Да не се политиканства за Лясковец, да разсъждаваме, зове Борисов

"При 4-ма простреляни полицаи е по-добре министърът и главният секретар да си мълчат"
Обновена: 14 мар 2014 22:33 | 14 мар 2014 20:30, Веселина Йорданова
215
Да не се политиканства за Лясковец, да разсъждаваме, зове Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че е по-добре вътрешният министър и главният секретар на МВР „да си мълчат, отколкото да приписват вината на други хора“.

За операцията в Лясковец днес Борисов коментира пред „Фокус“, че „при четирима простреляни полицаи, по-добре да си мълчат, и да изкажем съболезнования на близките“.

Още по темата
На официалния си сайт Борисов е публикувал коментар за операцията, при която 53-годишният Петко Савов простреля смъртоносно спецполицая Емил Шарков и рани други трима негови колеги.

„Лоша дума за МВР няма да кажа. Подобен инцидент може винаги да възникне. Служителите на МВР в страната имат ежедневно подобни задържания и изземвания и никой от тях не е застрахован, че подобно нещо няма да му се случи”, заявява лидерът на ГЕРБ.

Борисов си спомня случая в Харманли с „небезизвестния Чакъра“. Лицето беше изстреляло над 200 патрона по служителите на реда, които бяха отишли да го задържат, и само късметът им ги остави живи. Днес щом има жертви, значи работата не е добре свършена, безспорно, категоричен е той.

Все пак лидерът на ГЕРБ заявява, че много му се иска в такива моменти „да не се политиканства, а обратното, да се опитваме да разсъждаваме, да се опитваме да бъдем толерантни“. Защото държавата колко психично болни има да издържа в тази тежка финансово-икономическа криза, това не е единичен случай”, допълва Бойко Борисов и обяснява, че като главен секретар се е стараел да пази живота първо на гражданите и на полицаите, а едва след това на този, който си е позволил да открие огън по тях.

"Лесно е да се обвиняват министърът, главният секретар или който и да е. Затова предвид факта, че на ден има по стотина такива операции и няма как полицаите да знаят, че ще ги посрещнат със стрелба, смятам, че действията им по обезвреждането и раняването на лицето, открило огън, са оправдани”, каза още експремиерът.

Борисов коментира, че полицаите по границата месеци наред „седят под найлоните при нечовешки условия“. „МВР е подложено под огромен натиск и в никакъв случай не е правилно да се каже „МВР на Цветанов”, „МВР на Йовчев”. Това си е работа на областния директор и на полицията в Лясковец. Те са всеки ден, затова взимат заплата, затова са независими, затова са експерти. Със сигурност не само ще има наказани, ще има и повдигнати обвинения", смята лидерът на ГЕРБ.

Както Dnes.bg писа МВР шефът Цветлин Йовчев обяви, че ще иска оставки, ако се установят действия или бездействия, в резултат на които се е стигнало до развоя на операцията в Лясковец.

До момента операцията е проведена спрямо всички законови изисквания, коментира министърът пред журналисти в парламента по-рано днес.

„Ако в даден момент оценката ми е такава, че с мое действие или бездействие съм допринесъл за трагичната развръзка на тази операция, то бих предприел съответните действия, към момента не виждам такива“, каза той. Йовчев призова първо да се изчака да приключат всички действия по тази операция и заяви, че след това ще бъде направен внимателен анализ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
пловдив преди 10 години
давам ти бонус нема да пускам десната и ти можеш да разбереш кои сам и ти да ми искаш аи пи адреса
173
1
 
1
 
! Отговори
пловдив преди 10 години
де да беше ти да хварлиш по едно карате
172
1
 
2
 
! Отговори
### преди 10 години
prav e
171
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NEKA SI PRIPOMNIM, 4E KOGATO BUDA BE GL.SEKRETAR SE IZVUR6IHA NAD 130 PORU4KOVI UBIISTVA I KOLKO BQHA RAZKRITI..NITO EDNO!!SEGA E MNOGO LRSNO DA SE ANALIZIRA NO VUPROSUT E ZA6TO PREZ 2012 KALIN4O E NAREDIL DA SE SPRE OPERACIQTA? ZA DA NOSI NQKOI DRUG OTGOVORNOSTTA!!GALKOTO E TOVA, 4E TAKIVA KATO BORISOV, CVETANOV I SIE SA UGASNO NEGRAMOTNI, PRODSTI I AL4NI. ZA TQH VLASTTA BE KRADENE NA USPE6NI BIZNESI, IZNASQNE NA OTKRADNATOTO I SMAZVANE NA VSEKI USPE6EN BIZNES ZA DA SE OVLADEE!! SUD ZA TQH!!!
170
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога повече ГЕРБ!
169
3
 
8
 
! Отговори
:-) преди 10 години
"Коментар на петъчните събития в града направи и кметът Ивелина Гецова. Тя подчерта, че по-сериозните заплахи от страна на убиеца Петко Петков към съседното училище започнали да се получават едва от началото на тази година, а не както се твърдяло още от 2010-а. Акцията на МВР била провокирана именно от последното писмо на мъжа до училищния директор от 10 март, в което той казвал, че е ловец от години и накрая ще вземе нещата в свои ръце, тъй като притежава оръжие".Пак изкарват ББ виновен
168
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
искам да нямаме повече подобен *** и непостоянен, самовлюбен и позорящ страната премиер!
167
9
 
