Акцията в Лясковец – непрофесионална

Цветанов: Вината е на главния секретар и на ръководството на МВР
Обновена: 14 мар 2014 13:45 | 14 мар 2014 13:44,
217
Акцията в Лясковец – непрофесионална
Снимка: архив, Булфото

Полицейската операция в Лясковец е планирана непрофесионално, категоричен бе бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Не знам защо трябваше по този непрофесионален начин да се планира тази операция, за да се даде човешки живот на полицай и да бъдат ранени още трима", посочи той в парламента.

Още по темата
"Кое налага, при положение че този човек не очаква тази полицейска операция, да я предприемат точно в този ден и час?", попита Цветанов.

Той отбеляза, че има много други способи и методи, с които този човек е можел да бъде изведен от дома си и да бъде задържан, без да има абсолютно никакви последствия за участниците в операцията.

"Въпросът е да има професионализъм и да има чуваемост на професионалистите в системата на МВР, а не да бъдат уволнявани", коментира бившият МВР шеф.

Той добави, че не е имало и екип от психолози, които да осъществят преговорите със стрелеца Петко Савов.

"Давам ви идентичен пример със ситуацията в Сливен - нямаме убит, нито полицай, нито гражданин, пострадал от действията на структурите на МВР", посочи Цветан Цветанов.

По думите му главният секретар и политическото ръководство на МВР носят цялата отговорност за случая в Лясковец.

Бившият вътрешен министър обаче не можа да си спомни дали срещу стрелеца е имало сигнал през 2010 г.

"Не мога да ви кажа 2010 г. какво е имало, мога да ви кажа какво се е случило през последните 4-5 месеца и днес имаме фатален край. Нека професионалното и политическо ръководство на МВР да дадат отговор какво направиха за девет месеца, разградиха системата. Ликвидаторите на МВР са Цветлин Йовчев и главния секретар", настоя Цветанов и изрази съболезнования към близките и роднините на загиналия спецполицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този от снимката много отдавна трябваше да е в затвора, а не да се прави на всезнайко! Знаем го колко пари струва, какво е учил-недоучил и какви ги натвори като министЕр! Но те краставите магарета са на почит от платените *** - разлистваш и лъсват наглите физиономии на Боце, Цеко, Цеца, Деса и други "герои" от "тежката артилерия" на Групировката! И ти идва да се разпоредиш с тях по подходящ начин, защото нито властимащите, нито съдебната власт ще го направят! Плазмодии!
175
2
 
4
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
До вот-184Е,какво да кажем за синята смрад? А за БОКОВАТА да не говорим,симпатяга ***.
174
5
 
3
 
! Отговори
Край преди 10 години
Не харасвам правителството ОБАЧЕ не харесвам и когато физкултурник говори за професионализъм в полицията. Йовчев е три класи над този *** НО правителството трябва да подаде оставка и да се направят предстрочни МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА.
173
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До вотабе философ ми чакъра . та даже и българия осъдихапри големите професионалисти маса поръчкови убииства та и самозапалвания накрая
172
2
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Ами да я беше провел тая акция през 2012 г. когато я е разпоредил съда. Големия професионалист......носач на папки...как не го е срам
171
3
 
1
 
! Отговори
!!! преди 10 години
ne komentiram
170
2
 
11
 
! Отговори
танаси преди 10 години
Когато един американец си запалил пурата от вечният огън на пантеона в Париж, гвардеецът от почетния пост вдигнал пушката и застрелял на място осквернителя. Войникът е имал самочувствието да вземе решение според ситуацията и бил поздравен за правилната реакция, а тук преди да се анализира случая се хвърлят обвинения в непрофесионализъм на баретите. То пък Цветанов и всички в правителството и парламента са едни ПРОФЕСИОНАЛИСТИ да ни завиди света!
169
2
 
9
 
! Отговори
2012 година преди 10 години
Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Феликс Дзержински-комунист, революционер и държавник. СССР.Основател на ВЧК - Всеруската извънредна комисия за борба с контрареволюцията, спекулата и и саботажа. Дзержински е от дворянско семейство , изключен от училище за революционна дейност. Железният Феликс Чекистът е човек с хладен ум, горещо сърце и чисти ръце" е приет от органите на сигурност в СССР. След победата на демокрацията се заменя Полицаят е човек с хладно сърце, без ум и с мръсни ръце"Умира през 1926 година от инфаркт по време на заседание. Оставя 500 рубли в книжка за погребение.
167
13
 
4
 
! Отговори
вот преди 10 години
Колкото и да плюете при Цветанов убити полицаи и граждани при акции нямаше, така че тихо там червената ***. Сегашния ви министър и онова зетче на Пенков, което спуснаха за Гл.Секретар за нищо не стават. Пълни урунгели. Ей, много червен тоя сайт. По - рядко влизам вече, тука не се диша от комунистическа смрад
166
3
 
11
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
цецо хаиде вземай багажа и професионализма си и в затвора.сумиста те чака.да не забравиш да вземеш и вазелинчето.ти знаеш защо
165
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ще е докато съдят всеки полицай, който повиши глас на някой по време на задържане или недай Боже приложи сила. Само се сетете за най-новия герой за съвременното българско общество "Чакъра" - то не бе рев, не бе злословене срещу полицията.
164
2
 
16
 
! Отговори
А Сарафово? преди 10 години
Че терориста нали взриви мега мощна бомба в Бургас? Някой подаде ли оставка заради тоя пробив в националната ни сигурност? Бойко, Цвъ-цвъ? Кой подаде оставка? Бойко ни будалкаше, дрънкаше простотии, че щом сме имали дюнери нямало да има атентати у нас! В цял свят гръмна новината, а у нас ОСТАВКИ ЙОК!
163
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя ГНУСАР да замълчи,щото и той е виновен
162
5
 
20
 
! Отговори
135 преди 10 години
Цветанов, скрий се и не се показвай! Ти най-малко имаш право на мнение по въпроса.
161
6
 
21
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
"През 2012 г. е била планирана операция на баретите за неговото обезвреждане, но по разпореждане на тогавашния главен секретар на МВР Калин Георгиев акцията не е била проведена."Най-наглият грозник си ти, Цветанов!!!
160
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя грозник,какво разбира от професионализъм? С връзване на канапчета на служебни карти и разнасяне на папки,като какъв се изказваш бе изроз крадлив?
159
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наглост и безочие. "Крадецът казва, дръжте крадеца". Този човек трябва да бъде до разследван във връзките си с Велико Търново...
158
4
 
17
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Цветанов ти не се прави на луд , тва на български е ТЕРОРИЗЪМ и убийство на Полицай
157
4
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
Ima si has da kajesh neshto polojitelno za drugite.magareshka glava..