Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!

БСП внесе в ЦИК 100 000 подписа, за да се регистрира за евровота
Обновена: 8 апр 2014 14:02 | 8 апр 2014 11:08, Камелия Цветанова
259
Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!
Снимка: БТА

Предстоящите избори са за Европейския парламент, но те имат и национално натоварване и то е дали ГЕРБ ще се върне на власт. Това призна лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с млади социалисти внесе 100 000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за участие в евровота.

„Първа политическа сила на изборите - това ще е успех за нас, ние се борим за доверие, а не за бройки евродепутати”, обобщи Станишев очакванията на левицата за резултата от предстоящия вот.

„Ние сме инструмент за няколко неща и първото от тях е да не допуснем връщането към предишните четири години  на безобразие, беззаконие, рекет, неплащане на социални задължения, това е най-големият залог за всеки един гражданин, защото съм дълбоко убеден, мнозинството от българите не искат да се върнат Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, за да правят предишните безобразия”, упрекна Станишев бившите управляващи.

Според него победата на социалистите на изборите ще гарантира социална Европа и достойно място на България в нея.

„Днешна Европа не е това, което повечето европейци очакват, и отговорност за това носят десните партии, които пет години доминират в европейските институции и това искаме да променим, защото липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора в България и в Европа и е нужна сила и политическа воля, за да се промени това”, коментира още лидерът на левицата.

Той даде заявка, че БСП ще води открита и смислена кампания и се похвали, че досега само Столетницата е представила европейска предизборна платформа.

„Никой друг няма платформа и това е толкова спешно, те нямат идеи, нямат визия за Европа, а трябва да сме наясно, че хората искат Европа, в която България да има достойно място, а не да е периферна, втора ръка страна, а ние искаме справедлива България в социална Европа. Искаме да върнем надеждата в хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени и това правим с решенията на правителството и с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки и търговски вериги, защитаваме хората”, отбеляза Станишев.

Според него разочарованието от Европа  идва от това, че тя изключително се отдалечи от проблемите на хората, а това е заради десните партии, които са на страната на големите корпорации и интереси и не отчитат аргументите на малките страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
14
 
7
 
! Отговори
Боби преди 10 години
След, като БСП станат първи на тези избори ще сложат абсолютния край на една много тъмна, но за щастие къса ера - ерата на некадърната партия ГЕРБ, която неминуемо ще се разпадне след това
185
13
 
5
 
! Отговори
Деси преди 10 години
Успеха за БСП е предначертан. Всички агенции го потвърждават и всеки разумен човек също
184
13
 
5
 
! Отговори
Илия преди 10 години
Надявам се, че Станишев и БСП ще продължат с добрата си работа и ще изпълняват и занапред обещанията си както досега
183
9
 
5
 
! Отговори
Лора преди 10 години
На тези избори ще се затвърди напълно преднината на БСП пред ГЕРБ, която с течение на времето ще става все по-голяма
182
11
 
3
 
! Отговори
Росен преди 10 години
Освен, че ще се бори БСП и ще получи довери именно, защото са го заслужили
181
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До гошко 203Драги ми Гошко, не знам колко си живял в социализма, но на мен половината ми живот е минал там. Първите 11 от тях живяхме на квартира по разни мази, докато ни дойде ред за апартамент. Добре си спомням и заплатите по 120 лв.(40$) в градовете и 60 лв.(20$) по селата. Спомням си опашките за хляб,захар,олио,месо, празните магазини, чакането 6 години за москвич и 10-12 за лада, телевизори, печки, перални с връзки. Спомням си и как гледахме продуктите на "гнилия капитализъм" през през витрините на корекомите. НЕ БЕШЕ ПОДОБРЕ! А и сега са същите!
180
0
 
3
 
! Отговори
айде бе?! преди 10 години
Ми то "бройките евродепутати" идват от доверието,за което уж се борите! о това ми прилича малко на изгубео доверие към БСП и те знаейки,че няма да гласуват за тях сега друга песен пеят за всеки случай,ако Станишев пак за пореден път наизбори е загубил да каже,че се бори на за бройки,а уж за доверие! Плоско!
179
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 10 години
Да бе да
178
8
 
