Премиерът успокоява: Русия няма да врътне газовото кранче!

Имали сме резерв, пък сме можели да си внесем и от Гърция
Обновена: 5 мар 2014 16:49 | 5 мар 2014 13:45, Камелия Цветанова
76
Премиерът успокоява: Русия няма да врътне газовото кранче!
Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски успокои, че засега няма изгледи да спрат газовите доставки за България заради проблемите с дълговете на Украйна към руското дружество "Газпром".

"Следим внимателно мерките и доставките на газ към Европа и към нас, нямаме сериозни основания на този етап да прогнозираме спиране на газовите доставки, Украйна засега плаща дълга, който е натрупала", обяви той по време на блиц контрола в парламента.

Още по темата
Орешарски добави, че сега дългът на Украйна е доста по-малък в сравнение с този в края на 2008 г., когато заради забавените плащания бяха спрени доставките на газ, включително и за България.

Премиерът припомни, че международната общност, в това число и Еврокомисията, имат готовност да подпомогнат Украйна да си плаща дълговете към "Газпром".

"По предварителна информация и Русия е предложила заем на Украйна, струва ми се, че това е знак на добра воля от страна на Русия да не спрат доставките", добави Орешарски.

Въпреки това от миналата седмица се нагнетяват количества на газ в хранилището в Чирен, допълни той.

"Количествата там са такива, че при спиране на доставките и оптимизиране на потреблението можем да ги ползваме месец и половина, като добавим и и 10 на сто собствен газ от потреблението, това ще ни даде известно спокойствие за два месеца, но при намалени доставки и то към най-чувствителните потребители", обясни той.

Има и възможност за доставки и през Гърция, но това ще струва малко по-скъпо, посочи още Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако един човек взима нещата насериозно,и мисли как да се подобрят нещата дали щеее в семейството,дали ще е в предприятието.в този случай на Орешарски зависи държавата то той ИЛИ ЩЕ МУ ПОБЕЛЕЕЕ КОСАТА, ИЛИ ЩЕ МУ ОКАПЕ,ИЛИ ЩЕ СЕ СЪСУХРИ.ама тоя като го гледам си е все същият.ЗНАЧИ И ПРЕЗ УНАЯ РАБОТА МУ НЕЕЕЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И ЩЕ СТАНЕ СЪС ДЪРЖАВАТА,ВАЖНОТО ДА Е НА ВЛАСТ.
65
0
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
.....И ...КАТО КАК....Е "РЕАГИРАЛ ДО СЕГА" ,БЕ....ОЛИГАРСКИЯ ...ХА,ХА,ХАААААААААААА.....ЧЕ НЕЩО НЕ РАЗБРАХ..??!!!!С ПРОВЕТРЕНИЕ НА ПЛЮВАЛНИКА СИ ,ЛИ....??!!!
64
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да сме спокойни, защото Орешарски е интелигентен човек, няма да допусне проблемът да се задълбочи.
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по-уравновесен и кадърен човек от Орешарски, който да реагира максимално адекватно на тази сложна ситуация.
62
1
 
2
 
! Отговори
Lumpen преди 10 години
ОСТАВКА ДПСарски гъзоблизецо!
61
0
 
5
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
ПЛАМБАААА, ТЕБЕ КОЙ ДА БРЪСНЕ ЗА СЛИВА СУШЕНА БЕ КУКУМИЦИН ?! КОЙ СИ ТИ ДА КАЗВАШ КАКВО ЩЯЛА ДА НАПРАВИ РУСИЯ ? НЕ ВИДЯ ЛИ КАТО ХОДИШ В РУСИЯ - ЧЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ОТРАЗЯВА НИКЪДЕ ?!?!? ПИЙ СИ ТАМ КАЙВЕТО С ДОГАН, ДУПИ МИ СЕ, ДАЙ ОЩЕ МИНИСТЕРСТВА, КРАДНИ КАКВОТО МОЖЕШ ПРЕЗ ДЕНЯ И ИЗЧЕЗВАЙ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-СКОРО
60
4
 
0
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Боко и Цоко- в затвора! Плевела- на съд. Десните- нека си лаят! Лютвита и тем подобни- да нижат тютюн! Болен Сидеров- в психиатрична клиника. Вече и Бареков, за компания! Това е.
59
1
 
1
 
! Отговори
ДА ,БЕ ..ДА ХА,ХА... преди 10 години
..КАТРИН АШТЪН....ЩЕ СИ УГОВАРЯ "ПОЛИТИЧЕСКИТЕ УБИЙСТВА" ПО ТЕЛЕФОНА ...ХА,ХА,ХААААААААААААА....А , ЗАЩО НЕ НАПРИМЕР......ЧРЕЗ "МОСКОВСКИЕ НОВОСТИ" ,бе....ха,ха,хааааааааааа...ПО -ТАЙНО Е....
58
0
 
