Каква е разликата между Кърджали и София?

Няма етнически проблем в България, категоричен е Борисов
Обновена: 22 мар 2014 14:12 | 22 мар 2014 11:55,
84
Каква е разликата между Кърджали и София?
Снимка: ГЕРБ

Дойдат ли избори, всички започват да се бъркат в етническата карта, няма етнически проблем в България, заяви в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кой иска да ни вземе Кърджали? Кой е този някой, на когото трябвало да благодарим, че не ни го е взел? За какво изобщо говори Станишев?, попита той пред над 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов обясни, че не разбира каква е разликата между Кърджали и София, между Кърджали и Пловдив и т.н. „Сигурно Сергей Станишев има основание да ги говори тези работи за Кърджали. Защо? Не разбирам. Български мюсюлмани имаме и в ГЕРБ и те са много повече отколкото българи има в ДПС. Тези хора са нашият мост и затова не е вярно, че в Народното събрание само ДПС защитава българските мюсюлмани. Ние от ГЕРБ също се грижим тези хора и правим всичко възможно, за да живеят по-добре всички български граждани“, подчерта председателят на ГЕРБ и попита защо Сергей Станишев дълбае пропасти между хората.

„Говорим на един език, работим заедно, защо Станишев дели хората? Мостът между партиите са хората, без значение дали са християни, мюсюлмани или българомохамедани. Хората са мост, а не пропаст“, категоричен бе Бойко Борисов.

Той припомни, че партията подпомага еднакво и църкви, и джамии, и синагоги. „На тази българска земя живеем всички заедно. Колкото сме по-единни, толкова сме по-силни. В България няма етнически проблем, ако не го създават партиите. Винаги, когато дойдат избори, някой - най-често ДПС, започва да разиграва етническата карта. Защо? Кой е забранил на българските мюсюлмани да говорят майчин език? Никой. Живеем заедно, работим заедно и партиите трябва да престанат веднъж завинаги да спекулират с етническото напрежение”, заяви Бойко Борисов.

„Случаят в Кара дере е пладнешки грабеж. И пощальонът Стойнев вчера има наглостта да казва, че Добрев подписал за Карадере. Ама как не ги е срам? Делян Добрев е подписвал писма, с които казва, че няма проблем в България да идват инвеститори, и че държавата е готова да им съдейства, без обаче да е говорено за никакъв конкретен обект, най-малкото пък за Кара дере“, подчерта лидерът  на ГЕРБ.

Според Борисов схемата на управляващите е да приписват техните грешки на ГЕРБ. „Винаги да се оправдават с някой и да бягат от отговорност. Именно правителството на ГЕРБ, в лицето на екоминистърката Нона Караджова, е направило всичко възможно, за да спре започнатите далавери от предходното правителство и с Кара дере, и с Камчийски пясъци, и с много други. Ние запазихме тези територии, а тези сега искат да си довършат това, което бяха започнали“, добави Бойко Борисов.

Той  посочи, че в последно време популизмът е нещо модерно сред политиците в България, но трябва да му се противодейства, защото иначе хората ще бъдат подлъгани.

Лидерът на ГЕРБ коментира и субсидиите за партиите. По думите му тези, които предлагат да няма субсидии, имат "черно финансиране" и искат да обрекат всички партии на обвързаност
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разликата е само в заплатите и стандарта на живот, който няма да се промени, докато начело стои една безпринципна коалиция, вълнуваща се само от личните си облаги, натрупани по време на целия преход. В изгодата е зрънцето, дето я държи неразрушима. Няма как милионерите - крадци да се съгласят някой да им държи сметка за далаверите, но те не разбират, че с манипулациите им вече е свършено, както и с наивниците, дето им се връзваха 25 години. Къде ли смятат да живеят Мая и Бареков. Преврата лъсна.
66
1
 
2
 
! Отговори
да каже преди 10 години
Борисов да каже , кога Тодор Живков влиза в Затвора за Възродителен Процес
65
1
 
1
 
! Отговори
Chicho Pey преди 10 години
И не ,че Борисов е "китка за мирисане",но и Стани,Шеф-а неслучайно изръси "Етническата карта" !
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След Косово и Крим следва Кюстендил, а не Кърджали.
63
2
 
