Декларацията за Украйна - след КСНС в понеделник

Външната комисия в НС не постигна съгласие по текста
31
Декларацията за Украйна - след КСНС в понеделник
Снимка: архив, Reuters

Депутатите от външната комисия не са постигнали съгласие по обща декларация на парламента за ситуацията в Украйна.  До момента има предложени три – на БСП, на ГЕРБ и на „Атака”, но в сряда народните представители решиха, че е най-добре да се обединят около една.

Приемането й обаче ще остане за след заседанието в понеделник на Консултативния съвет по национална сигурност, на което ще се обсъдят заплахите пред страната ни заради кризата в Украйна, стана ясно от думите на председателя на комисията Янаки Стоилов от БСП.

Според него приемането на декларацията не трябва да е нито прибързано, нито закъсняло.

След дискусията по време на Консултативния съвет по-ясно ще се откроят позициите на институциите и на политическите сили, смята той.

Още по темата
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обясни, че недопускането на секции срещу Русия е обединило ДПС и ГЕРБ. Според него двете партии също настояват да не се приема сега декларация, докато националистите смятат, че това трябва да стане преди понеделник.

Ако се стигне до налагането на икономически санкции от страна на ЕС спрямо Русия, едва ли компенсациите, които би получила България ще отговарят на реалните щети, призна Янаки Стоилов.

„Още не сме обсъдили въпроса под каква форма ще искаме България да получи компенсации при налагането на икономически санкции. Лично аз съм резервиран, че България ще получи ефективни компенсации”, обясни той след заседание на комисията, на което външният министър Кристиян Вигенин беше изслушан заради кризата в Украйна.

Социалистът припомни, че България е една от първите страни, които на работно ниво са поставили въпроса за приблизителните размери на щетите, които ще понесе и то е предоставено на компетентните власти в Брюксел.

„Аз имам дълбоки съмнения, че дори при желание могат да бъдат получени адекватни компенсации. Говори се за дори за финансова помощ на Украйна, но този въпрос стои и в общността, не можем да помагане на някого навън повече отколкото сме в състояние да помогнем на себе си като членове като тази организация”, коментира социалистът.

Той призна, че според него всички направени досега оценки за евентуалните щети, които бихме претърпели са значително занижени от реалните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
От пропагандата на платените червени *** не разбрах само къде са тези фашисти, които "управлявали"? Има там някаква профашистка организация, но тя дори не беше допусната до властта. Нейният лидер бил казал еди какво си, ама кой го бръсне тоя за нещо, все едно Волен Сидеров в България да каже "искам Иран да ни окупира". Фашисти има само в Русия и главният Фюрер се казва Путин. Поздравът е "Здраствуйте мой Фюрер Вовачка!" Изпълнява се поклон до земята, щото Путин е нисък и се дразни на високи.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то само държавата(политиците) ще намаже от компенсациите, а обикновените хора да духат супата! Паааак за себе си мислят :@ :@ :@
21
2
 
1
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
До Наивен Аз не съм аналлизатор като някой.Ти ако имаш тази възможност попитай кой е видял толкова кръв,барикади смрад от горели гуми и развален, унищожен град.А пиша както мога,може би малко по-добре от теб.Помисли кой си ти и кой може да съм аз. Ако си умен ще разбереш.Не се сърди,не напразно пиша - Приятели.Бъди здрав.!!! Ванчо.
20
2
 
