Бареков с мечта: България да стане пак народна република

Да се знае, че властта произтича от народа, аргументира се той
21 апр 2014 20:21, Красимир Ангелов
428
Бареков с мечта: България да стане пак народна република
Снимка: "България без цензура"

България да стане отново Народна република, поиска лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него думата "народ" трябва да се върне, за да се знае, че той държи властта в държавата.

"Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем, е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" и това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията“, посочи Бареков по време на среща със симпатизанти на партията в ромския квартал "Факултета".

"Какво странно има в думата "народна", попита още веднъж  лидерът на "България без цензура" и уточни, че се надява заедно с други български политици да внесат такова искане да се върне старото име на страната ни, за да се знае, че властта произтича от народа и за народа.

Бареков посочи пред жителите на "Факултета", че "ние сме партия на работническата класа".

Пред жителите на "Факултета" лидерът на „България без цензура“ беше категоричен, че партията му ще следва политика на пълна интеграция на българския народ към европейските ценности – да имат достойни доходи, образование, възможност за спорт и добра работа.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес Николай Бареков обяви, че още един депутат ще напусне групата на ГЕРБ във вторник. Към формацията на Бареков вече се присъединиха няколко бивши вече хора на Бойко Борисов. Сред тях е Светлин Танчев, който като независим депутат стана вторият представител на "България без цензура" в парламента след Румен Йончев, който напусна левицата,
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕЬ преди 10 години
До АнонименТИ ЗА ДЕМАГОГИЯ ЧУВАЛ ЛИ СИ?!ИЛИ СИ ТОЛКОВА ***...АКО ИСКАШ ДА ПРИЕМЕМ ЗАКОН КЪМ НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА ВСИЧКИ ДА ВЗИМАТ МИНИМУМ 5000 ЕУРО,А? ПЪЛНО Е С ***
308
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Бюреков едно към едно ползва болшевишката демагогия. Най-забавно е как *** вее знаме с български символи.Гласувайте масово, ако не искате *** да ви управляват !
307
1
 
0
 
! Отговори
o man преди 10 години
bg partii sa mafia, deto raste, no ne staree.
306
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАРЕКОВ - ПЕЕВСКИ СА В КОНЦЕПТУАЛНА КОМБИНА. С МЕДИИТЕ НА ЛАФКА НАПРЕД КЪМ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НА НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА, ДЕТО С МАНИПУЛАЦИИ, КОРУПЦИЯ И ПРЕВРАТИ ЩЕ СТРОЯТ.Вземете се в ръце, хора.Търгашите заедно с управляващата коалиция са заедно във властта.Държи ги само алчността и страха да не им се вземе откраднатото през годините.Вижте колко хора още си точат зъбите по ТВ 7 и не им се връзвайте.Купуват и продават всичко.Това са хора отдавна разделили се с морала и ценностите. НЕ на измамниците.
305
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
друг вариант е да станем кралство, както сме били
304
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе много *** около бюрека. Това ли ще е народа на народната републикаЮ
303
1
 
0
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 10 години
До Анонимен: ИМА , ИМА НОВО И ТО Е ЗАКЪСНЯЛО С ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ , НО АЗ СЕ ЧУДЯ ,ЗАЩО БАРЕКОВ ТРЯБВА ДА Е НОСИТЕЛ НА ТОВА "НОВО" И ТО ТОЧНО СРЕЩУ ИЗБОРИ ? КАКВО ДРЕМЯТ ЛЕВИТЕ ДВИЖЕНИЯ И ПО-ТОЧНО БСП ? ИЛИ ,ТЕ ОКОНЧАТЕЛНО МИНАВАТ В ДЕСНИЯ СЕКТОР ПРИ КАПИТАЛИСТИТЕ ? СТАНИШЕВ ,СТАНИШЕВ , ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ТЕ ОЧАКВА ЗАРАДИ ТОВА И ОТНОШЕНИЕТО ВИ КЪМ РУСИЯ НА ИДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ? ПРОСТО ЗАМИНАВАЙ ЗА ЕС И ОТСТЪПВАЙ НАСИЛСТВЕНО ЗАЕТОТО ОТ ТЕБ МЯСТО НА ПЪРВАНОВ !
302
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Бареков ,ти си цифка ! Много платени *** чета тук...ето ви нещо по което да мислите -Директна извадка от гръцкия вестник Симера за България! Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите, защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да
301
1
 
