Президентът закъсня с КСНС за кризата в Украйна!

Мерджанов: BG позицията не може да се различава от общоевропейската
Обновена: 25 мар 2014 10:56 | 25 мар 2014 10:18,
52
Президентът закъсня с КСНС за кризата в Украйна!
Снимка: архив, БТА

„Българската позиция за кризата в Украйна не може да се различава от общоевропейската. Въпреки това е нужно да запазим усета си конкретната ситуация и да мислим и за икономическите аспекти и как това ще се отрази на газовите връзки и отношенията ни и с други страни“. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air замeстник-председателят на парламентарнта група на „Коалиция за България” и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов.

Според него свиканият вчера Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) е закъсняла стъпка от страна на президента Росен Плевнелиев.

„Позициите, които бяха защитени, не са нови и няма да доведат до нищо ново. Факт е, че страната ни трябва да има единна позиция по казуса с Украйна. Също така е факт, че е крайно време страната ни да си изгради работещ механизъм за реакция при подобни кризи", смята той.

Още по темата
Припомняме, че членовете на КСНС се обединиха около консолидирана позиция, която не срещна подкрепата само на „Атака”.

Лидерът на националистите Волен Сидеров, който напусна по средата заседанието, продължило четири часа и половина, определи проекта на становището като "категорично неприемлив".

В позицията на КСНС е посочено, че България ще действа като член на ЕС и НАТО, но и ще отчита националния си интерес.

„България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна. Проведеният на 16 март референдум в Крим е в нарушение на международното право и България не го признава”, прочете становището на КСНС президентът Росен Плевнелиев.

Членовете на КСНС призовават всички страни, които участват в настоящата криза да преустановят всякакви провокации и да се съобразяват с международното право.

Вижте целия разговор във видео файла, както и анализ на експерта по сигурността Николай Радулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
То не се изложи с изказването си от сорта на "аз съм Герб президент", сега Русия била враждебна, само ще ни навлече неприятности това герберско недоразумение- нито сме подготвени, нито можем да си го позволим!!! Не бате, народа е враждебно настроен към теб- изчезвай от този ти пост, опорочи го!!!! С твоите постоянни "вет" на това, онова...само референдуми иска тоя ***- ама да те питам сега, референдума за Венеция признаваш ли? Какво ти подсказва Американската ти промита глава, *** такъв????
42
0
 
0
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
Може само да благодарим на ПП Атака, че спомогнаха да видим истинската им същност, истинските им лица под маските на Хамериканците...и най-вече общата им позиция- наведена поза, с изглед към знаете къде.....................Американската мечта, една илюзия, приказка за наивници като нашите политици и избирателите им, които така яростно ги подкрепят, за жалост. И те искат това, да ама не- бленувайте си колкото искате, но после като пострадаме ние, българите ще си говорим тогава пак...АТАКАААААААА
41
0
 
0
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
президент е силно казано....този не става за нищо, а и не знам няма ли кой да мукаже, че не може да марширува, да спре да се излага- не можем да му хванем преметанията на краката. Тоя *** не е ли ходил в казарма,не знам....проличаха им истинските, проамерикански лица, на всички до един с тази им обща позиция с американското ни послоство, че не признават рефрендума, на хората, които сами искат да се присуденят към руската федерация, не ние, те самите. така, че за какво говорим изобщо....
40
0
 
0
 
! Отговори
анастасия преди 10 години
Той не стига, че закъсня, но слушам такива изказвания от него, че дано не ни отвори беля.
39
0
 
0
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Президента вече все повече започна да се излага, така че не знам какво толкова я бави тая оставка. Двамата с Вигенин да се хващат и да напускат дружно парламента, достатъчно пари мисля, че събраха вече..
38
0
 
0
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
Много ясно, че закъсня. Трябваше още в разгара на кризата да свика КСНС, но той се правеше на интересен и беше на различни безмислени посещения.
37
1
 
0
 
! Отговори
viktoria35 преди 10 години
Така е, президентът наистина закъсня със свикването на КСНс, а позицията му е равносилна на това да ни вкара във военни действия, Плевнелиев трябва да бъде подложен на импийчмънт и принуден да подаде оставка.
36
0
 
0
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Ние за какво и кога л;и сме били подготвени, колкото знаехме за бежанската вълна, толкова сега имаме и реакция, да не говорим, че поведението и думите на Росен никак не са адекватни и конкретни. Не може да говориш без да мислил, при положение, че последиците може да са много големи.
35
0
 