6
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
Приятели,преди 2 дни се върнах от Киев.това което видях там,е обсолютно различно от това което иска да покаже ЕС. Това което беше през февруари в Украйна нашите европейци не искат да признаят.Обама нарежда на ЕС да поддържат фашистите в Украйна.И къде ще отидат в близко време????При нас,в Европа,може би и в България.И какво ще правим с тяХ?! Ами ще страдаме отново.Ние сме свикнали да търпим. Търпим от ЕС,скоро ще станем по-зле от Гърция,а сега и фашистите на нашата глава.Нека си ги вземе ЕС.
19
2
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели, Не съм против Е.С., а против Европейски Шовенизъм!Наполеон бил пред банкрут (както Е.С. днес) и Генерал-интендант Шовен предложил решение:- Нападаме Ломбарците банкерите на Европа и им ОТКРАДВАМЕ ПАРИТЕ!- Така и става!ДНЕС Е.С. също е в банкрут и прилага спрямо Украйна ШОВЕНИЗЪМ, бързат да я приемат, но само икономически, за да я ОГРАБЯТ и с ГОРЧИВИНА гледам как 2-3 000 МАЙКОПРОДАВЦИ им помагат- А ние 24г. ГО духаме този Е.С. ШОВЕНИЗЪМ!!!.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ISTINATA e tazi ,koqto umira purva po vreme na konflikti - drugoto e PROPAGANDA.
17
0
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
До ВанчоВанчо мама, нали това ти е името, научи се да мислиш първо а после се опитвай да пишеш а едва тогава като се научиш може веднъж да се обадиш. Абе ти сериозно ли се имаш за Анализатор ????
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле Боко,много те жаля бе човек.Сега няма да можете да печатите фалшиви бюлетини,няма да можете да разнасяте чувалите с подменения вот на хората,няма да можете спокойно да купувате гласове.Разбирам те няма как да не си бесен,но внимавай,не се кахъри толкова бе човек-ще вдигнеш пак кръвното.
15
2
 
0
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
До Анонимен Истината е там,че никой не знае как е взета сегашната власт на Украйна.Медиите не показват позора на МАЙДАНОВСКОТО правителство.Спокойно се издевават над прокурора,убиват милиционерите със снайпер,пожари унищожават един от най красивите градове в света-Киев. Новото правителство са нещастни хора.Сами не знаят какво искат.По тяхна вина, источна Украйна ще мине към Русия.А може би така и трябва!!!!
14
2
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели,Ето защо сме на място 100 по свобода на словото...1. Янукович го свалиха "мирно протестиращи" (Които убиха 67 полицаи нямащи оръжия и раниха над 600)2. А в Крим "въоръжени окупатори" превзеха валаста Мотото ни нали беше Морал в политиката и медийте и българските медии наистина са морални, "свободни" и "независими", а в Киев красиви борци за демокрация, ляха кръв като река и ако трябва камък върху камък в източна Украйна няма да оставят!!!.
13
2
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
До румен221Още един Червен.....
12
2
 
4
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения начело с Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Афганистан, Африка и Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор!!!3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано украинците по-бързо САМИ натирят метежниците и самозваното им правителство, за да проведат избори за нормално управление.
11
0
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълТова НагоренПопокатепетъл е в превод от езика на инките Нагорни Карабах ????
10
2
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Ето кой командва светаПлевнелиев България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна При необходимост ще свикам дори КСНС Стреснат от този заповед:Путин внесе в Съвета на Федерацията искане за изпращане на руски въоръжени сили на територията на Украйна до.. нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната- "...Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на правилата на международното право..."Орешарски - А каза ли го на турския външен министър на Турция... ЗАРАДИ КИПЪР...??
9
0
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
До АнонименРазбирам че си изкарваш прехраната да бъдеш *** , но не мислиш ли че доста често пишеш глупости дето на тях и се смее фенката на маляка Добрев от БСП ..леля Паца от Видраре...пиши ако искаш на всеки 20 сек. но поне нещо разумно и конкретно па го повтаряй безкрай.......
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Компенсациите за България ще бъдат потупване по рамото.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"заплахите пред страната ни заради кризата в Украйна" - всички санкции ще се отразят най-тежко на България, не на Русия - принципа на зъбните колела.
6
2
 
4
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
Сънародници!Не бива да се радваме,че ЕС и Обама налагат санкции на Русия,защото нашия път е същия като на Крим-РЕФЕРЕНДУМ.!!. ЕС ще даде помощ на Украйна, а на нас щени овеличат данъците,тока,водата,и всичко останало.Докато в Украйна командват БАНДЕРОВЦИТЕ,привърженици на фашизма,ние трябва да мислим добре.На кого трябва да съчувстваме???!!! В Украйна власта е кървава и крадена!!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствено позицията на АТАКА по отношение на Украйна е правилна и защитава националните интереси на България !
4
1
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Как по-точно ще санкционират Русия, след като редица държави в ЕС и извън ЕС зависят основно от руския газ? За България зависимостта е почти 100%. Всички помним колко е подготвена държавата при едно евентуално спиране на кранчето - ще настане хаос и икономически колапс. И без това не сме в цветущо положение, а това ще ни довърши. Руснаците не ги бърка, те могат да си пресметнат и позволят загубите от евентуално спиране на газа, да му мислят зависимите като нас.