0
 
! Отговори
!!! преди 10 години
ne znaia , ne sam bila v tozi krai na stranata
62
3
 
4
 
! Отговори
Eмо преди 10 години
ДПС, Буново, вривени и разкъсани на парчета български майки и техните деца. Къде са ДПС сега? В Парламента - абсурдистан.
61
4
 
3
 
! Отговори
Kit Chelin преди 10 години
Е няма такъв наглец. Канят ги, обещават им гражданство и пак не били разбрали къде ще е инвестицията. Трябва да си много *** и ограничен за да гласуваш за такъв индивид. Или просто толкова искаме някой да ни мачка, подслушва, замразява доходите, увеличава всяка година цените на тока, харчи фискалния резерв и взема заеми, които сега трябва да плащаме. Ще му дойде и на него времето, когато ще плаща за всичко сторено на народа ни.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моделът на демокрация е сгрешен още при основаването си.Партийната част,като компонент в нея е също подведена под тази лъжлива отговорност.Личната и общата и обществена отговорности ТРЯБВА ДА вървят паралелно! Но уви,"демокрацията" следва своят си път на неактуалното "минало неадекватно време"-идеологиите.Някога, Ирод,при хвалебствията от народа-"Глас Божи-глас народен!"-той взел та умрял,понеже демократично бил обожествяван и приемал това.Така и народа.И сега все още мерзосттите на "Вавилон" са актуални. И все още лъжепророците са "отци".
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е разликата ли.Зависи кой какво има предвид.Но разликата е Голяма,много голяма.И само популисти виртуози като Борисов не я виждат,на само с Кърджали но и с много други населени места.Както се казва нерде Ямбол,нерде Стамбул.И нека най-накрая почне да прави разлика между етнос,религия и гражданска принадлежност.Да не слага знак за равенство между мюсюлмани и турци,между християни и българи,и да дели българските граждани у нас и в чужбина според това което му е изгодно е даден момент,да не бърка дружбата с някого със службата.
58
8
 
9
 
! Отговори
йордан преди 10 години
,,Пощалъонът Стойнев,,-пич си бат Бойко, ще те подкрепим.
57
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Етническия проблем е ДПС
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mom4eta- badete blagodarni na Boiko ce ako nebese slojil Pliuv-Anallief za prcadental badete sigurni 4e sledvastia v torbata bese Rumania Jeleva- togavasen vansen ministr i treta nezakonna dasteria na Jeliu Jelev ot parvia saprug na tretata mu jena s koiato Maruska e drusala karuckata
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шефът на охранителна фирма, който за една нощ се превърна в главен секретар на МВР, да си гледа политиката, и да не се занимава с мен. Благодарение на блестящата му работа, поръчкови убийства, които бяха извършени по негово време, ги разкриваме едва сега, намачка Борисов главният секретар на МВР Светослав Лазаров.
54
11
 
12
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Само напред гледай и горе главата бате Бойко! Народа те обича! Печели тия избори и с Бога напред поведи България!
53
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако му кажат от Брюксел или от американското посолство този ще даде не само Кърджали, но и цялата държава.
52
13
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Жалко е подобен некадърник, като Борисов да обсъжда тази ситуация и то единствено с цел да си вдигне ретйтинга, като покаже колко е отговорен. През годините на управление на ГЕРБ той многократно е демонстрирал безотговорността си, защо изобщо си прави труда да лъже, като никой вече не му се хваща?
51
11
 
10
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Не мога да разбера едно - защо Цеци и Бойко са още на свобода, а не в затвора, като те може би са хората извършили най-много престъпления с власт в нашата държава?
50
14
 
10
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Поредното изказвне на ББ изпълнено с лицемерие и лъжи. Простотията му вече не е забавна, а мъчителна
49
11
 
9
 
! Отговори
Ренета преди 10 години
Фена на дюнера Бойко пак се изказа "гениално" - помним как преди ни обясни, че няма опастност от тероризъм, защото на всеки ъгъл има дюнер и малко по-късно бяхме свидетели на атентата Бургас
48
11
 
9
 
! Отговори
Емил преди 10 години
Птичия мозък на Бойко се напъва да вникне в съзнание превъзхождащо го с прекалено много класи