Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна

Местан: Той дълги години е в тежка политическа изолация
Обновена: 15 мар 2014 13:25 | 15 мар 2014 13:09, Камелия Цветанова
88
Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна
Снимка: Булфоот, архив

"С тезата "Местан управлява страната" Бойко Борисов прави опит да повтори номера от 2009 г., когато успя да отпуши една много мощна анти-ДПС вълна. Този опит няма да успее и затова го определям като жалък, защото няма как да се внуши на българското общество тезата за "Местанизацията", това е абсолютно невъзможно". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на твърденията на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано настоя, че: „Категорично Местан управлява държавата. Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”.

Още по темата
Заради това Местан припомни, че  ДПС участва в кабинета с трима свои министри, от които "един е автентичен депесар - д-р Хасан Адемов". Другите двама министри са от гражданската квота, но не са членове на ДПС.

Партията има и петима областни управители, както и други двама, които, според Местан, са "откровено решение на самия министър-председател и не са членове на ДПС". Става дума за областните управители на Пазарджик и на Пловдив.

"Винаги съм бил коректен да оценявам и позитивните страни на нашите опоненти. Борисов ми се видя по-внимателен, по-обран в изказа си, изненадващо предпазлив. Изглежда самотата вече му тежи. Той дълги години е в тежка политическа изолация и има проблем с партньорството - дори в дясното политическо пространство", заяви Местан.

Лидерът на ДПС съобщи още, цитиран от БТА, че окончателен вариант на листата с кандидати за евродепутати на движението  не може да се очаква преди 15 април, а по-вероятно е това да се случи към 20 април.

Той обясни, че до края на този месец или най-късно до края на първата седмица от април, се очакват предложенията от областните организации на партията.

"След това предстои заседание на централното ръководство, в което с диалог с областните структури ще се подреди окончателно листата", обясни Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ДПСместанборисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
5
 
! Отговори
Наско Пукри- Алчо преди 10 години
До ФАКТТи етнически конфликт ли палиш бе, расист?
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан свинско не яде. За да отиде в рая.
13
1
 
19
 
! Отговори
ЧАКАЛА преди 10 години
Тоя го очиствам за без пари!
12
0
 
32
 
! Отговори
ФАКТ преди 10 години
Всеки НОРМАЛЕН българин е против етническата еничерска партия ДПС!!!Гласувайте, за да не ви управляват отново, българи!
11
3
 
24
 
! Отговори
Абдулкарим преди 10 години
българите като не искате доган и Местан да ву управляват, гласувайте си за ваши политици, вместо да се скатавате като мишки, когато има избори.
10
20
 
3
 
! Отговори
силви преди 10 години
Какви ли не схеми прави Тиквата ,за да се върне на власт и да продължи да си краде ,но този път няма да му се получи ,с тези затегнати мерки ,няма как да напечата фалшияи бюлетини !
9
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факта, че простаци като Бойко Борисов, все още се изказват публично, ясно показва какво е интелектуално ниво на българина. След като идолите ви са Бойко, Азис, Преслава и всякакви подобни ***, няма как да очаквате да живеете добре.
8
19
 
7
 
! Отговори
Абдулкарим преди 10 години
Нормално е Доган и Местан да управляват, след като повечето хора са гласували за тях.
7
26
 
4
 
! Отговори
тъп боко преди 10 години
Борисов е безнадежден случай ...
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само като му видя физиономията на този "българин" и ми се повръща. Мазна и отвратителна личност поставена начело на ДПС за да вдъхва омраза между християни и мусюлмани.
5
0
 
20
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Егати и Държавата щом като не се знае кой е премиер и кой командва парада. Сега всеки граби и взима заеми и пак граби. Явно това е цената , която трябва да плати народа за да разбере, че проклятието на България е БСП-ДПС-ДС / тесни социалисти /.
4
0
 
20
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Ако не е парламента кой ще те знае БЕ ЗИДАРОВ или ПАВЛЕ ФЕСТАН МЕСТАН *** ти не си знаеш истинското име,а даваш оценки
3
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Исра му се турчина в устата на Тиквата.
2
14
 
1
 
! Отговори
ATAKA BG преди 10 години
TUR4IN NE NI PRAVI TEATAR SYS TIKVATA...ZNAEM 4E STE ZADKULISNI PRIQTELI SYS TIKVATA
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти самият я отключи бе, фес.