на ДПС Лютви Местан днес се възмути, че основното внушение, което е последвало след това, е, че движението е прокарало свой партиен интерес.
 
„Има тенденция да се изгражда образ на ДПС като на политическа сила, която едва ли не налага своите позиции в управлението на страната и в Изборния кодекс. Няма да оставя без отговор нито една провокация. ДПС не е нито салфетка, нито носна кърпичка”, закани се той.

Местан упрекна, че когато другите политически сили нямат интерес от предложения на ДПС, те се обединяват и ги отхвърлят. Като пример той посочи текстовете за уседналостта на местните избори.
 
Лидерът на ДПС нападна и депутатите от ГЕРБ, които вчера след приемането на текста обвиниха мнозинството, че е издебнало момента да ги няма в пленарна зала, за да приеме предложението.

„ГЕРБ се изсулиха, защото имаха интерес текстът да мине. Няма друго обяснение защо са били десет души в зала по това време, а преди това са били около 40”, отговори на обвиненията Местан.
 
Той призова БСП и ГЕРБ да отхвърлят текста при прегласуването му и обеща, че ако не им стигнат един или два гласа, ще ги получат от ДПС, но да си поемат отговорността за последствията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите политици са продажници продадоха държавата.,Комунистите създадоха тази партия ДПС да ги под държа,сега иска да ни управлява и ни управлява само *** турци и евреи ще останат .ДАНО СЕ ОСЪЗНАЯТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И НИ ЗАЩИТАВАТ НАЦИЯТА НИ ...БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка,а е ностна
32
24
 
4
 
! Отговори
dEmir преди 10 години
КАКВА ТУРСКА ПАРТИЯ Е ДПС?ТА ТАМ ИМА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ТУРЦИ! КАКВИ ТУРСКИ ИНТЕРЕСИ, БОЙКО КЛЕКНА НА ЕРДОГАН В ТУРЦИЯ,А НЕ МЕСТАН АМА ВИ Е СТРАХ ДА ГО ПРИЗНАЕТЕ И НЕ ИСКАТЕ ДА ГО ВЯРВАТЕ?И НИМА В ГЕРБ НЯМА БГ ГРАЖДАНИ ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД?!!?СЛЕПИ ЛИ СТЕ?ВСЕ ДПС ВИ Е ВИНОВНО!!А НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ГЕРБЕРИ ЧЕ ЕДИН ЕТНИЧЕСИ ТУРЧИН ГОВОРИ ПО ДОБРЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ОТ ВАШИЯ БУДА?!!? ГЕРБЕРА Е НАЙ-ПРОСТОТО И НАИВНО СЪЩЕСТВО!!!! ЗА ТОВА СМЕ В КАНАЛА!!АЙДЕ ХЕЙТВАЙТЕ СЕГА!!НАЛИ ЗА ТОВА ВИ ПЛАЩАТ!
31
12
 
2
 
! Отговори
хайде де преди 10 години
До Анонимен......С кого е свършено бе арменска мишко...локумджии по форумите *** и *** ви байганьовски
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pravilno, DPS e toaletna hartia.
29
0
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Абе бажанака щото е пет грама по-умен от мене вика,че тоз-Местана де,бил началник движение бе-за права,свободи и други тамка курабий ама немало за сички хора ами само за мюслиманците оти били малцина бе,ами то нашият комши Тянко и той началник движение по влаковете ама вика,че на техните докименти имало точки права и три пате повече точки задлъжения,па на колегата му Местана само права бе-ни едно задлъжение нема...права и свободи биля,гаче ли некой им ги зел...ми тез гяволи как още ги траят бе?
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка"Спокойно, Местан Ага. Всички много добре знаем какво е ДПС - противоконституционна партия на територията на България, подхранваща етническа омраза, обвинявайки другите за това и служеща на външни интереси. Злоупотребяваща с мълчанието на повечето хора от народа - само защото се намират в паричен недоимък. Привличаща на своя страна "ромското" общество, което работливите хора изхранват и т.н. Религиозната ориентировка на партията не искам да я коментирам.
27
0
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Продължавай в същия дух,българинът освен робството си няма какво да загуби.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако хората гласуваха масово, щеше да видите "преяждане" с власт на кукуво лято (БСП са сгънати отвсякъде, герберасите се точат) . Но все пак ислямистите са предимно с Дал и т.н. реформатори - носачи на саковете на Винету. Атакистите се възползват от агресивното поведение на ДПС, появяат се нови спасители - дудуци. Най-вече всичко се дължи на малоумието ни. Да вярваш, че някой друг ще ти реши проблемите, а ти ще си тарикатстваш - ето това е проблемът ни. Затова да не врякаме - никой не ни е винов
25
0
 
22
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
ДПС наистина безогледно налага своите позиции в управлението на държавата, в изборния кодекс, в Рибново, а даже и в тоалетната - само че там БСП е ибрик, а ДПС е това което се хигиенизира с ибрика...ама като искат да са на власт червените, техен си избор! Така че Наместан да не се прави на ощипана невинна девица, а да мисли какво ще му се случи, задето се самозабравиха! Вън от НС продажници! има възмездие и Всевишния всичко вижда!!!
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местане, като тръгнеш да се изнасяш от България - моля те не забравяй и Сидеров !
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП и ГЕРБ да покажат ,че работят за България и да премахнат ДПС която е етническа партия и работи за турските интереси ,и подклажда етническа омраза
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей *** Павел, украинските терористи с калашниците ще ти се сторят като нежно перце за това което ти е намислил бг народа. Всичко си има търпение, всичко си има предел на събиране на омразата към вас и тя като избухне и НСО няма да могат да те спасят и ти ще отидеш при скапаният си алах набързо.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина не са кърпички,те са *** гнусни.На такива като тях гегата по гърба,окрадоха народа и страната.Долна пасмина
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Махай се от нашата България бе *** долен и вземи със себе си другите предатели!
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка..." ДПС е употребена тоалетна хартия !
18
0
 
28
 
! Отговори
К преди 10 години
Аз съм турчин и ДП-сар, жена ми е от БГ, но този е голям лъжец да знаете хора , всичко е наредена измама, знам го от кухнята на партията , повярвайте хора, тези не мислят нищо добро за България, нито за етноса в българия , а бе за никой само за партийните им далавери и власт ! Всички са за затвора или публичен разтрел, без да прекалявам !
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС е директно *** и сополите :)
16
0
 
25
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Местане , псевдо турчино!! Хората вече виждат какви сте животни не ви остава много време Местане проста тикво такава! Хорта вече не са стадото което бяха по време на комунизма ...хората вече имат доста по голям и широк спектар на светогледа *** комунистически агент! Българиа се преражда с всяка секунда , хората стават по усведомени и образовани Местане!! Това не е миналия век *** дрът !! Махай те се от тази държава и престанете да насъсквате народа един среящу друг псевдотурчин!!!
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Депутатите може да спят но платените драскачи на БСП иДПС не на тях добре им плащат да са ранобудни и да плюват всичко живо което не е в тон със Съсела и Местан.Не забравяйте че Станишев е на половина украинец и виште до къде такива като него докараха Украйна