Партиите не положиха усилия за референдума!

ГЕРБ: Манолова и Станишев не надмогнаха личното си его
26 мар 2014 18:32, Анисия Иванова
32
Партиите не положиха усилия за референдума!
Снимка: ПП ГЕРБ

Политическите партии отказаха да положат всички усилия, за да се организира референдумът за изборните правила заедно с изборите за представители в Европейския парламент на 25 май, се посочва в декларация на ГЕРБ.

В нея се казва, че според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление вчера изтече крайният срок, в който можеше да се вземе решение за насрочване на референдум на 25 май.

Още по темата
ГЕРБ настояваше референдумът за изборните правила да бъде на 25 май, заедно с европейските избори, за да бъдат спестени на данъкоплатците между 14 и 20 милиона лева за организирането му на отделна дата, посочват от партията.

В декларацията се допълва, че "по този начин щеше бъде избегнат горчивият опит на БСП, които пръснаха 14 милиона лева на данъкоплатците за референдум за "Белене", който и до ден-днешен не породи никакви фактически последствия".

Убедени сме, че тези нови 14 милиона лева, които сега българските граждани ще бъдат принудени да платят, можеха да бъдат използвани за много по-полезни неща, защото волята на над половин милион български граждани беше референдумът да е заедно с евроизборите на 25 май, пишат от ГЕРБ.

"Абсолютна политическа безотговорност е решението на управляващите от БСП, ДПС и "Атака" по време на финансова и икономическа криза за пореден път да вкарват държавата в безмислени харчове, единствено заради от политическия егоцентризъм на Мая Манолова и Сергей Станишев", се посочва в декларацията от ГЕРБ.

"От този момент всички български граждани трябва да знаят, че Мая Манолова и Сергей Станишев веднъж вече струваха на българския данъкоплатец 14 милиона лева с референдума за "Белене", заявят от ГЕРБ.

От партията допълват, че сега Манолова и Станишев отново ще струват нови 14 милиона лева на българските граждани, защото не пожелали да надмогнат личното си его и тяснопартийните си интереси, за да се стигне до единственото разумно решение - референдумът да бъде заедно с европейските избори.

Пропускането на тази възможност е поредното доказателство за управленската немощ и произтичащия от нея правен хаос, в който се намира държавата, по подобие на хаоса, в който се намира Централната избирателна комисия заради "експертността" на Мая Манолова и Сергей Станишев, пишат още от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
30
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
Къв Станишеф бе, не виждате ли че се е скрил като мишок под полата на жена си, новото лице на Партията е Мая Мазолова, което ще ги довърши.
5
23
 
5
 
! Отговори
БКП преди 10 години
2 години след като целия екипаж на ГРЪБ се опекоха гръбове на плажа в Катар, министър Ангел Найденов от БСП довърши това, което те инициираха, а именно спогодба за военно сътрудничество.Много коректно след като непризнаха референдума в Крим!Поздравления!!
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев и в Украйна няма да го искат ,а Мая освен за плашило на скорците по черешите за нищо друго не става.То бива,бива наглост ,безочие и самозабрава ,но тези надсвириха и дъртите оядени комунисти ,крили се по мандри и на жените си под полите.
3
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
герб е изцяло МАСОНОЦИОНИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЛУЖЕЩА САМО И ИЗЦЯЛО НА ГОСПОДАРИТЕ СИ
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички сте мекерета
1
41
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Само нагъл гербераст можа да изръси това! Защо се правите на ощипани моми...и обвинявате другите за нещо, за което на вас ви бяха необходими два-три месеца...да проучвате? Боли сега нали...и ще боли още повече!