Свърших си работата, очаквам същото и от НС

България има своето семейство и това е ЕС, убеден е Плевнелиев
Обновена: 21 мар 2014 21:48 | 21 мар 2014 21:47, Петя Славова
132
Свърших си работата, очаквам същото и от НС
Снимка: БТА

Много е важно да си даваме сметка, че ЦИК не може да бъде третирана и разделяна само заради въображението на един или друг законотворец. Това обясни президентът Росен Плевнелиев в „Панорама” по БНТ.

„ЦИК не е двукамарна, тя е една. В нея има не 15, а 19 членове. Те работят заедно”, добави президентът. „Спазих духа на закона. Няма да допусна гласът на българските избиратели да бъде подменен, още повече използвайки с джобни калкулатори и креативно местене на запетаи. Позицията ми е в подкрепа на изборните традиции в България, на институциите и на законите. Аз си свърших работата. Очаквам и Народното събрание да си свърши работата”, каза още държавният глава.

„Категорично няма да преработя указа си. Назначих 15 члена в ЦИК. Остава парламентът да свърши работата си. Спазих Конституцията”, допълни президентът. По думите му, с действията си президентът не заема страна.

Плевнелиев определи случващото се в Крим като анексиране. „Това е истината. Анексиране означава насилствено присъединяване на територии от една държава на части от териториите на друга независима държава чрез нарушаване на международното право. И това се случва пред очите на целия свят. Видяхме как Русия изпрати войски. Беше организиран незаконен референдум”. По думите на президента, Косово и Крим са различни случаи.

„Моята позиция е базирана на международното право. Позицията ми е България да има балансирана позиция, но можете ли да търсите баланс между спазването и неспазването на закона. България има своето семейство и това е Европейският съюз. Притеснен съм, че някои български депутати, които обявиха, че България никога няма да се кара с ЕС и никога няма да се кара в Русия, като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от 7 години сме член на Европейския съюз.”

Плевнелиев каза, че в днешно време никой не иска война. Той видя вкризата в Украйна възможност за България. „Тук си даваме сметка къде сме сбъркали и какво може да променим.”

Държавният глава коментира и посещението си в Лондон, където се срещна с кралица Елизабет и авторката на поредицата за Хари Потър Дж. Роулинг. „Важно е България да коментира много добре за какво се бори и каква е нейната позиция. Ще бъде много жалко, ако светът не чуе нашата позиция.”, обясни той.

Росен Плевнелиев завърши гостуването си с думите, че българите имат много простички очаквания към своите лидери: „Да не крадат, да не лъжат и ако обещаят нещо да го свършат.”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пусни казанчето, че
32
14
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
по това си проличава кой е платен бе колега.някой хора го правят за кеф и чест за разлика от вас кутевчетата.това е простата истина.май месец ще ви се изясни.
31
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Да разбрахме че си свърши работата.... Бойкооооо донеси хартия.
30
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм,тази вечер нещо малко ГЕРБерастчета,алооо,да не сте неплатена ,а?
29
7
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
господин демократ,*** може да кажеш на копача на мама си.интелекта ми е лееко националистически/без юруш/ и "трудно" стоплям,но разбирам,че и ти не можеш да изпъкнеш с особен капацитет от гънки:)))ийде чус и Фащай билета за бленуваната ти нова "родина".
28
0
 
16
 
! Отговори
Добре,15-и преди 10 години
Пълна подкрепа,много добре казано!За съжаление,България е стисната здраво за гърлото,и то отдавна от такива комсомолци,синове на окръжни партиини секретари.Опозицията-са същите,но не успели да се наложат навреме.Иначе-погледнете произхода на бивши и настоящи управници,на олигарсите-БКП изтърсаци!Трагедия!Помислете,братя!
27
13
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 10 години
Другарю анонимен *** комсомолците и социалистите са такива като теб.Защото САМО комунистите не признават чуждото мнение и плурализма!!!Едва ли ти стига интелекта да разбереш това,което казвам.И не всеки,който не е съгласен с мутрие и крадците от ГРОБ е комунист!Сигурно е,че е гражданин на България отвратен от двоиния стандарт на горното недуразумение!
26
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
другари комсомолци и социалисти.вие смазахте една институция от злоба и ревност.струва ли си за няколко лева да си закопавате родината пред цяла европа?
25
5
 
