Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК

Държавата трябва да покаже справедливост, смята лидерът на БСП
Обновена: 4 апр 2014 19:34 | 4 апр 2014 16:47, Камелия Цветанова
206
Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова ЕРП-тата да спазват законите, след като те отказаха да платят дълговете си на НЕК. 

„Едно от нещата, които липсват в България и много хора го усещат, това е чувството за справедливост. Чувството за справедливост е накърнено и много хора се чувстват беззащитни пред произвола на големите фирми и инвеститори“, упрекна ги той в специално видеообръщение, което публикува на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него ролята на държавата e именно да урегулира тези отношения.

Станишев отбелязва, че наскоро се е запознал с одита на ДКЕВР за дейността на електроразпределителните предприятия за 2010 г. Според него от доклада става ясно, че ЧЕЗ плаща на своята компания-майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за EVN, което на компанията-майка плаща около 1700 евро всеки ден. От този доклад става ясно също, че около 3 млрд. лв. са изнесени от България за различни консултантски и други услуги, за всякаква възможна дейност чрез аутсорсинг”, обяснява лидерът на социалистите.

Той заявява още, че България предоставя възможност на всеки инвеститор, който спазва правилата и законите, да прави бизнес, при това добър бизнес, със солидни печалби.

„Само че това означава действително да спазват всички правила и да бъдат почтени и справедливи към потребителите. Темата за ЕРП-тата, за тяхното неплащане към НЕК е една от актуалните теми в обществото и медиите. Моето и на БСП разбиране е, че българската държава трябва да покаже справедливост”, категоричен бе председателят на БСП.

По думите му бизнесът очаква държавата да си плаща навреме ДДС, да плаща за обществени поръчки.
„Хората очакват българската държава да гарантира спазването на законите и правилата от всички фирми и инвеститори, в това число и големи. Това е нашето дълбоко разбиране за правилния подход. Това и ще очакваме от всяка компания, която инвестира в България. Държавата ще помага и ще защитава всеки, който спазва законите. Това е честният подход”, категоричен е Станишев.

Той допълни, че европейските компании е добре да знаят, че когато България влиза в ЕС, този съюз се основава на върховенството на закона. „Това означава, че тези закони важат за всички – за големи и за малки. Това е ролята на българската държава - да гарантира тази справедливост. Убеден съм, че и Министерство на икономиката и енергетиката и ДКЕВР ще гарантират спазването на закони и ще изискват това от всеки един, в това число и големите енергоразпространителни дружества”, обобщава Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някак си ми доставя удоволствие да наблюдавам ЕРП-тата от другата страна- притиснати да си платят сметките.
8
3
 
29
 
! Отговори
ежежеж преди 10 години
Защо не си каже, че Пеевски и Цветан Василев са си харесали и лицензиите на ЕРП-тат? Айде, ще ти олекне!!!!!!
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такава простотия като с тоя почервенял политически ДКЕВР нямя никъде! ДКЕВР да кажат на кой изпълняват политическите поръчки и защо искат да източат ЕРП-тата чрез този управител който ще назначат в понеделник! А то за лицензиите май е решено отдавна и всичко пак под масата и на тъмно! КОЙ КОЙ КОЙ??? Стига сте лъгали простия български народ, а отговорете КОЙ стои зад всичко това!!!??? Господ гледа все пак!
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1, да ти припомня ли кой докара ЕРП-тата и колко червени депутати лапат хубави парички от тях? Курумбашев, Кутев, даже и оня, дето се прави на опозиционер, Кадиев. Или и те са гербери?
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква пазарна икономика е това - ДКВЕР да опрделя цената на тока и да казва на ЕРП-тата на каква цена да изкупуват мафиотската Зелена енергия. А пък ЕРП-тата са принудени да събират парите от хората и в крайна сметка те го отнасят.
4
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички герберасти, които са замесени в отклоняването на средства и всякакви престъпни схеми с ЕРП-тата, трябва да си понесат отговорността.
3
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега герб да връщат тези пари, те са в основата на прахосването им!
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българинът винаги е бил мегатъп и лесноманипулируем. Проблемът въобще не е в ЕРП-тета. Те нито определят цената на тока, нито прибират милиардите. Просто събират парите и ги предават назад по веригата. А тя е дълга и куха - ЕСО, БЕХ, НЕК. Абсоюлтно измислени паразитни структури, които не вършат никаква работа. ЕРП-тата поне поддържат мрежата.
1
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само така, трябва да им се изкарват кирливите ризи на долните герберасти! Пълно разследване на престъпното им управление и след това съд за всички.