Свърших си работата, очаквам същото и от НС

България има своето семейство и това е ЕС, убеден е Плевнелиев
Обновена: 21 мар 2014 21:48 | 21 мар 2014 21:47, Петя Славова
132
Свърших си работата, очаквам същото и от НС
Снимка: БТА

Много е важно да си даваме сметка, че ЦИК не може да бъде третирана и разделяна само заради въображението на един или друг законотворец. Това обясни президентът Росен Плевнелиев в „Панорама” по БНТ.

„ЦИК не е двукамарна, тя е една. В нея има не 15, а 19 членове. Те работят заедно”, добави президентът. „Спазих духа на закона. Няма да допусна гласът на българските избиратели да бъде подменен, още повече използвайки с джобни калкулатори и креативно местене на запетаи. Позицията ми е в подкрепа на изборните традиции в България, на институциите и на законите. Аз си свърших работата. Очаквам и Народното събрание да си свърши работата”, каза още държавният глава.

„Категорично няма да преработя указа си. Назначих 15 члена в ЦИК. Остава парламентът да свърши работата си. Спазих Конституцията”, допълни президентът. По думите му, с действията си президентът не заема страна.

Плевнелиев определи случващото се в Крим като анексиране. „Това е истината. Анексиране означава насилствено присъединяване на територии от една държава на части от териториите на друга независима държава чрез нарушаване на международното право. И това се случва пред очите на целия свят. Видяхме как Русия изпрати войски. Беше организиран незаконен референдум”. По думите на президента, Косово и Крим са различни случаи.

„Моята позиция е базирана на международното право. Позицията ми е България да има балансирана позиция, но можете ли да търсите баланс между спазването и неспазването на закона. България има своето семейство и това е Европейският съюз. Притеснен съм, че някои български депутати, които обявиха, че България никога няма да се кара с ЕС и никога няма да се кара в Русия, като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от 7 години сме член на Европейския съюз.”

Плевнелиев каза, че в днешно време никой не иска война. Той видя вкризата в Украйна възможност за България. „Тук си даваме сметка къде сме сбъркали и какво може да променим.”

Държавният глава коментира и посещението си в Лондон, където се срещна с кралица Елизабет и авторката на поредицата за Хари Потър Дж. Роулинг. „Важно е България да коментира много добре за какво се бори и каква е нейната позиция. Ще бъде много жалко, ако светът не чуе нашата позиция.”, обясни той.

Росен Плевнелиев завърши гостуването си с думите, че българите имат много простички очаквания към своите лидери: „Да не крадат, да не лъжат и ако обещаят нещо да го свършат.”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
8
 
16
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 10 години
Доказаният антибългарин Роско отново кляка на ЕС и САЩ. Защо не зае една твърда и националноотговорна позиция? Защо един път не се противопоставим на западните престъпници.Ами, защото ни управляват васали. Управляват ни хора като Плевнелиев, които са открито проеврейски и проамерикански настроени (Николай Младенов беше от същата партия). Дори хора като Станишев, които се пишат за социалисти, но сега Бай Тошо се обръща в гроба като гледа какви "социалисти" имаме. На мен ми писна вече!!!
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 81Чудесен хумор! Браво, човече! Благодарение на такива като теб все още се удмихваме, дори понякога се смеем с глас, като сега!
91
12
 
9
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Голяма мъка ги е налигнало БСП-ДПС-ДС. Това е първия умен и образован Президент, който го приемат навсякъде по света. Даже и Английската кралица го прие, нещо , което не се е случвало на никой комунист-социалист-депесар . Цялото плюене е защото Плевнелиев въобще не ги бръсне какво искат простите социалисти, а прави каквото трябва по закон. Това не могат да му простят, но няма как след изборите си заминават.
90
13
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
В момента БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ са проклятието на България. Досега са взели над 4 милиарда заеми, а дадоха на пенсионерите по 4.50 лв. и то от юли. Обещаваха мин.пенсия 500 лв. , а вместо това си остана 150 лв. Сега обещават мед и масло ама след 2016 г. т.е. когато вече няма да са на власт. Всеки ден убийства, грабежи, кражби, самоубийства и всички гадости които могат да се случат само когато БСП-ДПС-ДС са на власт.
89
8
 
