ДПС номинира човека Пеевски, а не сатанизирания му образ

Той ще е втори в листата, а водач ще е Филиз Хюсменова
Обновена: 17 апр 2014 21:33 | 17 апр 2014 16:33, Камелия Цветанова
191
ДПС номинира човека Пеевски, а не сатанизирания му образ
Снимка: архив, БТА

Зам.- председателят на ДПС и настоящ евродепутат Филиз Хюсменова ще води листата на партията с кандидати за представители в ЕП. На второ място е Делян Пеевски, трети е зам.-министърът на отбраната Неджми Али, а на четвърто место е лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючюк.

Това на практика са реално избираемите места от листата на движението.

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан определи листата като „букет от етноси”, обяви, че движението ще се бори за три места, а дори може и да има историческия шанс да се пребори за четирима евродепутати.

Местан обеща, че кампанията на политическата сила ще е толерантна.
 
Относно кандидатурата на Пеевски той настоя, че в номинацията му не трябва да се чете знак нито към БСП, нито към ГЕРБ, защото тя е направена от почти всички областни структури на ДПС.
 
„Онова, което аз чух и усетих в изказванията на областните ни председатели, може да се сведе до следното: Те казаха, че са номинирали реалния човек, политик Пеевски, а не този, когото виждат като сатанизиран образ”, разясни Местан.
 
По думите му областният председател на месната  структура на партията в Пазарджик, откъдето Пеевски е втори мандат депутат, е заявил, че той присъства на всички заседания и че няма нито един поет от него ангажимент, който да не е изпълнил.

„Ние взехме не лесното решение, най-лесното беше той да не бъде номиниран, но ние се съобразихме с мнението на местните структури”, обобщи Местан.

Според него реакциите на определени политически сили срещу възможността Пеевски да стане евродепутат е заради страх.

„Има силно притеснение от определени среди в България от възможността Европа да се срещне с мита, със сатаната, със злодея. А ако Европа види, че не става въпрос за сатана и за злодей, ако Европа се запознае, както нашите структури, с реалния политик, какво ще правят милите ни политически опоненти, с какво ще заместят основната си митологема Пеевски, на какво ще стъпи политическата им платформа, когато Европа го опознае, тук има сериозен страх”, отбеляза лидерът на ДПС.

Местан смята, че се прави опит да се  наложи тезата, че Делян Пеевски е медиен монополист.

„Включително онзи ден чух по БНТ, че той има 90 на сто от медиите в България, къде са тези медии, става въпрос само за 0,5%”, защити го Местан и добави, че според него е аморално политик да има медии, а и в Европа не се приема това.
 
„Преди време му препоръчах да се раздели с медиите си, ако иска да разчита на политическа кариера в ДПС, препоръката е чута и вестниците са продадени”, заключи лидерът на ДПС.

Относно листата с кандидатите Лютви Местан обяви, че очаква от хората в нея да превърнат в практика наслова на кампанията на ДПС -  „ДПС в Европа, Европа в България”.

„На първи прочит този слоган може да събуди и въпроса дали не е малко странно да поставяме въпроса Европа да дойде в България, но според нас е повече от основателен”, коментира Местан.

Той призна, че през годините от членството ни има положителни промени, но в същото време евросредствата не са стигнали до малките производители и до малките населени места и смесените квартали.

На пето място в листата е министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
ели преди 10 години
Ама животните комунисти бичат минуси дори и на информацията за регистрацията на фирмата. *** тъпите хора.
122
0
 
3
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Пеевски си е подставено лице на Доган. Изкупуването на медии си беше финансирано от ДПС и повечето издания са на финансова загуба.Целта беше да възхваляват "великия" политик Меди и да оплюват противниците му.
121
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 10 години
Ама тези медии никога не са били негови! Махат го като подставено лице! :) :) :)
120
0
 
2
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Те ДПС могат да му препоръчат и да отслабне ама то все няма как да стане.
119
0
 
0
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Ами,да удобен гръб и атрактивен,подходящ за мижу Прокопиевски и компания "свенлива"!
118
0
 
2
 
! Отговори
куби преди 10 години
""зад широкия гръб на Пеевски се крият десетина олигарси""Бре бре бре брееее, как няма да е тлъсто това животно?
117
0
 
2
 
! Отговори
киро преди 10 години
Сега се пости, не желаем свинско. Махнете снимката на Прасчо. Става ни тлъсто, даже когато го гледаме...А едно време на село прабаба правеше много вкусна кървавица...
116
0
 
3
 
! Отговори
ели преди 10 години
"Лютви Местан призна, че е посъветвал Делян Пеевски да се раздели с медиите си." Ей, Лютвитиооо, тъпанариноооо! К'ви медии имало прасето, бре?! Медиите са на мамка му , прасето няма нищо декларирало е 1 стара кола и 0лв.00ст.
115
0
 
2
 
! Отговори
еми преди 10 години
Гъци, гъци ,гъци бееее..
114
0
 
4
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Е как продал бе.Нали нямаше нищо. И в данъчната му декларация писал само една стара кола.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЕЧНА ДРУЖБА БСП ДПС ГЕРБ ПАРТИИТЕ НА ДС
112
1
 
3
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
лютфи - of като ти влиза въздух в *** си разхлабен или необладан??? Лоооошо Седларов ще ти избягат и парите, а пък ще ти трябват и за адвокатииии..... Мнооооооггоо ли си зависим,защото днес чух в градската баня,че си му се молел да те приеме за разни разговори а той влизал при тебе когато и както си иска и се чу че пеефски бил подводница на Бойко ,но ти не се насирай и нали знаеш утре жълтото от зад,лютфи толкоз много съ отдаде,затуй си трай,той гей-сергей-ЮДА те предаде...
111
0
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 10 години
Срам за българите да ги яха каквато мафия се пръкне. БСП нали са съгласни, ГЕРБ са съгласни, Сидеров мълчи, Реформаторския блок си трае. Робът си роб!
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб имат много повече общи черти с Пеевски. КОЙКОЙКОЙ направи възможна империята Пеевски? - отговор: Тиквата! КОЙКОЙКОЙ имаше приказка и кани 40 пъти в кабинета си на разговор на 4 очи? отговор: Цвъцко апартамента!
109
0
 
3
 
! Отговори
reostat преди 10 години
пак доказват че са антибългарска партия
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако го нямаше ибрика сидеров тези нямаше да са така нагли а щяха пак да са в опозиция.
107
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров няма да влезе в европарламента но неговия човек, глиган пеевски на 100%
106
0
 
9
 
! Отговори
Таблица на наглоста преди 10 години
Нагъл, по нагъл, мафиот, депесар, сидераст.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС е етническа партия и всички "политици" се правят на неразбрали защото така им оттърва.Има една малка част от ДПС , които са със български имена , за да се създаде представата че партията е отворена и към друговерци.Защо не се спазва Конституцията където е дебело подчертано , че етническите партии са забранени ?????
104
0
 
8
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Ще се звери ли в европарламента както в българския парламент.