Свърших си работата, очаквам същото и от НС

България има своето семейство и това е ЕС, убеден е Плевнелиев
Обновена: 21 мар 2014 21:48 | 21 мар 2014 21:47, Петя Славова
132
Свърших си работата, очаквам същото и от НС
Снимка: БТА

Много е важно да си даваме сметка, че ЦИК не може да бъде третирана и разделяна само заради въображението на един или друг законотворец. Това обясни президентът Росен Плевнелиев в „Панорама” по БНТ.

„ЦИК не е двукамарна, тя е една. В нея има не 15, а 19 членове. Те работят заедно”, добави президентът. „Спазих духа на закона. Няма да допусна гласът на българските избиратели да бъде подменен, още повече използвайки с джобни калкулатори и креативно местене на запетаи. Позицията ми е в подкрепа на изборните традиции в България, на институциите и на законите. Аз си свърших работата. Очаквам и Народното събрание да си свърши работата”, каза още държавният глава.

„Категорично няма да преработя указа си. Назначих 15 члена в ЦИК. Остава парламентът да свърши работата си. Спазих Конституцията”, допълни президентът. По думите му, с действията си президентът не заема страна.

Плевнелиев определи случващото се в Крим като анексиране. „Това е истината. Анексиране означава насилствено присъединяване на територии от една държава на части от териториите на друга независима държава чрез нарушаване на международното право. И това се случва пред очите на целия свят. Видяхме как Русия изпрати войски. Беше организиран незаконен референдум”. По думите на президента, Косово и Крим са различни случаи.

„Моята позиция е базирана на международното право. Позицията ми е България да има балансирана позиция, но можете ли да търсите баланс между спазването и неспазването на закона. България има своето семейство и това е Европейският съюз. Притеснен съм, че някои български депутати, които обявиха, че България никога няма да се кара с ЕС и никога няма да се кара в Русия, като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от 7 години сме член на Европейския съюз.”

Плевнелиев каза, че в днешно време никой не иска война. Той видя вкризата в Украйна възможност за България. „Тук си даваме сметка къде сме сбъркали и какво може да променим.”

Държавният глава коментира и посещението си в Лондон, където се срещна с кралица Елизабет и авторката на поредицата за Хари Потър Дж. Роулинг. „Важно е България да коментира много добре за какво се бори и каква е нейната позиция. Ще бъде много жалко, ако светът не чуе нашата позиция.”, обясни той.

Росен Плевнелиев завърши гостуването си с думите, че българите имат много простички очаквания към своите лидери: „Да не крадат, да не лъжат и ако обещаят нещо да го свършат.”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точен, умен, разумен, интелигентен, образован, начетен, последователен човек! Мечта за всеки народ!
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До место добор утро добро утро тъпо насрано наркоманче срам за бащати и маикати простако
71
1
 
18
 
! Отговори
ессср преди 10 години
Ние сме жалко и мизерстващо евро-колониално гау, жалък деиндустриализиран и ограбен евро-просяшки аграрно-суровинен придатък на германския ЕСсср, в който балканските *** плащат с бедността и мизерията си жизнения стандарт на евро-германските бюргери и са подложени на чудовищен икономически и демографски евро-германски геноцид, и са нетен износител на ***, сервитьорчета и кухненско-хотелски персонал за германския ЕСсср.
70
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев как можеш да наричаш националния интерес на държавата която представляваш хартийка с калкулации. ***, това ли е за теб България?! Като какъв отиде в лондон - партийно лице на ГЕРБ ли или Президент. Ти си абсолютен позор за тази страна и за народа когото не уважаваш. чиито интереси наричаш хартийка с калкулации. Не те ли е срам, толкова си противен. . . Какво е направила Великобритания за българия - оряза стипендиите на студентите. Защо оставяш да ни мачкат?! Ти си позор!!!
69
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Президент, няма ли поне веднъж да кажете нещо свое, не под диктата на който и да било? Папагалщината не отива на един Президент. Като програмист не ставаш, иначе нямаше да те изхвърлят от ЗИТ, като строител те няма никакъв, дори и свикаджийката на ББ се справя по-добре. Като президент ръсиш простотии сложени в устата ти от друг. Такъв ли трябва да бъде нашия президент? Кажи един път какво мислиш и хората ще започнат да те уважават. Остави атовете да се оправят сами...
68
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашист!!!!
67
5
 