37
 
! Отговори
никой не те ебава преди 10 години
Послушко ти на кой си президент ??На Боко тиквата ли???Кога ще кежеш нещо смислено и без гафове като тези на черната Златка.Ти география учил ли си ***.01
24
5
 
32
 
! Отговори
Чехъл преди 10 години
кажи ти от кое семейство си и май винаги си бил от модерния трети пол.Първо във ВУЗовския комитет на БКП си решавал съдбата на инакомислещите,после като изтривалка на Прокопиев и накрая като жена на тиквата,които няколко пъти те унижи публично,но това е без значение за безгръбначните.Та ти от семейството на Ошфоркови ли си,на крадците,на мутрите,на комунистите или на третия пол си?Защото е сигурно,че не си от семейството на гражданите на България!ОСТАВКА МИЖЕТУРКО!
23
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво се правите на ощипани сливи бе?герб са партията с най много избиратели и ще спечелят доста повече бюлетини съвсем скоро,колкото и да драпате в цик.съвсем нормално е да имат най много членове/не членки като мая члена/.на бялото викате червено.баси и комунистическия сайт.може и да се заблуждавате,но вие се броите на пръсти с по хиляди мнения и минуси против Борисов.нормалните безплатни мнения са рядкост защото хората нямат време за уеб щуротии с тролчетата а си гледат работата и семействата
22
11
 
4
 
! Отговори
dan преди 10 години
До АлексЕй гявол пише се "ИЗКОННА" Що не ви препитват преди да ви пуснат да плюете
21
5
 
32
 
! Отговори
56 преди 10 години
*** !!! Този е срам и позор за България.Като го видях как се кланя на някаква дърта баба наречена Кралица от един друга Държава като роб ми се доповръща. Няма такъв друг *** на този свят . Президент на Държава която е най стара в Европа а се държи като лакеи и кученце,чака да го потупат по ***.
20
1
 
12
 
! Отговори
lari преди 10 години
dumata palqk e na jargon ne6tastnik i negramotnik takav!provri q i 6te vidi6 6te ima !za zlatkite goviri s prostata si tikva
19
5
 
31
 
! Отговори
taka mislq преди 10 години
НАЙ-ТОЧНОТО ЗАГЛАВИЕ КОЕТО СЪМ ПРОЧЕЛ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НАСАМ. "БОЙКО МИ КАЗА ДА СИ СВЪРША РАБОТАТА И АЗ ТАКА И НАПРАВИХ". ЕВАЛА ПРЕЗИДЕНТЕ. НЕЗНАМ НА КОИ Е НО ГО ВОДЯТ ПРЕЗИДЕНТ.
18
6
 
34
 
! Отговори
Тиквата на Боко преди 10 години
Плевел каква я свърши бе ***-*** се на метеното и сега дим да те няма.Абе тиквар имаше да пресметнеш четери сметки и ти пак ги обърка.
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погнусих се. Срам ме е че все продажници ни управляват. Затова сме толкова зле. Този да избърше устата си че цялата е кафява от *** на г.зове.
16
27
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Срам за България са такива *** като Николйа Малинов, който кани руснаците да ни окупират. И този е депутат в Българския Парламент...
15
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей,наи- мразех платените комсомолски секретари.Там бяха най-големите ***.Докато ние блъскахме по бригадите, тези като тази п....а, идваха да да се правят " на виж кой съм аз". Предлагали са и на мене, но бях от другата страна,възпитаник на езикова гимназия. Ей, този бокллук, от ГЕРБ трябва да бъде натикан в панделата поради корупция, пране на пари,криене на данъци и много други нарушения. Дебелият Цацаров да си рамърда ***,и да не се прари на "уж заспалия" гей Велчев . Идва Видово време !
14
8
 
35
 
! Отговори
тянко преди 10 години
Това нещо на снимката,от третия пол ,дето играе роля на български президент и се изказва от името на българите е срам за България.Само две неща ще кажа за него -гъзоблизник и продажник ,работещ единствено за връщане на хунтата ГЕРБ на власт