Акцията в Лясковец – непрофесионална

Цветанов: Вината е на главния секретар и на ръководството на МВР
Обновена: 14 мар 2014 13:45 | 14 мар 2014 13:44,
217
Акцията в Лясковец – непрофесионална
Снимка: архив, Булфото

Полицейската операция в Лясковец е планирана непрофесионално, категоричен бе бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Не знам защо трябваше по този непрофесионален начин да се планира тази операция, за да се даде човешки живот на полицай и да бъдат ранени още трима", посочи той в парламента.

Още по темата
"Кое налага, при положение че този човек не очаква тази полицейска операция, да я предприемат точно в този ден и час?", попита Цветанов.

Той отбеляза, че има много други способи и методи, с които този човек е можел да бъде изведен от дома си и да бъде задържан, без да има абсолютно никакви последствия за участниците в операцията.

"Въпросът е да има професионализъм и да има чуваемост на професионалистите в системата на МВР, а не да бъдат уволнявани", коментира бившият МВР шеф.

Той добави, че не е имало и екип от психолози, които да осъществят преговорите със стрелеца Петко Савов.

"Давам ви идентичен пример със ситуацията в Сливен - нямаме убит, нито полицай, нито гражданин, пострадал от действията на структурите на МВР", посочи Цветан Цветанов.

По думите му главният секретар и политическото ръководство на МВР носят цялата отговорност за случая в Лясковец.

Бившият вътрешен министър обаче не можа да си спомни дали срещу стрелеца е имало сигнал през 2010 г.

"Не мога да ви кажа 2010 г. какво е имало, мога да ви кажа какво се е случило през последните 4-5 месеца и днес имаме фатален край. Нека професионалното и политическо ръководство на МВР да дадат отговор какво направиха за девет месеца, разградиха системата. Ликвидаторите на МВР са Цветлин Йовчев и главния секретар", настоя Цветанов и изрази съболезнования към близките и роднините на загиналия спецполицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В този случай от един психопат всичко може да се очаква !
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Ловеч не е имало никакви жалби срещу полицая. Случаят не е същият. В Лясковец е имало жалби и то от писледният месец.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждали сме и предишни акции. С непосилно повдигане на трътлести полицейски *** под прозорците на атакуваните сгради. И преди сега подготовката е еднакво слаба и комична.
73
1
 
10
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Мдааа,"професионалистът"Цветанов е прав!Друго си е да взривиш къща с гранатомет.
72
1
 
1
 
! Отговори
Пламен Галев преди 10 години
Абе нали ни бяха сгащили оня ден? Що стана?
71
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвинокио ще даде ли пример с Ловеч ? Многократно са пускани жалби, че един негов подчинен заплашва едно момиче и накрая неговия подчинен я застрелва ! АМАН ОТ ТОЗИ КЛОУН !
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МВР не си е свършило добре работата и е било длъжно да знае, че този човек е опасен още повече че е заплашвал хората в последните седмици. Йовчев обаче се занимава с чистки и пи ар акции без ефект като тази с театъра наречен Жандрмерията в борба с битовата престъпност.
69
18
 
9
 
! Отговори
Виктор преди 10 години
Цветанов - най-добрият вътрешен министър на прехода! Единственият, който се осмели да задържи известни криминални типове и разби много организирани канали, същите канали за контрабанда, проституция и крадени коли, които сега вилнеят със сили непознати дори и за 90те години, покровителствани от сегашните ***! ОСТАВКА! Само ГЕРБ!!!
68
8
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 72Ключовия въпрос, къде спа Цуци три години, та не е взел мерки? А, да, вярно, беше зает да се прави на американец и да дава акъл на американците на некви индонезийски острови как да ловят дрога по границите или поне това беше официалната версия. Та даже после се беше окичил с ръкавели на 'сикрет сървис'.
67
5
 
5
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Министър Йовчев, нали използването на гранатомет е много лошо и подсъдно, Според вас е добро, когато престъпника убие полицай и рани тежко още трима. Това ли е добре проведена операция-смърт на полицай. Помоли Доган да ти разреши да подадеш оставката си.НЕКАДЪРНИЦИ.
66
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството на Орешарски е вече година и половина н власти къде е спало, а не го е разоръжило този бандит?
65
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е виновен Йовчев, че герберастите 4 години са си затваряли очите за този случай?
64
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещастният случай е в следствие от некадърното управление и нехайството на Боко и престъпната му клика.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо се стигна до тази трагедия? Какво направиха от общината - кметицата е втори мандат от ГЕРБ, в съседните градове Велико Търново и Горна Оряховица също са от ГЕРБ, болниците и диспансер и те бяха с ръководства от герберски калинки, които не са си свършили работата. Герберите са виновни за случая повече от всички останали.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето, приключи драмата, свършиха си работата. Съболезнования на семейството на загиналия полицай. Дано случаят не се използва за извличане на дивиденти от ГЕРБ, но май точно така става.
61
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
Тоя *** и акъл дава! Не си спомня смехориите, които насътвори за 4 години!
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Формата на главата на Цветанов може и да не я коментираме, тя едва ли издава празнотата в нея. Познаваме други вождове от същата клика с много по-естетски глави, но вътре само Карл Май и няколко ***.
59
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецко, *** такъв, тоя по времето когато ти беше шеф на МВР е имал 2 ловни пушки и 2 карабини на които 2011-та са им изтекли разрешителните и когато са искали твоите хора тогава да му ги изземат, той е отказал да ги предаде. Как така полицаите оставят тоя психопат с оръжие на които са им изтекли разрешителните? Вместо да се покриеш в дън земя, защото ти си отговорен за тази драма, ти си тръгнал да обвиняваш друг за идиотщината проявена от твоите хора тогава в МВР Горна Оряховица.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Изглежда , че след " молитвената закуска" е имало и "молитвено пушене на марихуана" .Тоя доказан *** от ден на ден започва да говори все повече щуротии .Също като другия *** -Тиквата и тоя е за психиатър
57
6
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
Трябва да си платена герберушка, за да напишеш подобна небивалица, особенно последната година от управлението на ГЕРБ бяхме на първо място по самоубийства в света и на едно от челните по убийства, за нашите размери, прегледай новините от 2012-2013