ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка!

Местан: Няма да оставя без отговор нито една провокация
Обновена: 21 фев 2014 12:59 | 21 фев 2014 12:00, Камелия Цветанова
115
ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка!
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Изненадващо от ДПС поискаха днес да се прегласува текстът, с който на практика се обезсмисли преференциалното гласуване.

Той беше предложен вчера от Мустафа Карадайъ от движението по време на приемането на текстове от Изборния кодекс като редакционна поправка и според него, когато избирателят не посочи определен кандидат в бюлетината, гласът му ще се зачита като преференция за първия в листата.

Още по темата
За да може кандидат на място по-назад в листата да я оглави, той трябва да получи гласовете на повече избиратели, отколкото са онези, които не са посочили конкретен кандидат, което на практиката почти няма шанс да се случи. Текстът мина без дебати с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”, а депутатите от ГЕРБ не бяха в залата.

Лидерът на ДПС Лютви Местан днес се възмути, че основното внушение, което е последвало след това, е, че движението е прокарало свой партиен интерес.
 
„Има тенденция да се изгражда образ на ДПС като на политическа сила, която едва ли не налага своите позиции в управлението на страната и в Изборния кодекс. Няма да оставя без отговор нито една провокация. ДПС не е нито салфетка, нито носна кърпичка”, закани се той.

Местан упрекна, че когато другите политически сили нямат интерес от предложения на ДПС, те се обединяват и ги отхвърлят. Като пример той посочи текстовете за уседналостта на местните избори.
 
Лидерът на ДПС нападна и депутатите от ГЕРБ, които вчера след приемането на текста обвиниха мнозинството, че е издебнало момента да ги няма в пленарна зала, за да приеме предложението.

„ГЕРБ се изсулиха, защото имаха интерес текстът да мине. Няма друго обяснение защо са били десет души в зала по това време, а преди това са били около 40”, отговори на обвиненията Местан.
 
Той призова БСП и ГЕРБ да отхвърлят текста при прегласуването му и обеща, че ако не им стигнат един или два гласа, ще ги получат от ДПС, но да си поемат отговорността за последствията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
12
 
! Отговори
до 52 преди 10 години
До АнонименЗначи все ще е така, щото стогодишната е все надупена, много е жадна за власт!
53
0
 
5
 
! Отговори
Музикант преди 10 години
"Патриоти"за коя държава за кой народ говорите?За кои турци?То и турците нещат вече нито да живеят,нито да инвестират в България!(Над 800 роми от цялата страна се очаква да пристигнат за учредителната конференция на новата партия Обединение, прогрес и справедливост" в Пловдив.)......да живеете като БРАТЯ!!!!!
52
10
 
2
 
! Отговори
кур за вас преди 10 години
До Анонимен...*** като теб кога да ги убиеш все е късно .Не петни добросъвестните и трезвомислещи хора.Всики *** арменци като вас отпадъци такива създават напрежение в страната ни марш в гетата си мамймуни мръсни.МЪРШИИИИИИИИИИ
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България отново е върнала истинското си лице пред света и то е тоалетна! С риск да бъдем малко по-цинични, дори не е тоалетна, а гаден и миризлив ***! Ремонтираната по времето на Симеон Втори тоалетна на ГКПП Калотина, която беше рекламирана като новата европейска визия на България, пак си е добила стария порутен, вмирисан и гаден вид.
50
0
 
15
 
! Отговори
georgi преди 10 години
A ***....
49
3
 
13
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
До 48 - "Доносник на ДС не трябва да говори от парламентарната трибуна. "Ха, Ха, ами тя парламентарната трибуна е само за тях!
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ще е докато онази сто годишната брантия се е надупила
47
0
 
14
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
Не само ДПС е салфетка, носна кърпичка! - всички !!
46
0
 
14
 
! Отговори
до dEmir преди 10 години
Подкупни хора винаги е имало, възможно е между нас да са повече от нормалното.НО: Реешенията в ДПС НЕ се вземат от българите!!! Стига с тази демагогия - имали И българи...Ха, ха, ха - има българи - интересчии в ДПС, които са само за камуфлаж. Нямат думата при решенията - а те се вземат от Доган - философ-инженера с летящите чинии.
45
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ГЕРБ се изсулиха, заедно с лидерите си..."Нормално за *** на примата от Банкя.
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ни *** в потурите? ГЕРБ, естествено!
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ Е САЛФЕТКА , НО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ ЗАВИСИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ
42
2
 
18
 
! Отговори
Иван преди 10 години
ДПС не трябва да съществува - тук спор няма, но Лютвито не е виновен! Най-големите *** и мошеници в тази партия са от български произход и разбира се Доган! Прочетете малко!
41
1
 
15
 
! Отговори
dEMIR преди 10 години
дпс депутати в настоящо Hc - Йордан Цонев, Петя Раева, А. Башев, К. Костадинов, Емил Иванов, Алекандър Методиев, Д. Пеевски, Георги Горанов, Петър Ангелов, Сергей Кичиков, Янко Янков, Щерьо Щерев ?!? Я ама те били БЪЛГАРИ? Не може да бъде ама нали ТУРЦИТЕ са виновни за всичко!!!
40
2
 
26
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Абе чиста тоалетна сте си вие. И е време за пускане на водата.
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още малко ви остава проклети гадове! Ден да не видите, османци проклети!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е да ви разформироват и да ви пращат на нивата да орете като волове, че земята трябва да се обработва!
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЕСТАН Е ЕДИН СЕЛСКИ БЕК СЪС ТРИ ДУМИЧКИ В РЕЧНИКА СИ И СИ МИСЛИ ЧЕ ВЛАДЕЕ ПОЛИТИЧЕСКОТО ГОВОРЕНЕ ,*** ТО *** РЕЧНИК ИМА ЛИ,НИТО ЕДИН *** ОТ ДПС НЯМА ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЧНИК,ВЪВ БСП ТАМ ПЪК ТРОЛОВЕТЕ СА МЕКИ КИТКИ И АЛКОХОЛИЦИ,ГЕРБ ТРОЛОВЕТЕ СЪЩО СА БОСИ ,АБЕ ИГРАЯТ СИ НА ПОЛИТИЦИ А СА ЕДНИ ОБИКНОВЕННИ ПРЕСТЪПНИЦИ
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка"А г*з папир?
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dps ne e salfetka , dps e taeletna hartia