Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!

БСП внесе в ЦИК 100 000 подписа, за да се регистрира за евровота
Обновена: 8 апр 2014 14:02 | 8 апр 2014 11:08, Камелия Цветанова
259
Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!
Снимка: БТА

Предстоящите избори са за Европейския парламент, но те имат и национално натоварване и то е дали ГЕРБ ще се върне на власт. Това призна лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с млади социалисти внесе 100 000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за участие в евровота.

„Първа политическа сила на изборите - това ще е успех за нас, ние се борим за доверие, а не за бройки евродепутати”, обобщи Станишев очакванията на левицата за резултата от предстоящия вот.

„Ние сме инструмент за няколко неща и първото от тях е да не допуснем връщането към предишните четири години  на безобразие, беззаконие, рекет, неплащане на социални задължения, това е най-големият залог за всеки един гражданин, защото съм дълбоко убеден, мнозинството от българите не искат да се върнат Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, за да правят предишните безобразия”, упрекна Станишев бившите управляващи.

Според него победата на социалистите на изборите ще гарантира социална Европа и достойно място на България в нея.

„Днешна Европа не е това, което повечето европейци очакват, и отговорност за това носят десните партии, които пет години доминират в европейските институции и това искаме да променим, защото липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора в България и в Европа и е нужна сила и политическа воля, за да се промени това”, коментира още лидерът на левицата.

Той даде заявка, че БСП ще води открита и смислена кампания и се похвали, че досега само Столетницата е представила европейска предизборна платформа.

„Никой друг няма платформа и това е толкова спешно, те нямат идеи, нямат визия за Европа, а трябва да сме наясно, че хората искат Европа, в която България да има достойно място, а не да е периферна, втора ръка страна, а ние искаме справедлива България в социална Европа. Искаме да върнем надеждата в хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени и това правим с решенията на правителството и с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки и търговски вериги, защитаваме хората”, отбеляза Станишев.

Според него разочарованието от Европа  идва от това, че тя изключително се отдалечи от проблемите на хората, а това е заради десните партии, които са на страната на големите корпорации и интереси и не отчитат аргументите на малките страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДВА СПИНОЗНИ *** СЕ БОРЯТ ЗА ...ДОВЕРИЕ ???СБЪРКАЛИ СТЕ СТРАНАТА СПИНОЗНИ МАЙМУНИ ... НЕ ВИ Е ТУК МЯСТОТО ...
165
4
 
2
 
! Отговори
КОШМАРА преди 10 години
Уважаеми дами и господа от редакцията на най- посетения новинарски сайт Dnes.bg.Изоставате със страхотната новина от последните минути от проучването на най- голямата социологическа агенция "Медиана" в което БСП води убедително пред ГЕРБ/ГРАБ/. Моля публикувайте я за да можем да потанцуваме от радост и кеф след като прочетем статията и тук!
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До редСамо за няколко месеца правителството изтегли над 6 милиарда лева нов дълг и се готви да изтегли още 4 !! Къде са парите ? Защо сме още бедни ? Защо безработицата се увеличава ? Защо напускат западните компании ? Защо няма нови инвестиции ? Защо митниците събират по-малко пари ? Защо данъчните събират по-малко пари ? Защо убиват хора ? Защо ?Защото НЯМА СТРАХ........У БАНДИТИТЕ
163
2
 
2
 
! Отговори
До 182 преди 10 години
Със заеми всеки може колкото пъти са на власт само това правят явно това могат
162
1
 
6
 
! Отговори
Ко?Не! преди 10 години
До маяТи да не си Манолова? Нама да облъчваш тук хората с опорни точки!
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мая 182Ха ха ха! Колко стотинки ти платиха за тоя пост???
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой ще плаща новите 3,9 милиарда лева заем ,който "удобно " ще се изтегли след изборите на по-висока лихва ?Ние, дето гласуваме за БСП !
159
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 10 години
До Анонимен 177 И моето мнение съвпада с твоето хаха по едно и също време писано даже-радвам се,за което,че има хора,които да НЕ ЗАБРАВЯТ! Поздрави!
158
14
 
2
 
! Отговори
мая преди 10 години
Няма друга алтернатива освен БСП, това е истината. Предпочитам да ни управляват интелигентни хора, каквито несъмнено са Станишев и Орешарски, отколкото празни тикви и мутри, каквито са герберите!
157
9
 
2
 
! Отговори
ред преди 10 години
Само за няколко месеца правителството показа и доказа, че може много повече от некадърниците от герб.
156
4
 
1
 
! Отговори
браво преди 10 години
Напълно прав е, че останалите нямат никаква платформа и идеи за бъдещето. Единствено тровят атмосферата, вадят компромати, плюят и развиват абсурдни теории, лансират откровени лъжи.
155
5
 
2
 
! Отговори
стан преди 10 години
Логично - с доверието идват и гласовете. Броят няма да е никак малък, БСП си заслужава доверието.
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРУГАРИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА ГЕРБ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ ЗАЩОТО ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ НАРОД ИСКА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ не искат *** от дпс КОЙТО НЕ ЗНАЯТ НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ и младежки гласоподаватели на бсп КОИТО СА НАД 85 ГОДИНИ ДА РЕШАВАТ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Х А кой беше тогава министър на финансите ? А ? - Орешарски !Кой беше министър-председател ,дето каза ,че кризата нямало да ни закачи ? - Станишев !
152
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 10 години
До Х не 2009,а 2008-помним,помним,когато Орешарски и Станишев казаха,че в България криза нямало,а пък почнаха да затягат коланите-случая Мургина,Масларова,откраднатите в еврофондове,Цанков камък-подготвят се за криза хората!
151
7
 
3
 
! Отговори
БСП ГРОМИ преди 10 години
ПРЕДИ 10 МИНУТКИ ИЗЛЕЗЕ ПРОУЧВАНЕТО НА МЕДИАНА В КОЕТО БСП УВЕЛИЧАВА ПРЕДНИНАТА СИ ПРЕД ГЕРБ А ДПС Е ТРЕТА С 9%. ПОБЕДА- ГРОБ ОТИВА КЪМ НЕБИТИЕТО:"Медиана": При избори днес БСП получава 21.9%, ГЕРБ - 19.6%
150
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой в момента тегли необмислени кредити за да се харчат безотчетно ? Орешарски от БСП ,ДПС и АтакаКой казва че това е загробване на страната ? ГЕРБ !Кой следва нанадолнището на Гърция ? БСП !Кой казва че това е пагубно за България ? ГЕРБ !Кой се опитва да ни продаде на руските олигарси ? Кой ще развива дружба със Северна Корея, Виетнам ,Куба и нам кой си още ?Кой е агент на Русия ?Кой провали планът РАН-ЪТ ,който план си е перфектен в Полша, Естония и Литва ?Кой работи против България
149
0
 
0
 
! Отговори
подкрепям преди 10 години
До Анонимен 168 ТОЧНО ТАКА Е!
148
1
 
2
 
! Отговори
bazooka преди 10 години
Кутев сладурчо!
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой вкара Европа в кризата ? Социалистическите правителства на Гърция,Ирландия,Идпания...Кой изкара тия страни от кризата ? Десните правителства на същите държави.Защо Европа влезе в криза ? Заради кредитите, теглени от социалистите за харчене без мисъл.Как Европа излезе от кризата ? Като се ограничиха кредитите и се стегнаха коланите както правят десните правителства.Кой вкара България в криза ? Орешарски ,който каза че няма кризаКой стабилизира България в най-трудния за страната момент ?