Предсрочни избори са належащи, убеден е Първанов

Трябва ни работещо правителство, което да прави реформи
Обновена: 15 апр 2014 09:36 | 15 апр 2014 09:32,
69
Предсрочни избори са належащи, убеден е Първанов
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

„Предсрочните избори може и да не станат, но те са належащи, защото имаме един много слаб, блокиран, неработещ и произвеждащ скандали парламент, който дори компрометира парламентаризма”, заяви пред Нова телевизия президентът (2002-2012) Георги Първанов.
 
Според него управляващите могат и да „устискат” до края на мандата, но това по думите му не е амбициозно.
 
„На нас ни трябва работещо правителство, което да прави реформи, което да приема непопулярни мерки, изходът от кризата го изисква”, смята Първанов.
 
Според него правителство е слабо и заради политическия тил, и заради поведението на партиите, които го подкрепят.

Още по темата
„Това е една агония. Тя дали ще продължи още три години, или възелът ще бъде разсечен още наесен, не е маловажен въпрос. Слабостта на партиите се отразява на слабостта на кабинета. Този кабинет вече не е полезен за България”, отсече лидерът на АБВ. 
 
Той смята, че нищо в страната не се променя към по-добро и на много места хората мизерстват.

"Агонията по страната е тотална. Виждам го при моите обиколки", добави Първанов.  

Според него кафето в Кърджали, което пиха заедно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан, е знак, че може да има преконфигуриране.

„Самият начин за формиране на ЦИК идва да покаже, че се взима всяка възможност, за да се повлияе на изборния резултат. И президентът сгреши, може би съзнателно наруши закона и парламентът му го върна тъпкано, образно казано. След като не се намериха легитимните решения, се отиде на кафето – потърсиха се задкулисните, нелегитимните начини да се реши един такъв проблем“, коментира Първанов.

Той обаче смята, че все още мнозинство, което крепи кабинета, не е изчерпано.

"Това е по-скоро предупреждение към БСП да внимават в крачката, предупреждение от малкия партньор", анализира лидерът на АБВ.

Първанов заяви още, че е поискал среща с министър-председателя още преди няколко седмици, но по думите му „той изчезна от публичното пространство“.

"Аз исках да поставя реални въпроси, но отговор няма. Исках да поставя принципни въпроси - като се започне от разпределението на парите за общините, което беше напълно безпринципно и се ощетиха големи градове, и се свърши с безпардонните груби уволнения, които бяха реализирани към хора, които мислят различно”, обясни Георги Първанов.

Той отново заяви, че на евроизборите всеки резултат под трима евродепутати ще е неудовлетворителен за АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
ataka преди 10 години
parvanov,ti si sashtata kuchka kato elena troqnska ot gerb-borisov
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов ще бъде разследван не от българските, а от западните службиБойко Борисов ще свърши като Брендо. Разследването по аферата Кокаинови крале вече е достигнала до Борисов. Борисов настоява за предсрочни парламентарни избори веднага, но това е невъзможно, дори Конституцията не го разрешава.Причината за неговото истерично държание през последните дни е, че той иска на всяка цена да се върне отново във властта и да замете своите следи, но няма да му се размине.
53
1
 
1
 
! Отговори
Слон преди 10 години
Мани го тоя ***
52
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Гоце доносническия *** сега видя,какво е в страната!А докато беше президент,къде гледаше крадеца Гоце,сигурно през мерника на пушката.А докато банкянската мутра крадеше и контролираше наркотрафика и контрабандата,какво виждаше Гоце-цветя и рози ли?за тези *** трябва народен съд и до стената,мръсни и гнусни крадци!
51
1
 
3
 
! Отговори
карта преди 10 години
АБВ е бита карта още преди да е влязла в играта. Няма кой да гласува за продажниците.
50
1
 
3
 
! Отговори
цацата преди 10 години
Приликата между Гоце и Боко - жадни за власт, не могат да живеят без да управляват!
49
1
 
3
 
! Отговори
гоце преди 10 години
Агент Гоце иска да е част от евентуална нова схема между ГЕРБ и ДПС, но няма да го огрее.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
из кинопреглед месец юни 2014г и след обявяването на резултатите и поредната загуба на БСП 11-та подред от ГЕРБ в България започнаха всенародни тържества
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тАКА пУТИН ЛИ ТИ НАРЕДИ, ДА СЪЗДАДЕШ ПРОРУСКО И ПРОГЕРБСКО бсп? :-чЧЧЧЧоТ ПРОРУСКИ ГЕРБ НЯМА НУЖДА ЗАЩОТО дЯНКОВ СЕ РАЗКРИ...
46
10
 
3
 
! Отговори
гост преди 10 години
Само Първанов и АБВ ще ни изведе от кризата!
45
2
 
7
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Националните предатели на въжето!
44
2
 
7
 
! Отговори
до българче преди 10 години
а я кажи кой прокара поправката в закона с който мюфтийството иска имоти. това са атака и бсп шопов и Миков.има си протоколи и деловодство всеки може да провери.вие сте патерица на дпс.я виж областните управители,къде в бг няма вече областни от дпс.виж борда на директорите на нек,кой е там а,мустафа някакъв на 27 години,къде си тръгнал да говориш глупости,я земи се скрий
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов и Бойко са едно и всички видяхме колко е лошо когато държавата беше управлявана от тях.
42
2
 
14
 
! Отговори
тато преди 10 години
Слушах Първанов ... каза много истини, но важното е че АБВ и Първанов са част от ПРОБЛЕМА, а не част от РЕШЕНИЕТО. На България й трябва ЛЯВА партия, а не ловна дружинка на олигархията.
41
2
 
11
 
! Отговори
бай у преди 10 години
Всичко от казаното е истина. Но Първанов е нещо, което вече не искам да виждам в политиката. Още по-малко в управляваща партия и/или коалиция. Нищо лично.
40
2
 
6
 
! Отговори
дож преди 10 години
Селянчето от Сирищник с аристократични ламтежи ще стори голямо добро на България, ако вземе да си направи едно аристократично харакири.
39
6
 
2
 
! Отговори
ПОМИЯРЧЕ си преди 10 години
До БЪЛГАРЧЕ...и тук само БЕСЕПЕДЕРАСИ като теб, страстно прегърнати с турците от дпс ще останете и во веки веков ще царувате...АМИН!
38
2
 
5
 
! Отговори
точко преди 10 години
Ето и тоя, две години извън властта и отново драпане. Как да не те е гнус от подобни хора. Да не би някой случайно да си мисли че милее за България? Сега говори за олигархията, за бедността, за корупцията. Питам чии го държа два мандата?
37
1
 
7
 
! Отговори
моце преди 10 години
Защо не се пише и нещо положително -Първанов успя с ренегатския си подход да прочисити БСП от индивиди като Р. Петков, Калфин и още дузина юнаци като него.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До абв Гоце и калфин са неблагодарни сега дето го плуете по ДПС забравяте че поткрепящите за ващите кресла имено те бяха Ви поткрепили.Тогава когато Ви поткрепяха бяха много харесани но сега са срещу вас затуй че сте неблагодарни и си гледате само своии интереси.