Бареков иска две анкетни комисии срещу Плевнелиев

Законът за "чисти ръце" бил почти готов
Обновена: 4 мар 2014 17:15 | 4 мар 2014 15:30, Камелия Цветанова
76
Бареков иска две анкетни комисии срещу Плевнелиев
Снимка: Българя без цензура

Парламентарна анкетна комисия да разследва Росен Плевнелиев в качеството му на министър на кабинета на Бойко Борисов, както и да се създаде и втора, която да провери дали е имало фалшификации на изборите за президент през 2011 г., когато той стана президент. Това поиска лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, който дойде в парламента по покана на независимия депутат Румен Йончев, вече експерт на неговата партия.

Бареков донесе и писмо, адресирано до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, до неговия заместник Цветан Цветанов и зам.-председателя на парламентарната група на опозицията, с което им предлага да започнат официални преговори с независимите народни представители, които се присъединиха към „България без цензура”, макар че партията е извънпарламентарна.

Според Бареков едната комисия трябва да проучи фактите и обстоятелствата около „нерегламентираните бизнес контакти, поведението на Плевнелив като данъкоплатец и връзките му с отделни корпоративни кръгове”.

Втората комисия трябва да провери  дали е имало надпечатване на бюлетини на изборите за президент. По думите на Бареков такива е имало и това му е било доверено от функционери на ГЕРБ.

Той обяви, че знае за разговор през 2011 г., на който е присъствал и Цветан Цветанов, завършил с репликата: „Ние ще спечелим изборите, защото бюлетините са наши”. Това му е било споделено през лятото на 2013 г.

„Това е Костинброд едно”, настоя Бареков, след като на последните парламентарни избори в деня преди размисъл в печатница в Костинброд, чийто собственик се свързва с ГЕРБ, бяха намерени близо 400 000 бюлетини.

Николай Бареков припомни, че лично той е дал няколко сигнала за Плевнелиев до главния прокурор Сотир Цацаров. Въз основа на тях е била извършена данъчна проверка на президента. Същото се отнася и за Бойко Борисов, добави той.

Лидерът на „България без цензура” съобщи, че не отказва подкрепа от БСП, ДПС и „Атака” за създаването на комисиите, но ако опозицията не участва в тях, това ще постави под съмнение работата й. Законът за чисти ръце е почти готов, обяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ви изброя само 3 неща!Костинбродските бюлетини.Снимката на която твърдеше, че е Борисов!Човека, който си пробва оръжието.Кьорфишеците на тоя *** могат да вкарат един ден невинни хора в затвора, само защото болният му мозък нещо си е измислил!Опичайте си акъла, хора!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя лудия, докато нормалните хора си мислят, че няма кой да го слуша и всички му се смеят, си разиграва наглостта под път и над път. Не му стигат ежечасните изяви по медиите на Пеевски, ами си намери и говорители в парламента. То там се изявяват като единствени "мудрословеснейши патки" коалиционните му партньори, но безмозъчните страсти финикийски нямат спиране. Аругантност и простотия. изява на алчни нереализирани негодници. Байрака му го развяват М. Кортенска, Ива Николова и още безсрамници.
61
0
 
2
 
! Отговори
кукуруку чудна вафла преди 10 години
българия нецензурно
60
1
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Споко! Това не е *** а двойник.Истинския Дудук е с бронежилетка, каска и противогаз.Това ементе.Не му вервайте.
59
1
 
6
 
! Отговори
гого преди 10 години
А КОМИСИИ ЗА ТИЯ ДЕТО ТИ ДАВАТ ПАРИТЕ (КОИТО НЕ СА НИКЪК МАЛКО) ДА ХОДИШ НАСАМ НАТАМ И ДА СЕ ИЗЛАГАШ А ГОСПОДИН К....Т?????? Н
58
1
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Няма ли някой да го гръмне този най-после, нали това му беше меракът.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мирише на шахта на всякъде в тая държава...
56
1
 
13
 
! Отговори
дивотии без цензура преди 10 години
Този ***, Дудук Бареков достойно замества Янето и в крайна сметка ще приключи като него, но дано да е поскоро за да не ни се налага да му гледаме изтърканите циркаджйски номера с години, както беше с неговия предшественикЯнето!
55
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Може ли да съществуват хора като Бареков и Волен Сидеров.За какво живеят изобщо-нямам отговор.
54
2
 
13
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Бареков ще си говори сам след 25 май,яко ще лапне и дръвцето,а Плевнелиев пак ще си е Президент с висок рейтинг..за ужас на пеевските медии!
53
1
 
16
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Ама много еднопосочно, бе л_йнар. Защо няма да искаш комисии, например, за Пеевски, за Доган, за ментата, за Сатанишев и т. н.? Те са чиста вода ненапита ли?
52
11
 
2
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
Това няма как да се случи, защото са едно цяло двете и президента продължава да робува на интересите на партията, която го е избрала.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
teb koi te izbra ot pevec prezident nestava glamak bobre che beshe boiko borisov da namajesh i ti pokrai nego sega go pluesh ,ama tva sa glamacite ....
50
1
 
8
 
! Отговори
Божо преди 10 години
петнеков е поредното червено петно на доган !!!ГНУС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
49
1
 
17
 
! Отговори
акуд преди 10 години
другия циркаджия на дпс
48
2
 
22
 
! Отговори
не син преди 10 години
Този пръдльо /Дудуков / няма място в парламента и не може да иска нищо ! По-добре да тича за среща,пуснали са от ареста Петното !
47
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямо нахалство. Голяма тъпота. Хората не искат да го гледат и слушат, а той се чуди откъде да изскочи и да закряка на своя *** език. Не му стигат медиите на Пеевски, не му стигат купените от парламента марионетки, ами досажда във всички сайтове. Такова пъчене просто няма равно на себе си. Надмина Сидеров. Заплашва и лъже в подкрепа на опорните точки, но се прави, че пее на свой глас. Много пари. Много чудо, бе. Крадена пара лесно се харчи. Особено за "чистите ръце" - отвратителен темерут.
46
2
 
19
 
! Отговори
Пещерен човек преди 10 години
Защо Бареков не поиска анкетна комисия да видим кой подписа безсрамните договори в енергетиката и да си понесат наказанията. Не може да иска такова нещо точно тези хора му плащат. Нали за това свалихме Бойко от власт, ама май се оказа , че че други са подписвали и сега си трайкат ни лук яли ни лук мирисали. А Бареков лае от тяхно име.
45
11
 
5
 
! Отговори
didoo преди 10 години
Плевнелиев за доста неща си премълчава в интерес на истината. Спестява фактите той и това се вижда много добре. Смятам че е крайно време някой да даде повече яснота за всичко това което се случва около него, защото е в негов интерес да бъдат потулени нещата, за да може да запази поста си още.
44
1
 
16
 
! Отговори
Фокус-Бокус-Барекус преди 10 години
Бързай, бързай, поете Бареков, веднага да затлачиш медийното пространство със сигнали, пиратки и неврастенични орални салта, барем се забрави за сигнала на Протестна мрежа...Не си ли спомняш как в детската градина Жужето ти прошушна, че със сигурност Плевнелиев й е взел биберона чрез офшорка...Е това ако не е за комисия?!