1
 
! Отговори
ПСС преди 10 години
Руснаците няма да спрат газта (или газа), но само ако украинците си платят. Пък те не ми изглеждат много навите. А колкото до въьможността да се купи газ в Гърция (или Турция) извинете, но не съм оптимист. Спомням си навремета Хубавато Наде ще се да вземе направо от Туркменистан. Не съм чул да са изградили конекторите. Дай Боже да съм го пропуснал.
57
2
 
4
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
РУСНАЦИТЕ И КОМУНИСТИТЕ СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО ......СТИГА ДА ИМ СЕ ПЛАТИ ДОБРЕ!!!ЗНАЧИ "БЕРКУТ " СА НАЕМНИЦИ .....НА ЗАПАДНИТЕ СИЛИ ХА,ХА,ХААААААААААА......А , КЪДЕ и КАК СА ИМ ПРИВЕДЕНИ ПАРИТЕ .....ИМА ЛИ ДАННИ??!!!ДА НЕ БИ , ДА СА МИНАЛИ ПРЕЗ........РУСКИТЕ БАНКИ ,....А..ха,ха,хааааааааааа???!!!!ЩОМ СА ОТ РУСКИТЕ БАНКИ .....НАПРАВО Е ИСТИНА.!!!!
56
0
 
1
 
! Отговори
МСД преди 10 години
АДАНО АМА НА ДАЛИ
55
3
 
1
 
! Отговори
СЕНЗАЦИЯ преди 10 години
В интернет се появи аудиозапис на разговора на главата на МВР Естония Урмас Пает с върховния представител на ЕС по външни работи Катрин Аштън, подтвърждаваща връзката между снайперистите на мейдана и лидерите на оппозицията.От думите на Пает следва, че снайперистите са наети от лидерите на Мейдана.vz.ru/news/2014/3/5/675715.html
54
1
 
1
 
! Отговори
маке преди 10 години
Подслушан разговор на Катрин Аштън: Някой от лидерите на евромайдана е наел снайперистите
53
1
 
7
 
! Отговори
az- преди 10 години
54Как пък разбра, че съм ***, каму ли герберастки?Умирам си от кеф да ми лепят етикетчета отляво и отдясно за изказано мнение.Не обичам Боцко, което не значи, че обичам Орешака. Фактите са видни - опитаха се да пробутат Пеевски, виден олигарх за висш държавен пост и последва силна обществена реакция. Цяла София е в огради и пълна с жандарми. Това не е нормално.Орешака го предложи. Какво против имаш да си носи отговорността? Или може би всеки може да прави каквото си иска без да носи отговор
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драстичното поскъпване на тока става все по-неизбежно НЕК поиска шокиращо увеличение на тарифата си от 1 юли - със 150%Въпреки клетвите на енергийния министър Драгомир Стойнев, че няма да допусне увеличение на тока, поскъпването на електроенергията става все по-неизбежно. Вчера Националната електрическа компания (НЕК) поиска рязко повишение на цената, по която доставя ток на електроразпределителните предприятия - с безпрецедентните 150%. Тя предлага енергийният регулатор ДКЕВР да одобри скок на цената на услугата "обществена доставка" от 1. 32 лв. за мегаватчас сега на 3. 31 лв. от 1 юли. В кр
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До az-Откога и ти стана герберастки ***?
50
1
 
7
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
ОЛИГАРСКИ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ:КАК РУСИЯ ЩЕ СПРЕ ГАЗА.....КАТО ОТ НЕГО СЕ ИЗХРАНВА И ТРУПА ДИВИДЕНТИ...??!!!ПРОЛЕМА Е ДРУГ:---ЧЕ НА НАЙ-СЪПИТЕ СИ "БРАТУШКИ " , ...ГО ПРОДАВА НАЙ-СКЪПО!!ОТ БРАТСКА ОБИЧ ---РАЗБИРА СЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА.....ЛЮБОВТА НА КУ"""ВИТЕ , ВИНАГИ СТРУВА СКЪПО -ОСОБЕННО НА ЧЕРВЕНИТЕ !
49
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хах , герберасите ми сложили минуси за това че казвам истината ? Къде е Тиквоний , ммм? Що го криете американската тиквена марионетка бе ? До преди "руската атака" , НА ДЕН ПО ТРИ ПЪТИ му изтипосвахте малоумната физиономия в този сайт , а сега ? Къде е Боко , що го криете бе гейбери ...муааахахахаха
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хей разбирачите,защо газа за България е най-скъп от на всички други страни? Нали много ги обичате а те ни бръснат без да ни сапунисват.
47
3
 
0
 
! Отговори
NIKOS PETRAKIS преди 10 години
Vulgari, ste vi dadem gaz...no ako varnete RODOPITE NA ELLADA...TE SA GRACKA PLANINA..VULHGAROS NAMI MINI.