Само за година в политиката и вече има отклонения!

Велчев брани психотеста за НС, психиатър видя един плюс
47
Само за година в политиката и вече има отклонения!
Красимир Велчев. Снимка: архив, БулФото

Психотестът за мандатни длъжности, каквито са в изпълнителната власт и в парламента, е задължителен, смята депутатът Красимир Велчев.

„Не може един пилот да минава всяка година такива тестове, а хора, които влизат в парламента или отиват в изпълнителната власт, да не минават такъв тест“, аргументира се той пред bTV.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, преди дни от ГЕРБ обявиха, че парламентарната група започва разработването на законодателни текстове, които да гарантират емоционалната устойчивост и пригодност на кандидатите за народни представители. Указание за това е дал председателят на партията Бойко Борисов.

Велчев уточни, че идеята не е нова и от партията се обявили за подобна инициатива още преди три години. "Само за година в политиката се наблюдават някакви отклонения", обясни още той.

Според него по време на избори кандидатите за властта имат едно поведение, а в момента, в който влязат в нея само за година се променят.

Велчев не спомена имена, но даде примери – „едни носят пистолети на кръста, други обличат бронежилетки“. „Нека да се минава на преглед, за да може, ако се наруши законът, да няма измъкване от отговорност“, посочи депутатът.

Психиатърът д-р Димо Станчев пък коментира, че единственият плюс от идеята е, че отново се заговори за морал и нравственост в парламента.

„Изборът на тези хора трябва да се подчинява на друга логика, а не на логиката на частно-научното изследване дали човек е емоционално устойчив“, каза той, като напомни, че депутатите са в парламента да представляват избирателите си и да „облекат“ в закони техните надежди и очаквания.

По думите му евентуален психотест няма да реши проблема с нравствената и моралната устойчивост на депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някакъв доктор в статията говорел за МОРАЛ И НРАВСТВЕНОСТ В ПАРЛАМЕНТА!!!! ХА, ХА, ХА ,ХА. В парламента морал и нравствиност???? Че те както са я подкарали скоро и за съвест в парламента ще намекнат!Може би и за достойнство и чест? Боже опази! Като чуя за депутат и парламент ме погнусява, но като ми говорят за морал и нравственост в парламента направо повръщам! Съдебна система и парламент ме отвращават с лакомията и безочието си!, а те ми говорят за морал и нравствена устойчивост! Гнусот!!!!!!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Iss200 преди 10 години
Волен Сидеров ще се провали на този тест
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи циклофреник? Някой дето цикли френове ли? Или нещо друго цикли? Например цикли върху идеята, че Бойко му е виновен вече повече от година? А в същото време в бюджета няма приходи и тегли кредити, спират му пак фондовете, бягат чуждите инвеститори, съкращават работни места, закриват фирми, повишава се битовата престъпност и самоубийствата и т.н. А няма да споменавам даже докладите за корупцията...
31
6
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 10 години
Герберите и без психотест трябва да бъдат прибрани веднага в лудницата !
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, че то сега няма едни членове на комисии, едно обсъждане, едно лицемерничене от явни психопати и социопати! Погледнете Майчето Манолова - тя е явен социопат! Станишев и той е същия, но ако не е изнервен поне се сдържа и не му личи толкова.
29
1
 
0
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
Мен лично не ме интересува кой е да идеята, но знайте че за осъществяването на такава идея ще се изхарчат парите на данъкоплатеца. Едни членове на комисии ще има, едни обсъждания за една глупост. Ама така е нашите депутати са факири когато трябва да взимат някой лев за нищо.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВЯРНА ПОГОВОРКАТА - КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ, САМ ПАДА В НЕГО.НИМА НЯКОЙ СМЯТА, ЧЕ БОЙКО ЩЕ ПРЕМИНЕ ТАКЪВ ТЕСТ?
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно защо БСП феновете реват най - много срещу идеята на ГЕРБ? Ако Бойко предлага нещо такова значи не се бои да го мине - най - вероятно го е минал и знае резултата. Ако БСП се боят значи и те са го минали и знаят резултата. Много прости кутевчета. Пак се излагат с изказвания, без да се усетят какво правят. Казвам ви, БСП няма пари за интелигентни драскачи по форумите! Много са я окъсали! Явно и техния бизнес не ги подкрепя вече...
26
0
 
5
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Това за теста е добре, за професионалните шофьори одавна е задалжителен, на всеки 3 г.Но за депутатите да направят така както е за изпита за шофьор - контрол с камери.Сега има много психолаборатории които са частни и срещу определена сума минаваш с гаранция.Сами разбирате че за депутата нее проблем да си плати.
25
1
 
13
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Само психари и *** могат да блокират целия център на София,за да не маже хората да отдадат почит.От кого се пази властта,от какво се страхува? Това правителство и тези от БСП и ДПС са за командировка в Северна Корея,там ще ги пазят добре от самите тях.
24
0
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
А че ГЕРБ не са една година на власт, това на всички е ясно. Че мирише на осиране също си прав .Но че новата тройна коалиция е затънала до гуша в л...на ,вече не може една година по късно все " Боко" да ви е виновен.
23
2
 
8
 
! Отговори
cec преди 10 години
До АнонименAKO TРЯБВА ЗА ДЯВОЛА ЩЕ ГЛАСУВАМ САМО ДА ИЗРИНЕМ КОМУНИЗМА ОТ ВЛАСТА
22
2
 
14
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Е какво ще кажат опорните точки на своите *** от БСП-ДС. Всеки ден грабежи, отвличания, кражби самоубийства от бедност и отчаяние. Къде е социалното правителство, къде са новите 250 000 работни места, къде е изчезнал страха , къде е намаляването на престъпността ? Много въпроси още има към управлението на БСП-ДПС-Атака-ДС , но конкретни отговори няма никой да получи, а ще получи обещание за светло бъдеще когато щяло да се оправи. Да ама не. Това го слушаме от БКП-БСП-ДС вече 70 години и нищо не става и няма да стане с тези ***.
21
10
 
4
 
! Отговори
тиквеници преди 10 години
Указания дал Боко Тиквата.Стига вече тиквеници смешни сте.Какво може да каже Венету и Цецо освен ,че не ставате за нищо.Една година без власт и се насрахте.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да има и гей тест - не може скрити *** да бъдат манипулирани. Освен това трябва да се забрани на масони да участват в обществения живот, да ходят да си дялкат камъни на друго място, например на о. Белене.
19
12
 
6
 
! Отговори
:) преди 10 години
Що не предложи детектор на лъжата? Смее ли Боко или някой от Калинките му да се изправи срещу детектор на лъжата? Бас държа, че не смее. А и как да посмее, като след това трябва да го водят директно в затвора.
18
14
 
8
 
! Отговори
калинко преди 10 години
Нека тези от герб потърсят грижите на професионалистите от 4-ти километър,така ще отърват държавата ни от самите тях,което ще е единственото,най-хубавото и богоугодно дело,което ще извършат през почти пет годишното си присъствие на политическата сцена.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и Волен какво ще го правим тогава? Или ще започне да играе нова роля?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не че съм психолог, но смятам, че точно по изборите изтрещяват, а след това се връщат в "нормалното" си състояние.
15
14
 
15
 
! Отговори
ДА .... преди 10 години
ДА ОТИДЕ ПЪРВО ТОЙ ДА СЕ ПРЕГЛЕДА ЗАЩОТО КАТО ГО СЛУШАМ ИМА НУЖДА И НЕ САМО ТОЙ И ЦЕЦКА ИМА НУЖДА И ДОСТА СА И НАЙ ГОЛЯМА НУЖДА ИМА ШЕФА МУ