2
 
! Отговори
гошко преди 10 години
До П.ПетровГовори си колкото искаш, но при "тези червени терористи" се живееше по-добре.
177
7
 
4
 
! Отговори
медиана преди 10 години
"20 на сто биха искали пак партията на Борисов да управлява, но двойно повече 40%, смятат, че това би било по-зле за страната."Тикво, забрави да управляваш повече, свършено е с теб и мърлявата ти партия!
176
1
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Червенотиквеници, не ви ли замирисва на един мадридски крадец, който искаше да му "вервате", че ще ни "оправи" всичките за 800 дни?Не ви ли стигат 70 години да вярвате, че тези червени терористи и крадци ще построят рая на земята?!***, некадърен,нагъл и мързелив демагог нищо не може да построи! Може само да краде и паразитира на народен гръб!"Га куче спи, га жена плаче и га комунист говори НЕ ВЕРВАЙТЕ"!
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛФА РИСЪРЧ ...На изборите за Европейски парламент на 25 май за ГЕРБ биха гласували 17,5%, за БСП 15,2%, за ДПС 6,5%, за България без цензура 5,2%, за Реформаторския блок 5,1%, за АБВ 4,0%, за НФСБ 3,6%, за Атака 2%.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алфа Рисърч: На евровота ГЕРБ печели 17,5%, а БСП 15,2% .... АЛФА РИСЪРЧ Е НЕЗАВИСИМА СОЦИОЛОГИЧЕСКА АГЕНЦИЯ , НЕ Е ЧЕРВЕНА АГЕНЦИЯ КАТО МЕДИАНА И ЧЕРВЕН КОЛЬО ...
173
4
 
1
 
! Отговори
емпи преди 10 години
До ПесоглавецДа, затова вече водят с 2 % на гербавата ***. И още ще падат тиквениците.
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, тези комсомолци как са се ошишкали. И Делянчо е от тяхната шайка. Който към тях се присъедини, такъв става. Едните, научили езика на манипулацията, крадат ли крадат, другите - необразовани, примитивни, наивни и бедни пенсионери сляпо ги следват. Със силата на парите искат да се опазят от закона, но този път минаха границата много и няма кой да им повярва. Озлобени и уплашени, или сеят злоба и мъст, или вземат заеми и си ги раздават в паника, защото знаят, че този път си заминават завинаги.
171
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До БЕКСАууууууууууууу и Ивайло Калфин с по високо доверие от Буда Банкянски изритан преди година от народа с гладни бунтове! Буда,явно си наистина вече политически труп. Свършен си окончателно.
170
6
 
2
 
! Отговори
БЕКС преди 10 години
Ликувайте! Сергей с по- висок рейтинг от Плевнята и Буда тиквата. Никога президент в новата ни история е нямал толкова ниско доверие:Според данни на "Медиана" към 5 април четири формации биха минали бариерата за евроизборите - БСП с 21,9%, ГЕРБ с 19,6%, ДПС с 8,8%Доверие: В първата десятка са и Сергей Станишев - 38%, Пламен Орешарски - 37%, Росен Плевнелиев - 33%, Ивайло Калфин - 33%, Бойко Борисов - 31%, Мая Манолова - 30%, и Лютви Местан - 29%.
169
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая кърти с тоя коментар, тип лозунг на комсомолската организация на БКП от 1955 г.!
168
0
 
9
 
! Отговори
Песоглавец преди 10 години
"Предстоящите избори са за Европейския парламент, но те имат и национално натоварване и то е дали ГЕРБ ще се върне на власт!" Смешен довод за сплашване на електората , явно страха от евентуална загуба е голям! А че ще загубят това е повече от ясно!
167
2
 
3
 
! Отговори
БЕКС преди 10 години
До маяМАЯ , ТИ ОТ КЛОНА ЛИ ПАДНА ???