Акцията в Лясковец – непрофесионална

Цветанов: Вината е на главния секретар и на ръководството на МВР
Обновена: 14 мар 2014 13:45 | 14 мар 2014 13:44,
217
Акцията в Лясковец – непрофесионална
Снимка: архив, Булфото

Полицейската операция в Лясковец е планирана непрофесионално, категоричен бе бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Не знам защо трябваше по този непрофесионален начин да се планира тази операция, за да се даде човешки живот на полицай и да бъдат ранени още трима", посочи той в парламента.

Още по темата
"Кое налага, при положение че този човек не очаква тази полицейска операция, да я предприемат точно в този ден и час?", попита Цветанов.

Той отбеляза, че има много други способи и методи, с които този човек е можел да бъде изведен от дома си и да бъде задържан, без да има абсолютно никакви последствия за участниците в операцията.

"Въпросът е да има професионализъм и да има чуваемост на професионалистите в системата на МВР, а не да бъдат уволнявани", коментира бившият МВР шеф.

Той добави, че не е имало и екип от психолози, които да осъществят преговорите със стрелеца Петко Савов.

"Давам ви идентичен пример със ситуацията в Сливен - нямаме убит, нито полицай, нито гражданин, пострадал от действията на структурите на МВР", посочи Цветан Цветанов.

По думите му главният секретар и политическото ръководство на МВР носят цялата отговорност за случая в Лясковец.

Бившият вътрешен министър обаче не можа да си спомни дали срещу стрелеца е имало сигнал през 2010 г.

"Не мога да ви кажа 2010 г. какво е имало, мога да ви кажа какво се е случило през последните 4-5 месеца и днес имаме фатален край. Нека професионалното и политическо ръководство на МВР да дадат отговор какво направиха за девет месеца, разградиха системата. Ликвидаторите на МВР са Цветлин Йовчев и главния секретар", настоя Цветанов и изрази съболезнования към близките и роднините на загиналия спецполицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
15
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Тоя ли ще ми говори за професионализъм?!? Професионално ли беше да нахлува в домовете на невинни хора и да ги тръшка на пода като круши?! Професионално ли беше да нарича пред цяла България "убийци" лекари, за които не си е направил даже труда да провери имат ли някаква вина?!?И не на последно място: колко жерви на Цветанов осъдиха България в Страсбург?!?! И кой ще плаща милионите, които държавата дължи за неговите високо "професионални" PR акции?!?
95
18
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Заради простотиите на БСП/фалшификатори/,ние от "Обединени пенсионерски клубове" ще гласуваме за ГЕРБ.
94
4
 
13
 
! Отговори
бай станой преди 10 години
НА КОЛЕНЕ ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПНИК
93
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не че подкрепям Йовчев, но какво право тоя му иска оставката. Йовчев е на власт по малко то година преди това беше Цветанов. Полицаите, които са на служба не са там от вчера или от днес а от доста години, следователно трябва да се иска отговорност от Цветанов, защо за тия 4 години не е тренирал по добре полицаите. Щом са имали грешки
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нищо лудо в погледа му, той просто е ***!
91
4
 
10
 
! Отговори
"професионалист преди 10 години
Друго си е да "професионалист" като цвинокио,да разбиваш къщите на хората,да обявяваш някого за престъпник,все едно си последна инстанция,да четеш СРС-та пред Народното събрание,да обявяваш лекарите за убиици и благодарение на "професионалните" ти арести да осъдят България в Страсбург!:професионално" е и по твое време да се продават контабандни цигари повече от такива с бандерол и за цяла година да хванеш 50 килограма хероин?!А тероризма ще го борим с дюнери.
90
3
 
9
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Абе-тоя от снимката......Има нещо лудо в погледа му.Да не се разгърми и той някой ден?
89
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо, то и акцията с ескортирането на Баретата беше непрофесионална (която ти нарече "изключително неприятен случай") и брахме срам пред цял свят, така че ти най-малко трябва да се обаждаш.
88
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Да се стигне до тук,имат вина Цветанов,Йовчев и редовите служители на полицията.Защо не е отнето оръжието след изтичане на срока на разрешителното за притежание,когато Цветанов е бил министър?Защо Йовчев праща "спец отряд",който е неподготвен или много самонадеян или и двете?За тази акция не беше ли редно да пратят психолог,който да се опита да реши проблема по мирен начин?И ако психолога не успее,тогава да се действа чрез сила.Май цената на една газова граната е по-висока от живота на полицай!
87
10
 
5
 
! Отговори
Лошо преди 10 години
Не съм специалист, не знам колко добре е било по времето на Цветанов, но сега говорим, за нещо абсолютно нечувано. Абсолютно неадекватен министър Йовчев. Кога ли полицаите ще се надигнат? И кой ще пази Станишев и СИЕ?
86
1
 
6
 
! Отговори
Черноризец храбър преди 10 години
До АнонименНеграмотник пише се " гранатомет " с буквичката "т " а не като тебе с "д" .ГранатомеД си ти на неграмотността си вероятно !
85
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ключовият въпрос е къде е спал Цветлин Йовчев, който за година и половина управление е уволни над 3000 души от най подготвените хора в системата, за да сложи слабо подготвени, но верни на БСП хора от паетийния им актив. Резултатите ще са все такива.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на физкултурника с апартаментите, но до това "експертно" мнение са достигнали и чистачките на улицата, както и малчуганите в детската градина.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Гуцанов беше класически престъпник и крадец, виж сами в каква къща беше заловен. Просто подкупиха прокурора да изкара, че имало нещо нередно при задържането, затова ще плащаш.
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти си в грешка и не лижи *** на Йовчев.
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В случая ако го бяха гръмнали с гранатомед..... Цвинокио щеше да пее пак същата песен !
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взривил е къщата, но нямаше убити полицаи, както сега, нали?
79
3
 
12
 
! Отговори
Nika преди 10 години
До АнонименТи вярваш ли си, че по времето на ЦЦ нямало битова престъпност. Всичко се покриваше от медиите, с изключение на показните акции, които сега плащаме всички след присъдите на Европейския съд - Гуцанов, Цонев и т.н.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 82 Много си в грешка ! Не лижи *** на Цвинокио !
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следствието приключи - виновон е Бойко и Цецо.СерКо беше в спалнята и пълнеше гащите