Кой иска едни 561 лева? ГЕРБ и БСП в спор за депутатските заплати

За ГЕРБ замразяването им е солидарност, за БСП - популизъм
Обновена: 11 мар 2014 10:04 | 11 мар 2014 10:04,
235
Кой иска едни 561 лева? ГЕРБ и БСП в спор за депутатските заплати
Снимка: архив, Булфото

С 561 лева ще се увеличат депутатските заплати, ако Народното събрание спре замразяването на възнагражденията на народните избраници. Сметката показва, че при подобен ход парите им трябва да се увеличат от настоящите 2196 лв. до бъдещите 2757 лева.

Предложение за размразяването на заплатите направи преди ден председателят на парламента Михаил Миков.

"Когато в цялата страна има ръст на заплатите, е ненормално да се замразяват тези на депутатите. Другото е обикновено сиромахомилство и евтин популизъм", каза той от страниците на вестник "24 часа".

Още по темата
По закон депутатските пари растат на база средната заплата в обществения сектор, но още от 2009 г., всяка година парламентът внася проект за решение за замразяване на депутатските заплати.

"42-то Народно събрание също прие решение, с което замрази заплатите за шест месеца. То обаче изтече в края на 2013 г.", обясни пред Нова тв социалистът Жельо Бойчев.

Левият депутат обяви, че до момента от неговата парламентарна група не са взели решение дали да подкрепят предложението за размразяване на заплатите.

"Трябва да отчетем и още един факт. Със заплатата на народния представител е свързано формирането на 27 други възнаграждения – на президента, премиера, министрите, конституционните съдии", отбеляза той.

По думите на Бойчев част от заетите в частния сектор получават в пъти по-големи възнаграждения от депутатските – още един мотив заплатите на избраниците да бъдат повишени.

"Разбира се, едно предложение за замразяването на депутатските заплатите може да се разгледа в сферата на популизма", коментира на свой ред депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

"Популизъм е обаче да замразиш пенсионната реформа, без да кажеш защо. Популизъм е да държиш ниска цената на тока, защото всичко това ще се върне като бумеранг към хората", каза той.

По думите му бившите управляващи настояват заплатите на депутатите да останат на това си ниво, а мотивът им е общественото недоволство от управляващите и най-ниският рейтинг на доверие към този парламент за последните 24 години.

"Замразяването на възнагражденията в парламента представлява "елементарен акт на солидарност", настоя Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
25
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
ДЕКЛАРАЦИЯ!!!ДЕКЛАРИРАМАКО БСП ГЛАСУВАТ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ, МОЯ ГЛАС ОТИВА ПРИ ГЕРБ!!!КАЗАХ!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
май д преди 10 години
Ей Бялата Златка успя! Минимум 500лв увеличение. Ся като не влезе в парламента, кой ще го *** най-много? а) тия дето са му плащали - *** си взимат парата с лихвитеб) Бойкос) Слави Бинев и Валери Симеоновд) Гангбанг
29
0
 
23
 
! Отговори
fago преди 10 години
Не симпатизирам на ГЕРБ. Ама никак!!!Безочието и арогантността на БСП и ДПС обаче надхвърлиха всякакви граници.Да тънеш в разкош и благоденствие за сметка на милиони безработни, бедстващи пенсионери и мизерно заплащания труд на наемния работник - това си е направо престъпление.Ето как Бареков и подобни нему ди-джейи и пишман манекени се докопват до властта.И после... за народа пак ..!
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е ,какво се сърдите нали ще дадат на пенсионерите по 30 лв за Великден ,стига ни толкова
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно че новото правителство ще отчете ръст в заплатите на народа, нали за това го избраха
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев каза : -Виждам че в България вече е спокойно откакто сме на власт.
25
1
 
