Само за година в политиката и вече има отклонения!

Велчев брани психотеста за НС, психиатър видя един плюс
47
Само за година в политиката и вече има отклонения!
Красимир Велчев. Снимка: архив, БулФото

Психотестът за мандатни длъжности, каквито са в изпълнителната власт и в парламента, е задължителен, смята депутатът Красимир Велчев.

„Не може един пилот да минава всяка година такива тестове, а хора, които влизат в парламента или отиват в изпълнителната власт, да не минават такъв тест“, аргументира се той пред bTV.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, преди дни от ГЕРБ обявиха, че парламентарната група започва разработването на законодателни текстове, които да гарантират емоционалната устойчивост и пригодност на кандидатите за народни представители. Указание за това е дал председателят на партията Бойко Борисов.

Велчев уточни, че идеята не е нова и от партията се обявили за подобна инициатива още преди три години. "Само за година в политиката се наблюдават някакви отклонения", обясни още той.

Според него по време на избори кандидатите за властта имат едно поведение, а в момента, в който влязат в нея само за година се променят.

Велчев не спомена имена, но даде примери – „едни носят пистолети на кръста, други обличат бронежилетки“. „Нека да се минава на преглед, за да може, ако се наруши законът, да няма измъкване от отговорност“, посочи депутатът.

Психиатърът д-р Димо Станчев пък коментира, че единственият плюс от идеята е, че отново се заговори за морал и нравственост в парламента.

„Изборът на тези хора трябва да се подчинява на друга логика, а не на логиката на частно-научното изследване дали човек е емоционално устойчив“, каза той, като напомни, че депутатите са в парламента да представляват избирателите си и да „облекат“ в закони техните надежди и очаквания.

По думите му евентуален психотест няма да реши проблема с нравствената и моралната устойчивост на депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До психолог В България всеки съди всеки... Манолова че е противна, противна е, но с нещо не е по различна от всеки друг политик. Ние ги мразим "по дифолт", те ни "е6ават"... и така :)
13
11
 
28
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Толкова долна и противна жена като Мая Манолова , не съм виждал в българската политика. Това изчадие го съдиха с Корнелия Нинова за корупция и сега е зам. председател на НС. Боже господи докъде го докарахме.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не предложат и да минават и детектор на лъжата да видим дали не са и подкупни ? Тези имаха толкова много време в управлението и ако искаха щяха да го направят това ! Вече са в опозиция и им е ясно, че предложенията им няма да минат ! Сега просто действат популистки.....
11
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО ГРОБ САМИ СИ ПОДЛИВАТ ВОДА ? ЛИДЕРА ИМ АКО ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ПСИХОТЕСТ ЩЕ ГО ИЗКАРАТ НЕВМЕНЯЕМ !
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Депутат Народа, щото той си избира депутатите....
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе много инициативни станаха тези милиционери.Къде бяха 3години?Страх е сковал празните им кратуни.Ако не държат кокала ще им се наложи да стискат железните решетки на килиите.
8
0
 
16
 
! Отговори
Депутат преди 10 години
Цял народ го е*ат няколкостотин депутати.Кой е луд сега. А?
7
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другаря Велчев едва ли се сеща , че такъв тест няма да издържат близките до сърцето му другарите Борисов и Цветанов , по-известни като Рапоня и Ухото.Да не говорим за другарите и другарките Главчев , Деса Дуловска ,Ивайло *** , Цеца Стругарска,Менда Митничарска, Лиляна Магистралска и още няколко последни герберски ***.
6
1
 
18
 
! Отговори
Мими преди 10 години
Прав е човека! Какво ще кажете за кандидат-политика с бронираното тоалетче!
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ - партията на генерала с дружинните надзиратели и жалките безгласни калинки
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Само за година в политиката и вече има отклонения!"Глупости било им трябвало година, за да изпращят психически. И преди по избори са си били такива, но се крият и не го показват. Сега само някой го демонстрират в общестото (че не са много в ред).
3
9
 
15
 
! Отговори
:) преди 10 години
Боко явно няма да се кандидатира за дупетат повече. Той няма как да мине теста.
2
7
 
16
 
! Отговори
WTF???? преди 10 години
4 години имаха. Защо не го направиха когато бяха на власт тези празнодумци?
1
4
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Когато Боко...калесваше Калинките въфф...власта,психо тест не му...требаше;а иначе е...необходим,защото на всички там...прожекторите им вземат...акъла.