0
 
! Отговори
До didoo преди 10 години
България трябва категоричнода се въздържи. А тия, дето не се вижда , какво работят, а още повече какви са резултатите от работата им МВнР, да си размърдат някои части и да обяснят на Запада, където и каквото трябва, че съгласието с очернянето на Русия и лишените от логика и основание (западните държави имат истински неприемливи актове на заграбване на чужди територии ) от страна на България ще е почти пагубно. ЕС, ако е демократичен, трябва да мисли и за конкретните национални интереси, както е в нашия случай. Всичко друго е демагогия.
34
0
 
1
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Какво направи ГЕРБ: замрази доходи, пенсии, детски и майчински. Увеличи цената на тока. Имаше натиск, рекет и принуда върху бизнеса. Държавата беше най-неизрядният платец. Авторитарно управление, МВР беше превърнато в политическа полиция, държавата представляваше заплаха за живота, здравето и сигурността на своите граждани. Хората бяха лош човешки материал, кучета *** народ. 24 часа гастрол по медиите, рязане на лентички, реване, тупане в гърдите, жалване и оплакване, как все някой им пр
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наглостта на Росен Пудела трябва да бъде наказана подобаващо. Излиза и казва пред цял свят, че обслужва интересите на ГРОБ, срам и позор!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не трябва повече да търпим своеволията на този *** Плевньо! Протести и натискане за мигновена оставка! Искаме президент на всички българи, а не шайка престъпници!
31
0
 
0
 
! Отговори
Smart преди 10 години
bg narod ima svoya fizionomia v EU i svoe mnenie. da e razlichno mnenieto na bg narod ot mnenieto na drugite darjavi v EU ne e gryah, ne e greshka, ne e kriminalno. da e razlichno mnenieto na bg narod ot EU e pravo na bg narod. bg narod nyama zadaljenie da chuvstva i da misli kakto drugite narodi v EU. vseki narod ima pravo na svoi lichen izbor kak da e radosten i stastliv. patistata kam radostta i stastieto na bg narod sa bezbroi mnogo. za BG ne e edinstven izhod EU kam stastieto
30
3
 
3
 
! Отговори
didoo преди 10 години
Ако питате мен, то аз съм на мнение, че Росен допусна нещата да бъдат насочени натам, все едно Русия ни е враг и трябва да се ограничаваме да имаме всякакви отношения с тях. Защо ли не се учудвам, при положение, че Плевнелиев е зависим от Джордж Сорос и САЩ? Нормално ли е да имаме такъв президент според вас?
29
2
 
8
 
! Отговори
България гние преди 10 години
С една дума си признаваме че сме роби на ЕС !!!И какво мисли българският народ е БЕЗ значение!!!!По-жалки НИКОГА НЕ сме били!!!!Срам ме е от българският народ!!!!Срам сме за прадедите си!!!Да слугуваме на *** и гейове.....отврат!!!Заробихме и децата си!!!Заради илюзията "демокрация" !!!!
28
1
 
6
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 10 години
Да, трябва да имаме единна позиция с ЕС, но Плевнелиев в последните дни се престарава с квалификациите си по адрес на ситуацията в Крим, което не е в наша полза като се има предвид колко зависими сме от Русия. Ясно е, че той иска да се натегне на Обама, ама в същото време искаме или не, Русия е огромен фактор за родната икономика.
27
4
 
2
 
! Отговори
bicheto преди 10 години
Естествено, че президентът закъсня.. Те присъединиха Крим, той тогава се сети да свиква съвета...
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Определено закъсня,но той винаги действа под режисурата на Герб,ако може това да оправдава действията му.
25
4
 
5
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Окъка ли се за пореден път Роско пред BBC, че е президент на ГЕРБ. Всички, които не вярвахте, сега чухте ли го от лъжливите устенца?. Разбрахте ли, защо е като пиле в калчища, защо гледа и слуша тиквата, като накъкано дете майка си... Ами ЦИК? Защо се разхождаше върху закона за Конституцията, както Караибрахим газеше хляба?. За сефте президентче си признава, че не такъв на народа, а на една партия и то- мутренска! Благодаря за вниманието.
24
3
 
1
 
! Отговори
stanislav преди 10 години
Както всеки друг път.