Борисов: Местан управлява, Доган е на най-високия пост

"Няма да кажа лошо за МВР, стават такива работи"
Обновена: 15 мар 2014 11:14 | 15 мар 2014 11:10, Камелия Цветанова
189
Борисов: Местан управлява, Доган е на най-високия пост
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на опозицията Бойко Борисов за породен път разкритикува управляващите.

„Категорично Местан управлява държавата“, отсече той по bTV. „Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”, добави експремиерът.

Той определи лидера на ДПС като „смел, красив, чаровен”, така че нямало за какво да завижда на опозиционния си колега.

Още по темата

Според него обаче председателят на БСП Сергей Станишев със сигурност му завижда, „защото досега не ме е побеждавал на избори. Ако сега ме победи на евровота, ще видите каква еуфория ще настане. Първанов е съвсем различна класа”.

„Аз съм спортсмен и трябва да признаваш успехите на противника. Нашите състезания са изборите. Когато за 24 години г-н Доган поне 5 пъти е управлявал държавата, не мога да не му призная резултата. Почетен председател, не подписва нищо, не ходи в парламента. Затова питам - ако Станишев ни обясняваше, че е най-подготвеният за премиер, защо не стана премиер”, коментира Борисов.

На въпрос дали депутатът от ДПС Делян Пеевски „го страхува“, бившият министър-председател отговори лаконично,че „те всички са страшни и силни”, визирайки и лидера на ДПС.

Борисов изрази увереност, че партията му пак ще управлява още след следващия парламентарен вот. Причината успешния му предишен мандат и провалите на сегашното правителство.

„Парите за добавки на пенсионерите не са от държавата, те са кредит и се взимат директно от пенсионната система. След няколко години тя ще изгърми. След 2-3 години не могат да получат пенсии. Безработицата, контрабандата са във възможно най-високите размери”, посочи той.

„Няма да кажа лошо за МВР, стават такива работи. Дано близките на загиналия полицай имат силите да го понесат. Не познавам обстановката, не обичам да давам оценки, но не е добре, щом има загинали и ранени”. Така Бойко Борисов коментира акцията в Лясковец отпреди ден, когато 53-годишен мъж с психически отклонения уби спецполицай и рани други трима.

„В случая е трябвало да се подходи с повече внимание. В такива случаи навсякъде по света първо се пази живота на полицаите, на гражданите и едва след това на опасния човек”, добави експремиерът.

По-рано на своя сайт той коментира, че „при четирима простреляни полицаи, по-добре от МВР да си мълчат, и да изкажем съболезнования на близките”. В публикацията Борисов припомня случая с Чакъра в Харманли, когато лидерът на ГЕРБ беше главен секретар на МВР, като уточнява, че само късметът тогава е оставил спецполицаите живи.

Борисов оправда действията на полицаите, ранили убиеца Петко Петков и вижда вина в областния директор на полицията в Лясковец. Не било правилно да се говори за „МВР на Цветанов” или „МВР на Йовчев”, а за работата именно на областния директор и на полицията.

„Те са всеки ден, затова взимат заплата, затова са независими, затова са експерти. Със сигурност, не само ще има наказани, ще има и повдигнати обвинения”, смята лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
### преди 9 години
v politi4eski temi ne obi4am da se mesia
129
4
 
5
 
! Отговори
информатор преди 10 години
Сърцето на този човек ще се пръсне от злоба, затова, че не управлява и не може да си върти далаверите.
128
2
 
3
 
! Отговори
Георгиев преди 10 години
Защо нищо не казва за обезщетенията, които България е осъдена от съда в Страсбург, да плаща заради него и Цветанов, а само знае, че за пенсионерите не трябва да се плаща.
127
1
 
4
 
! Отговори
Българка преди 10 години
Как да каже нещо лошо за МВР като заради супер ченгетата Борисов и Цветанов се стигна до драмата в Лясковец. Ако не бяха заети с подслушване на граждани, рекет над бизнеса, безумни видеоклипчета с показни арести и клепане на политически опоненти щяха да предприемат действия навреме.
126
3
 
5
 
! Отговори
Социолог преди 10 години
Като БСП спечели евровота, ще видим тогава какви ще ги разправя. Без костинбродски бюлетини сам знае, че ще загуби.
125
1
 
1
 
! Отговори
N.Vladimirova преди 10 години
Кактовсеки път празни приказки. Тоз такъв, другия онакъв, само той добър. Но защоли досега нито го почувствах, нито го видях
124
1
 
5
 
! Отговори
Супермен преди 10 години
Добре, че този измислен герой не управлява страната.
123
1
 
3
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Ха комедия "мильони гласоподаватели за борисов" та герб има едон милион официално и като махнем 800 000 празни и фълшиви бюлетини си остава само той да гласува за себе си. Така като гледам тук са му платените писари.
122
1
 
3
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
до Рени....... Като си фен на борисов разкажи за тъмното му минало или не си наясно?
121
2
 
2
 
! Отговори
ееее преди 10 години
Кутевчета, събота е все пак, не ви ли дават поне малко почивка...:)
120
3
 
5
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Тиква, стига си плашел със ***, Тиква ! Затвор за тебе, мутро лицемерна !
119
6
 
4
 
! Отговори
американецо преди 10 години
С Бога напред и горе главата бате Бойко! Народа те обича! Смачкай на изборите ислямско-съветската коалиция и газ до дупка - сигурен съм, че си си взел поука от грешките!
118
0
 
3
 
! Отговори
СВЯТ преди 10 години
ЧУДНА РАБОТА .ДНЕСКА НИКОЙ НЕ ПСУВА ТУРЦИТЕ
117
4
 
6
 
! Отговори
Османската Империя преди 10 години
Борисов го е страх от Османската Империя а не от Местан
116
6
 
5
 
! Отговори
преди 10 години
Гласувам за Сидеров и славянска Русия спрямо другата възможност пИдала Борисов с неговият приятел-пророк Ердоган(мана.а).Който е за Борисов освен че е *** но е и ***!
115
8
 
4
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Защо Лудогорец загуби от Валенсия с 0:3 ?Защото най - възрастният футболист на планетата не излезе на зеления терен . Ако БББ / батюшка без банка / беше излязъл на терена, Лудогорец щяха да бият с 13:0 ...
114
11
 
13
 
! Отговори
РЕНИ преди 10 години
КОЛКОТО И ДА ПЛЮЕТЕ ПО ГЕРБ ТОВА Е ПАРТИЯТА НА КОЯТО ИМАТ ДОВЕРИЕ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ У НАС И ПО СВЕТА.НА КОГО ДА ИМАМЕ ДОВЕРИЕ ПОВЕЧЕ?НА ОНЯ *** С БРОНЕЖИЛЕТКАТА С РАЗЛИЧНИТЕ ОТ СКЪПИ ДО ПО СКЪПИ ЧАСОВНИЦИ ИЛИ НА РЕФОРМАТОРИТЕ КОИТО НЯМАТ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ, ИЛИ НА ОНЯ ОТКАЧАЛНИК ОТ АТАКА?СЕГА И АБВ КАТО ДРЪПНАТ ПОЛОВИНАТА ОТ БСП И ЩЕ СТАНЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО.
113
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за какво да го тикват в затвора?
112
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И каква стана тя сега Борисов вече година и половина на власт,а безработицата расте, заплатите намаляват и престъпността е бомбастична.Къде е причината?
111
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще го тикнат в затвора този *** барабар със Ц.Ц