9
 
! Отговори
Plevnelieva преди 10 години
Aide stiga pliampa gluposti ce triabva da puskash peralniata
66
7
 
26
 
! Отговори
lev преди 10 години
Плевнята е абсолютен гъзолизец. Става чувствително по-нежен, когато БУДА е до него. Нашият главнокомандващ! - опази Боже!
65
7
 
36
 
! Отговори
България преди 10 години
Окончателно мога да кажа, че това е най-слабият президент, който някога сме имали. Гаф след гаф, крайно нежно присъствие и крайно видимо следене на интереси, които са в ощърб на България.
64
7
 
15
 
! Отговори
Stanko преди 10 години
Този човек защо е говорил от 3-то лице? Мисля, че има някакви проблеми с личността!
63
6
 
17
 
! Отговори
Gega преди 10 години
Българският президент Росен Плевнелиев за по-малко от 30 минути успя да сътвори три гафа в Бъкингамския дворец и около него. Този път излагацията стана пред и във връзка с Нейно Величество Елизабет Втора - кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. С две думи - на възможно най-високо ниво.
62
0
 
0
 
! Отговори
. преди 10 години
До: webmaster***vatican.org, office***vatican.orgОтносно: .Дата: Събота, 2014, Март 22 02:11:57 EETГолямата воня*(Разпадането на "Вавилон") ще започне от Ватикана... Magnus fetor (lapsus per "Babyloniam") ex Vaticano tincidunt.
61
6
 
13
 
! Отговори
До анонимен 67 преди 10 години
Всички обичам , без ***, *** помаци като теб и Роско и турци! Айде ходи при Айшето да ти измие краката и си забърши пенята от устата..
60
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прокажени български ***, колко сте долни, пролети и мръсни. Мразите всичко, мразите света, мразите вселената, мразите съседите си,Най-вече мразите себе си. Мразите се, за това че съществувате. Така и ще изтечете в канала на историята заедно с помията.
59
5
 
21
 
! Отговори
Кралицата преди 10 години
Ало Роско, кралицата е! Браво моето момче , каза точно това което те инструктирах да кажеш на визитата ти в Лондон .За подарък ще те потупам по рамото , все пак всички заедно трябва да положим усилия за затриването на славянските народи нали Роско?
58
6
 
17
 
! Отговори
Майка му на Роско преди 10 години
Няма ли кой да го застреля тоя , да не се мучи а и нас да не ни мъчи и да млъкне завинаги тоя *** ***.. *** фес като трябва да каже , че ще строи магистрали до Турция , мед му капеше от устата а сега е пръв да плюе по освободителите- майка му еничарска ,долна...
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ti si lud. Komentara ti e nenormalen.
56
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите сме отвратителни гадини, как само говорим за президента си. Никъде я няма тази злоба, само в българия. Да не би всички американци да харесват Обама, всички французи Оланд ... и пак няма такава омраза. Само в тази отвратителна държава, пълна с гадни български ***, нещастници, ***....Плюя на вас мръсни български лайняри, срам ме е че съм българин - най-долното племе на света.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много *** тук тази вечер,бе. *** до трола, мила моя майно льо...По езика безпогрешно се разпознават. Явно ще са на пост цяла нощ. Лека.:)
54
3
 
9
 
! Отговори
АН преди 10 години
КАКВА РАБОТА БЕДНОТИЯ И БЕЗРАБОТИЦА ТОВА Е ЕС И СВЪРШЕНА РАБОТА