ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка!

Местан: Няма да оставя без отговор нито една провокация
Обновена: 21 фев 2014 12:59 | 21 фев 2014 12:00, Камелия Цветанова
115
ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка!
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Изненадващо от ДПС поискаха днес да се прегласува текстът, с който на практика се обезсмисли преференциалното гласуване.

Той беше предложен вчера от Мустафа Карадайъ от движението по време на приемането на текстове от Изборния кодекс като редакционна поправка и според него, когато избирателят не посочи определен кандидат в бюлетината, гласът му ще се зачита като преференция за първия в листата.

Още по темата
За да може кандидат на място по-назад в листата да я оглави, той трябва да получи гласовете на повече избиратели, отколкото са онези, които не са посочили конкретен кандидат, което на практиката почти няма шанс да се случи. Текстът мина без дебати с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”, а депутатите от ГЕРБ не бяха в залата.

Лидерът на ДПС Лютви Местан днес се възмути, че основното внушение, което е последвало след това, е, че движението е прокарало свой партиен интерес.
 
„Има тенденция да се изгражда образ на ДПС като на политическа сила, която едва ли не налага своите позиции в управлението на страната и в Изборния кодекс. Няма да оставя без отговор нито една провокация. ДПС не е нито салфетка, нито носна кърпичка”, закани се той.

Местан упрекна, че когато другите политически сили нямат интерес от предложения на ДПС, те се обединяват и ги отхвърлят. Като пример той посочи текстовете за уседналостта на местните избори.
 
Лидерът на ДПС нападна и депутатите от ГЕРБ, които вчера след приемането на текста обвиниха мнозинството, че е издебнало момента да ги няма в пленарна зала, за да приеме предложението.

„ГЕРБ се изсулиха, защото имаха интерес текстът да мине. Няма друго обяснение защо са били десет души в зала по това време, а преди това са били около 40”, отговори на обвиненията Местан.
 
Той призова БСП и ГЕРБ да отхвърлят текста при прегласуването му и обеща, че ако не им стигнат един или два гласа, ще ги получат от ДПС, но да си поемат отговорността за последствията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
7
 
! Отговори
Свободна Монтана преди 10 години
Те не са *** да ВИ кажа. Те са натурални и интелигентни Българи.Област Монтана са истински и напаст опасна докато спиш и са те обрали ако се обадиш ще те убият.ето на това казваме *** и ***
73
1
 
17
 
! Отговори
Алиев преди 10 години
ДПС е помия и няма нищо общо с електората си!
72
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зидаров, Зидаров, кога стана по-благочестив от Пророка?!!
71
1
 
17
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Ако се спазва конституцията и за тоалетна хартия не ставата...
70
1
 
18
 
! Отговори
Търговски регистър преди 10 години
ДПС=ООД МОЛ - Ахмед Доган
69
0
 
14
 
! Отговори
безразличие!!! преди 10 години
Не се връзвайте Хора!!! Това изказване е искра .......Не щем да сме втора Украйна и не дай бог втора Сирия....
68
0
 
28
 
! Отговори
Наместан преди 10 години
ДПС е тоалетна хартия от времето на соца!
67
0
 
27
 
! Отговори
ЧИЧО ПЕШО преди 10 години
ДПС Е ПРОТИВ БЪЛГАРИ И ПРОТИВ ТУРЦИТЕ,САМО ЗНАЯТ ДА КРАДАТ И МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА , О С Т А В К А
66
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА ! БЯГАЙТЕ ПОГАНЦИ ! ТРЕПЕРИТЕ ЛИ , БОЛИ ЛИ ,БОЛИ ЛИ КОГАТО ВИ ВАДЯТ ЗЪБКИТЕ ???
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов плаши Европа с реставрация на Държавна сигурностЕвродепутати от ЕНП зоват да не се инвестира в България заради риск от потъване на парите в "нечисти ръце"
64
0
 
16
 
! Отговори
???? преди 10 години
Достатъчно е ДПС да не създава провокации / !!! а не трудолюбивите турци,които тънат в бедност ,но са хора заслужаващи Уважение/
63
0
 
20
 
! Отговори
дфгдфгх преди 10 години
Тоалетна хартия. Използвана.
62
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите се прочуха с свой майсторлък,кражби,***,дрога кражби с далавера мафиа номер едно.В българина ще намериш най долното не човешко но винаги ще си измиее ръцете с ***. Такъв си е българина винаги да хули по комшията си.Хубава работа българска хе хе хе
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
статистическата служба на ЕС Евростат.На европейско ниво като най-сериозни проблеми за качеството на домовете са течащите покриви или счупените прозорци. Изключение правят България, Естония, Латвия, Литва и Румъния, където най-сериозният проблем е липсата на някои от елементарните санитарни условия. У нас 15.2% от хората живеят в жилища без баня или душ, а 24.8% българи нямат вътрешна тоалетна. За 7 на сто проблем е прекалено тъмното жилище.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС е ибрик на Анкара! Митаджийски шпиони и държавни изменници направили опит да разцепят България чрез уйдурмата еврорегион Тракия и чрез назначаването на свинчур Пеевски за шеф на ДАНС и смазването на всяка съпротива!
59
0
 
11
 
! Отговори
до 63 преди 10 години
Просто *** станаха страшно много, те така живеят, даже повечето постройки всъщност са незаконни
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България излезе начело в ЕС по домове без баня и тоалетнаНад 27% от хората у нас живеят в региони с висока престъпност и вандализъм.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС е етническа партия със една шепа продали се за много пари "българи"
56
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как някой си живеещ в Америка Канада и други места извън България си живеат и могат да гласуват защо Турците дето живеат в Турция с двойно гражданство да не гласуват.Къде е демокрацията бъдете като трион не е като теслата само за вас да дялате.
55
2
 
5
 
! Отговори
sefte преди 10 години
Da... toe toaletna hartiq , ispolzvana pri tova !