ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота

Андрей Райчев: Партиите кършат снаги за нови политически танци след изборите
Обновена: 23 апр 2014 09:13 | 23 апр 2014 07:00,
167
ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков е най-вероятният изход от евровота, прогнозира в интервю за "24 часа" социологът Андрей Райчев.

"На второ място по вероятност поставям сценария с 3 партии, на трето - с 5, на четвърто - с 6, на пето - със 7. Но всичко зависи от активността и от бариерата. При 3 млн. гласуващи цената на глас при 5,88 процента бариера е 180 хиляди, при 2 млн. души - 120 хиляди. От това зависи успехът на партиите с над 100 гласа", пресмята Райчев.

По думите му след вота в страната ще има съвсем друга политическа ситуация.

"Всички партии вече мислят за това. Отварят врати, разтърсват снаги, тук ще има нови политически танци. Разбира се, никой нищо няма да направи преди изборите, а след тях. Изборите в мирно време са като битката по време на война - в зависимост от победителя възниква нова карта", допълва Райчев.

"Няма никакво съмнение, че АБВ на Първанов е нанесло своя удар върху БСП и те взимат основно гласове от бивши избиратели на БСП. Именно поради тази причина разликата между БСП и ГЕРБ се смалява", заявява от своя страна пред "Монитор" социологът от "Медиана" Кольо Колев.

Той прогнозира трета политическа сила ДПС, а на четвърто място е "България без цензура". "АБВ има ресурс да навреди на БСП, но няма ресурс да спечели избори. Вероятно е да не успеят да стигнат процентите за евровота. Ако това се случи, това ще бъде и лебедовата песен на Първанов", отбелязва Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
7
 
! Отговори
ОЛЕЛЕ преди 10 години
А какво ще стане със синята Месалина,тя не е свикнала да живее живот на простосмъртен,какво ще прави Антония Фарма без Брюксел,какво ще стане и с Пръмова -Кунева,тия три дами ще плаачат с кървав сълзи.
30
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Калфин и АБВ за евро изборите. Този човек е най подходящ за евро депотат.
29
14
 
9
 
! Отговори
до22 преди 10 години
100ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ЩЕ НИЕ В ЕВРАЗИЯ ОТ КОЛКОТО В ЕС СЕГА ДОББРОЗОРЛЕМ!!!САМО АТАКА!!!
28
6
 
0
 
! Отговори
езичник преди 10 години
има химерикански шпиони. пълно е с тях!!!слагайте пак минуси:) така го потвърждавате
27
1
 
3
 
! Отговори
както се казва преди 10 години
До Анонимен от (Б)атаканяма по-лошо от разпопен поп
26
1
 
1
 
! Отговори
kmeta преди 10 години
С това заглавие наистина открихте Америка...
25
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОЯТ ЖИВОТ 25ГОДИНИ Е САСИПВАН ОТ ТАКИВА ЖЕЛАЕЩИ ПОЛИТИЦИ ,А МОЖЕ БИ И ВАШИЯТ ЖИВОТ СЪЩО Е БИЛ САСИПАН ОТ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ-КАТО ГЕРБ ,БСП ,ДПС ,СДС И ДР. ИЗБОРЪТ Е ЕДИН.БЯХ НА 18 СЕГА СЪМ НА 43 Г. -НА БОЙКО МУ БЯХ ПОДЧИНЕН ,ЦЕЦО ГО ЗНАМ ОТ ДЕТЕ ДОРИ И БРАТЧЕТО МУ!ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБЯ-ДОЛУ ВСИЧКИ!!!САМО АТАКА!!!
24
5
 
2
 
! Отговори
само така преди 10 години
До Анонимен дето иска да се махнат партиите.ще се оправим, като навсякъде "сложим" млади, умни хора с голям потенциал. Но, нашите такива са много заблудени, предпочитат да се реализират в в страни на омразния ЕС, Америка и др. подобни безперспективни капитализми, без да се усещат, че доларът е "пробит" и еврото не струва пукнат лев. Значи трябва да си внесем. Откъде? Най- добре от Русия и, може би, от Турция.
23
4
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
н ме интересува за никой дръг но само:ДПС И "БАРЕКОВ" да не се появяват в Европа! не трябва въобще да ни срамят тия простаци извън балканите.... това е доста долно....
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е кой тика барека то си е ясно .Цветан Василев а банката която управлява си е на ДПС от години Така че джуниар ДПС ще набира гласове от българите гласоподаватели
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Статуквото се запазва! Българи ще живеем още дълги години в мизерия и ниски доходи! Докато навън хората живеят такъв живот дето не сме и сънували ,тука сме свикнали с бунището и така си върви!Трябва да се махнат партиите, всички депутати, служители,работници до последната чистачка да се уволнят от парламента, да се сложат нови, млади и умни хора с голям потенциал, които наистина да задвижат машината, която умишлено е блокирана!
20
10
 
2
 
! Отговори
езичник преди 10 години
то всичко е предварително решено. такива неща се договарят предварително между партиите. ако си мисли някой че нещо зависи от гласа му значи още нищо не е разбрал за т.н. политици. бойко се отказа да се прави на *** и веднага издигнаха бареков на негово място. и стига сте плюли по дс . каквото и да са правили тях вече ги няма. шпионите са на цру!!! ние НЯМАМЕ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. има химерикански шпиони. пълно е с тях!!!
19
15
 
10
 
! Отговори
как така преди 10 години
До гостенинСамо с ГЕРБ напред! Не се чудете напразно. Зарежете всички останали.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недоразумението няма да вкара депутат, само ще отхапе от гласовете на ДПС, щото никой гласувал за друга партия няма да гласува за него. Очаквам просто мястото на Атака в 4ката да се заеме от реформаторския блок, като вкарат 2 депутата. АБВ може би ще са на кантар за 1 депутат, но поне ще накаже БСП.
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА МОТОРИТЕ НА ЕС ЩЕ ПРЕЦАКА!!!...?ДЕЙСТВАЙТЕ!!!
16
17
 
9
 
! Отговори
до20 преди 10 години
ЗАЩОТО СА КАТИЛИ ОТ НАЙ -ВИСШЕ ОБЩЕСТВО!ДОЛУ ЕС!!!САМО АТАКА МАЙКАТА НА ЕС ЩЕ ТРАКА!!!
15
5
 
13
 
! Отговори
нямащ_думи преди 10 години
Преди пак да гласувате за комунисто-социалистите потърсете отговор на въпроса след като парадират, че сърцата им са в Москва, защо парите им са в швейцарски банки, децата им са в Англия, Франция или Америка, а имотите им на Катилските острови. Помислете също, че ако всички гласуваме, поради по-високия праг, все пак има вероятност Пеевски напразно да си е продал медиите.
14
1
 
21
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Боже, пази България!Че ние самите не можем да я опазим от тази гмеж, която иска да ни "управлява".
13
3
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Освен тези цитирани партии,има и други. Има и независими кандидати. Може и да им пренаредим листите. Може да им объркаме сметките! И да покажем,че можем да бъдем и единен народ!Основното е да се гласува!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО 1 АЗ ПЪК ДВА ПЪТИ В ТВОЯТА!