Не са докладвали на Орешарски за нарушено въздушно пространство

България има балансирана позиция за Украйна, твърди премиерът
Обновена: 2 апр 2014 15:15 | 2 апр 2014 15:12, Камелия Цветанова
68
Не са докладвали на Орешарски за нарушено въздушно пространство
Снимка: архив Булфото

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че на него не са му докладвали българското въздушно пространство да е било нарушавано.

„Другото са хипотези”, коментира той, след като във вторник президентът Росен Плевнелиев заподозря Русия, че умишлено провокира извънредни полети на бойната ни авиация, за да намали летателния ресурс на българските изтребители МиГ 29, който пряко зависи от руската страна.

Още по темата
„Българското правителство има изключително балансирана позиция по отношение на кризата в Украйна и в частност отношенията Украйна - Русия. Ние бихме искали и се надяваме да не се стигне до трети кръг широкомащабни санкции срещу Русия поради негативния ефект, който ще имат, и по-специално в източната част на континента”, коментира още премиерът. Той настоя, че във всичките си действия правителството се ръководи от българските интереси. „Моята позиция е ясна от самото начало и винаги съм бил за дипломатическо решаване на кризата”, добави Орешарски.

Премиерът призна, че има евросредства под риск за земеделието, но се работи в посока да се избегне евентуалното спиране на финансирането.

Все още не е ясно кога НСО ще има нов шеф, след като ген. Тодор Коджейков подаде оставка, която мотивира с лични причини. „Консултираме се с президента Росен Плевнелиев, кандидатурата трябва да е приемлива и за двете страни”, обясни Орешарски и добави, че правителството избира шеф на службата, но президентът го назначава и ако една от двете страни не е съгласна, НСО няма да има началник.

Премиерът заяви още, че с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, която беше на посещение у нас, не е обсъждан въпросът за дислоциране у нас на американски бойни части заради кризата в Украйна.

Заради липсата на информация около посещението на Нюланд лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска подробности за посещението от Орешарски. Националистът припомни и интервю на военния министър от понеделник, в което той обяви, че у нас може да бъдат предислоцирани американски бойни части. „Всичко това са опасни игри на САЩ, ние трябва да сме против. Обявихте ли пред Нюланд, че България ще е срещу всякакви опасни военни авантюри на Америка у нас?”, попита Сидеров.

„По време на срещата не сме обсъждали военни аспекти на кризата в Украйна”, каза Орешарски. Той обясни, че са дебатирани само дипломатически въпроси около ситуацията там. Премиерът е обяснил на американската дипломатка и какви биха били последствията за България от евентуално налагане на санкции срещу Русия. По думите на Орешарски Нюланд се отнесла с разбиране към позицията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Как бе, г-н Орешарски? Та самият Плевнелиев го "докладва"! Тц тц тц! Щом главнокомандващият казва, значи е така, пък ти сигурно си го проспал това! Ха ха ха! Щеше да е смешно, ако не беше жалко! А вече става и страшно! С тези изцепки на Плевнелиев националната ни сигурност е в опасност!
15
1
 
14
 
! Отговори
невидимия преди 10 години
Предлагам сърбите да ни осигурят противовъздушната отбрана. Все пак те са единствените, които успяха да свалят през 1999 много невидимия американски бомбардировач F-117.
14
8
 
11
 
! Отговори
бостанско плашило преди 10 години
Президентската институция е напълно излишна и трябва да бъде премахната! Слузестият плевел получава огромни пари, а не върши никаква работа! Едно бостанско плашило ще е по-полезно за България!
13
1
 
15
 
! Отговори
Какви времена настан преди 10 години
Български руски изтребители летят постоянно заради руски, руски изтребители!
12
1
 
14
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Някой да е разбрал какво ни е отношението към конфликта Украйна - Русия?И към двете държави заемаме позиция на губещата страна.То като се решават нещата на седянки...
11
7
 
22
 
! Отговори
А преди 10 години
Проблеми с въздушното пространсвтво няма.Чехлю действа по дериктива от Американското посолство
10
5
 
15
 
! Отговори
американецо преди 10 години
''...лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска подробности за посещението от Орешарски. Националистът...." КАКЪВ националист може да бъде точно тоя пос*ерко, дето си е протъркал колената от обслужване на Доган?
9
6
 
20
 
! Отговори
denim58 преди 10 години
Обаче са докладвали на Пеевски със сигурност! Той Орешарски само по документи е мин.председател, за това последен по веригата научава!
8
5
 
25
 
! Отговори
от №1 до №5 преди 10 години
Служил съм на летището в Граф Игнатиево дето са го построили фашистите още преди 1990г.Мога да те осведомя, че тогава там ремонтираха сирийските мигове, които идваха разглобени в дървени съндъциМоля те, не ми обяснявай колко летателни часови има една машина и как руснаците ни провокират да изхабяваме летателните часове на машините.Ти да не мислиш, че е като при М-Тел и подобните 30 безплатни минути?Става въпрос за хиляди летателни часове, това да не е на баща ти трабанта.Много изпростяхте
7
8
 
7
 
! Отговори
Аве маймун преди 10 години
Урко урешарски една проста кукличка на конци на КТБ и СОПЛА *** на МИ 5 И ДС!! та тоя дупнишки гащник освен да лъжа на хората децата в утре носи съответната сума за нищо нестава а може и на черепа да направи една шпакла
6
6
 
15
 
! Отговори
Фъктория Нюланд преди 10 години
е донесла хубави курабии на ***. Дали и Ораха е опитал не казва. *** е вампирясал - явно е ял от отровата
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този кой го бръсне за слива ,***
4
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 Не тъпче , всеки самолет има определени часове които може да излети които отговарят на сетификата издаден от производителя и в случая става въпрос , понеже са руски и са на ен години и часове полет , подозрението е че нарочно ги вдигат за да им съкратят живота или сертификата по точно . Това е малко сложничка материя не е за всеки
3
5
 
7
 
! Отговори
ВИИ преди 10 години
E~ати студентското извинение ,че е без домашно!
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквоотряд 28 най-много нарушаваше въздушното пространство с разни правителствени полети за доритване на мачлета!!!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ша ни свърши бензинът(керосина) за самолети те лидо там ли я докарахме