13
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
"работническата класа" Поредният клонинг на БКП! Нека ви припомня първото име на БКП - Българската работническа социалдемократическа партия (тесни социалисти). Да и те са се обявявали за работническа партия. Г-н Бареков, може да залъгвате обикновените хорица във Факултета, но тези които имат акъл е достатъчно да направят едно проучване и ето какво излиза. Лозунгите ви са комунистически и остарели вие нямате шанс! Единствената полза от вас е че успяхте да съсипете ГЕРБ в парламента !
300
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България, с прякор "републиката"
299
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България никога не е била Република per se. Това е фалшиво заглавие/понятие, с което назоваваме нашата Джамахирия. Като "правосъдие" и "здравеопазване" - няма нито правосъдие нито здравеопазване - само така се наричат министерствата
298
1
 
20
 
! Отговори
кавала преди 10 години
Може ли един човек, който е бил водещ журналист във водеща телевизия, да не знае, че република в превод от латински означава "власт на народа".Всъщност, той иска нашата държава да се казва "Народна власт на народа България" - доста малоумно, нали? Абе, *** си е дудук - вари го печи го (на скара), нищо не става от него.
297
0
 
15
 
! Отговори
баба преди 10 години
Жалък опит на бареков... бабичките не изоставиха бсп заради първанов, а барека се надява да ги спечели със връщане на термин който просто носи носталгия/
296
1
 
6
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Ами той само с такива хватки може да дръпне от "интелигентния" млад и скачащ едновременно и дудукащ електорат на момчето от Банкя...с по-големи кебапчета и по яки кючеци..
295
0
 
3
 
! Отговори
боев преди 10 години
Свирчо е на път да надмине учителя си Боко! Една част от народа вече е вторачил погледа си в новия месия! Запознат добре с народопсихологията ни, той ще разчита на две групи от хора: Бедните, просто така са си програмирани: Само месия може да им оправи дереджето! Другите пък, които като гарвани на леш, се втурват в надпревара за дългоочакван нов келепир! ***, научен от Боко, добре е запознат с психопатичната нагласа и на едните и на другите! И добре е подготвен с цената на всичко, с чужди капитали, с гнусни средства, като подкупи, лъжи и изнудвания, с невъможни за сбъдване обещания, да пост
294
0
 
9
 
! Отговори
вики преди 10 години
С това си изказване доказа,че е забъркал такъв бъркоч от простотии.Всичко влиза в употреба.По-големи идиотии не бях чувала.Не излиза от *** квартали.Пустите *** пак ще влезат в употреба.За наше огромно съжаление това са хората,които ще решават съдбата на цял народ..*** гласове ще определят бъдещето на нас и нашите деца и внуци.Не искам *** да стават управници.
293
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 361- ДЪРВЕНИЯ ФИЛОСОФ, напънат от псевдонаучностНищо лошо няма България да се нарича Народна Република. Напротив това е най-правилно! Та не е ли на народа републиката ни? Или е на мафиите? На олигарсите? Май властокупантите треперят от думата народ. Не е ли демокрацията точно власт на народа - демоса? Защо тогава се плашим от думата? Сакън народът да не се досети, че държавата е негова! Колко от далече се пази мафията съединяването на държавното управление с престъпността.
292
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Народна република" е като сексуално ***.... от къде да знае тъпунгера че "Република" е държава с пряка демокрация....
291
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
след време ще стане циганйя без българи
290
6
 
2
 
! Отговори
Казасов преди 10 години
И защо не-нали властта произлиза от народа,и принадлежи на народа.Република сме.Значи -Народна Република.