18
 
! Отговори
Хан Крум 3 преди 10 години
Ало , Другарки и Другари "Депутати"........ Къде в момента се намира вашия "колега" по далавера - Другарят Михалевски?!?! Замислете се по този въпрос! И ако имате начин да се свържете с отвъдното - го попитайте - УСПЯЛ ЛИ Е ДА ПРЕНЕСЕ ТАМ ВСИЧКО КРАДЕНО ОТ ТУК ?!?! Само от ВОДНОТО ОГЛЕДАЛО в Кърджали стана Милионер.... да не говорим изобщо за постовете,които е заемал как се е "облажил" от НАШИТЕ ПАРИ! ВСИЧКИ СТЕ ТАКИВА ТАМ! ДО ЕДИН! И по добре хубаво се замислете за какво става дума в тоя живот!
24
1
 
24
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
Аз симпатизирам на социализма-НО ТОВА Е АБСУРДНО!!!КАК ТАКА ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ ЩЕ СИ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ!!!ЗАЩО НЕ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ С ТОЛКОВА???!!!КРЪВОПИЙЦИ,***!!!И ЗА КАКЪВ РЪСТ НА ЗАПЛАТАТИТЕ ГОВОРЯТ- ИМА РЪСТ САМО В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!!! Е..ТИ ДЪРЖАВАТ,Е...ТИ УПРАВНИЦИТЕ!!!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТой не е пияница а пияч!
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще видите след управлението на бсп ,каква мизерия ни чака
21
1
 
3
 
! Отговори
Не е истина! преди 10 години
Искането на морал в политиката не можаха да бутнат правителство! Всички бяха "*** и платени"...но чистата непринудена народна "ЗАВИСТ" е на път да бутне това правителство. "Изнемогващият" народ, който редовно намира пари за да си плаща нета най-малкото, за да *** в него и да бистри политиката - завидя на едни пари, които някой ще вземе...сега вече народа не мое да спи! Не му трябва морал на този народ, требе му...мотивация - и я има под формата на яката завист! :))))
20
0
 
18
 
! Отговори
ASI преди 10 години
С 561 лева ще се увеличат депутатските заплатиa normalnata zaplata za naselenieto ne dostiga dori na na polovinata na tova uvelicheniezashto ne pomislite malko ,pone malko za naselenieto ?
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа иска предсрочни избори, а наглеците си вдигат заплатите.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гласувайте още за БСП ите ще си направят заплатите и 25 000 лв ,будали са това избирателите
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа е работодател на депутатите и протестите доказват, че народа е недоволен от работата на депутатите. Следователно заплата на депутатите в НС трябва да бъде намалена поне двойно.
16
0
 
36
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Когато в цялата страна има ръст на заплатите ... Е тука Миков показа, че живе в паралелен свят и че няма никаква връзка с реалността. Ако го слуша човек ще помисли, че страната е в някакъв подем. Някой да има такова усещане?
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пияница Миков зорлем тика козове в ръцете на Тиквич. Да му се чудиш на акъла.
14
0
 
20
 
! Отговори
Хан Крум 2 преди 10 години
.... Абе , няма ли кой да им каже на тия *** в Парламента , че и да се залеят отгоре и да се удавят в крадени от нашия джоб пари....... после няма да могат да ги пренесат на оня свят?!?! Алооо.... всички сме смъртни! Но и после ПЪТИЩАТА НИ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ , крадливи и жадни за власт и пари нещастници! Вие ще сте към казана , където ще ви разпорят крадливите з_ _ници с някой тризъбец.... а ние ще сме нагоре!...... О ГОСПОДИ! ИСКАМ ДА ГО ВИДЯ ТОВА! МОЛЯ ТЕ! КАК СЕ МЪЧАТ В КАЗАНА ТИЯ ***!....!
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората здравето си дават за 500 лв. на месец, а тези наглеци искат с толкова да си вдигнат заплатите. То бива наглост, но такава гавра с мизерстващия народ е в повече.
12
0
 
28
 
! Отговори
бобо преди 10 години
виждал съм и виждал прости управления и прости управляващи,ама тея са върха!!! Супер!!! Колко *** и *** трябва да бъдеш за да си вдигнеш точно сега заплатата!! Бих казал дори и нагъл!!1 Тези дори нямат и чувство за самосъхранение!!! ***,то изборите идавт!! После май,май пак Борисов ще им е виновен!!!