11
 
! Отговори
сс преди 10 години
Гледах го този *** в Панорама - всички въпроси които му задаваше водещия бяха внимателно подбрани и селектирани . Плевнята отговаряше на секундата без да се замисли и запъне и за секунда ,пак си беше научил урока наизуст както винаги . Въпроса обаче кой му пише уроците ,кой му казва какво да говори , кой му казва какво да прави ?!?!?!? Дали е Боко тиквата ?!?!? Кой казва на Боко какво да се прави !?!? Боко няма ли да ходи пак в Израел ?!?!
88
9
 
14
 
! Отговори
Безпартиен преди 10 години
Свърши работата за която беше назначен от ГЕРБ така е.. *** смешника.. ПО жалък президент от тоя не сме имали.. дори Жельо Желев, който беше първия демократично избран се държеше по на ниво. Тоя е пълен ***. Как така нямало да се съобразява с ,,някакъв законотворец" и със закона. Къде е написано,че Президента сам решава кога и дали да спазва закона или не. Май от друго от гипс картон и изолация не разбира.. добре,че народа е *** та не вижда очевидните скандални действия на тая женичка
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България има своето семейство и това е ЕС...Мъжко, женско ли е ЕС? Или новото модерно семейство - безполово?
86
2
 
15
 
! Отговори
сократ преди 10 години
Господа,не ни е виновен Плевнелиев,нито ни е виновен Бойко.Поговорка гласи "Каквото си надробиш това ще сърбаш".На народа до там му стига акъла.Имате ли обяснение защо се карат за ЦИК,ами защото другаря Сталин е казал "не е важно кой как е гласувал, важно е кой ще обяви крайния резултат",т.е. някъде някой предварително е решил.Нали разбирате ,че сме колония ,а не суверенна държава.Управляващите са простички пионки.Хау....Казах.
85
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този жалък крадлив *** е срам за нацията.И кой го прати при кралицата , за да берем срам от мишия му вид и празния му поглед.Голяма излагация.То жена му не се показва с този *** , те го пратили при кралицата.Боко , прибери си насрания пудел!
84
5
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Работата на Роско е да слугува на Бойчето и той за това беше назначен за президент.
83
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,,България има своето семейство и това е Европейският съюз.'' - Пита ли ни нас някой дали искаме да влезем в това ,,семейство'' ? - долни *** и продажници !
82
3
 
20
 
! Отговори
TRUE преди 10 години
Папа Франциск призова мафиотите да се разкаят и поправят!!! Това се отнася за назначеното за президент магаре на Бойко: Роско Офшорката от Халкидики!!!
81
2
 
18
 
! Отговори
Работохолик преди 10 години
Свърших си работата-изходих се в тоалетната
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продавам декоративни пойни птички - плевнелийчета. Не летят и се хранят с фекалии от европа.
79
2
 
20
 
! Отговори
Пито-платено! преди 10 години
Свърших си работата..Издадох четата! Сега нека хамериканският посланик да заповяда!
78
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е по-смешен и от Жоржи Ганчев Анчев !!!След като приключи с работата си като президент да се включи в актьорската вечер в Шоуто на Слави ! Даже няма да има нужда да играе роля... достатъчно смешен е !
77
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като си си свършил работата пусни водата и проветри , че вонята вече не се издържа !
76
2
 
25
 
! Отговори
Лъчо преди 10 години
Смутен съм. Не знам как да квалифицирам подобно изказване. От една страна правилно е схванал- не кради, не лъжи и си дръж на думата. От друга - е нечестен и безпринципен, криейки се зад общи фрази. По повод европейското семейство само ще кажа, че няма семейство без *** в него. Всеки трябва да има приоритети и принципи базиращи се на общочовешки ценности. И трябва да ги спазва. САШ и ЕС не са прави по въпроса с Крим и е време да го признаят. Самите американци критикуват политиката им, ние-не
75
4
 
23
 
! Отговори
Асо преди 10 години
"Свърших си работата, очаквам същото и от НС"...да ,свърши си работата,като прочете дословно заповедите на Б.Б. Тоя едно решение не е взел сам.До сега не сме имали такава марионетка за президент , няма и да имаме
74
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОГРАНИЧЕН И ТЪПОЪГЪЛЕН КАТО *** и ЦВЪКИ