8
 
! Отговори
ГАЙ ЮЛИЙ преди 10 години
НАПРОТИВ МУТРО СКАПАНА ЧАКЪРА ВИ РАЗПЛАКА МАЙКАТА ТОГАВА Я СИ СПОМНИ ЗАПОВЕДТА КОЯТО ИЗДАДЕ ТОЙ ДА БЪДЕ ЗАПАЛЕН НО ДА НЕ СЕ ПАЛИ НИЩО ДРУГО И ТЕ ИЗГАСИХА САМО ТРУПА НА ЧАКЪРА ТИ С ТАЯ ЗАПОВЕД ТРЯБВА ДА ЛЕЖИШ ДО ГРОБ В ЗАТВОРА ЗАТВАРЯЙ СИ УСТАТА ЧЕ САМО БРЮКСЕЛ ТЕ СПАСИ *** ВМИРИСАН И СЕ МОЛИ НА БОГ НО ТИ НЕ СИ НАБОЖЕН!!!!
166
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Операцията е проведена непрофесионално, с желание за бърза разправа с един "луд". Чудя се само, как при тази тотална излагация имат нахалството да се оправдават с ГЕРБ. За всичко търсят виновниците извън себе си. При наличие на дадени жертви от страна на МВР, вместо малко скромност и смирение главният секретар Лазаров заявява, че няма да подаде оставка, защото му я иска Цветанов. Какъв ГЕРБ и какъв Цветанов те тресат бе, господине. Погледни себе си. Какво ти направи, за да няма жертви. Политикан
165
7
 
5
 
! Отговори
Простосмъртен преди 10 години
*** постоянно заиграва с полицията. Иска пак да му стане гласоподавател.
164
5
 
2
 
! Отговори
r1 преди 10 години
До vot42То ако беше ,като по филмите всико щеше да е ОК, но реалноста е друга!!!! Щом е елиминиран криминалния обект, значи акцията е успешна, още повече, че няма цивилни жертви, по критериите на всяка спец. служба това е успешна операция ! По закон полицията първо пази здравето и живота на гражданите, (било те и престъпници), а след това своя !Ако се беше случило същото, като с "чакъра" пак щяха да осъдят България за - "отказ от правосъдие".
163
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 10 години
Преди три дни стана инцидент с млякото в една детска градина в Асеновград. Размина се без здравословни проблеми на децата, но директорката подаде оставка, а готвачкта беше уволнена.В Лясковец има един убит, двама тежко ранени и инвалидизирании един по-леко ранен полицаи.Министърът и гл.секретар на МВР да питат асеновградската директорка що е то достойнство,чувство за дълг и отговорност и ако разберат нещо, може да си подадат и те оставките. Най-вероятно няма да разберат, селския гьонсуратлък и на двамата е изписан на лицата им.
162
8
 
7
 
! Отговори
xx преди 10 години
Евала на Борисов че Уби чакъра и не рискува живот на полицаите!!! По негово време престъпниците намаляха със 70% сега обаче престъпността триумфира благодарение на Сидеров Доган и Станишев Трите *** на Русия и турция
161
8
 
7
 
! Отговори
ХУДОЖНИКА преди 10 години
Може и да е ***/както го наричат някои/, но аз не чух или прочетох по-смислен анализ на трагедията в Лясковец.Къде са "УМНИТЕ" политици, експерти и анализатори? Изкараха човека луд, а полицаите -жертви. НЕ, ВСИЧКИ СМЕ ЖЕРТВИ НА СТАТУКВОТО И ЛАКОМИЯТА НА ВЛАСТТА !!ЕТО, ЗАТОВА БОЙКО Е ПРАВ!!!
160
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това лице,този продажен елемент,какво пък разбира от политика.Той върши само това,което му заповядат кукловодите от Америка и ЕС.Гънките в мозъка му стигат дотам.
159
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като се погледнем днешните политици, единствено Борисов се вижда бъдеще -силна личност
158
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г - Н "НТО ЩЕ ПОТВЪРДЯ, НИТО ЩЕ ОТКРЕКА" НЕ Е ЗА ТАЗИ РАБОТА! НИТО МИНИСТЪРА МУ! ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ БЕ ХОРА - ДВЕТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ФИГУРИ В МВР НИКОГА НЕ СА БИЛИ ПОЛИЦАИ! КАКВО Е ТОВА? КАКТО И МИНИСТЪРА НА СПОРТА ДА Е ПРОФЕСОР ПО СИНТАКСИС! ТАЯ ДЪРЖАВА Е ОБЪРНАТА С КРАКАТА НА ГОРЕ!
157
4
 
9
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
МВР по добре да си признае,че това е непрофесионално проведена спецоперация,при което фактически е елиминиран половината от състава на спецотряда,провеждащ операцията!!! Не е професионално,когато един престъпник каже "ПРЕДАВАМ СЕ!" и ти да нахлуеш вътре в жилището.Най-елементарно се казва от командира на спецотряда: -"ОСТАВИ ОРЪЖИЕТО И ИЗЛЕЗ С ВДИГНАТИ РЪЦЕ НАВЪН!". Това обикновено се показва при всички филми,чийто сюжет е борбата срещу престъпността!?
156
13
 
10
 
! Отговори
el.pen.9 преди 10 години
Точно Тикве да зове за разум и за разсъждаване - хахахаха, по-голям цинизъм не бях виждал в живота си...
155
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се бяха консултирали с главния спец по гранатометите, сега и лудия заедно с половината училище и една трета от Лясковец щяха да липсват.