ГЕРБ остави съсипана икономика, упрекна Стойнев

Ще изведем страната от тази дупка, закани се той
Обновена: 1 май 2014 13:14 | 1 май 2014 13:14, Камелия Цветанова
105
ГЕРБ остави съсипана икономика, упрекна Стойнев
Снимка: БСП

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев  разкритикува опозицията и на митинга на левицата по случай 1 май.

Той припомни, че ГЕРБ на два пъти се отказва от властта, а според него БСП ще изведе страната от "дупката", която са оставили бившите управляващи.

„Веднъж избягаха, втори път върнаха мандата, защото те знаят какво оставиха – една съсипана икономика, една енергетика в колапс, пазар на труда пред срив“, заяви Стойнев.

По неговите думи БСП е обещала, че ще даде надежда на хората и правителството изпълнява обещанията й.

„Ние тръгнахме по пътя на икономически растеж. Освободихме бизнеса от административната примка, която го бе хванала, наляхме милиони в икономиката и се борим за дълготрайни работни места“, обясни Стойнев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Той е категоричен, че България вече не е разграден двор.

 „Тук трябва да се спазват закони и да се уважават българските институции и който не го прави ще си носи последствията“, допълни той.

Стойнев припомни, че въпреки трудната ситуация са отделени 500 млн. за развитие на регионите.
„Нещо невиждано до сега, защото правителството е отговорно към всички граждани на тази държава и трябва да усетят политиката, която водим в момента“, заяви той.

По мнение на социалиста опозицията с лекота предава националните интереси.

Според него евроизборите, които предстоят са избори за България, защото там ще бъдат изпратени хора, които няма да бъдат безгласни букви.

„Тези избори са за европейските ценности, които Европа изгуби, защото след 10 години управление на десните Европа не е по-солидарна, няма социална политика, която се грижи за хората и няма индустриална политика. Вървим по пътя на победата и заедно ще я постигнем“, заключи Драгомир Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
4
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации когато ги привика Станишев, но с 200 лв. пенсии , а той милионер . Ето това е истината.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, много лъжа, много чудо, бе.Не спира и този папагал да сипе безумия едни и същи,макар и да знае,че никой освен "роднините" не го слуша.Даже и те не му вярват,ама нали са си кръвна връзка, няма как да го оставят сам самичък в циркаджилъка.Той се надпреварва с МВР шефовете кой повече да се излага в публичното пространство.Омръзнаха на всички, но няма отърване, защото като управляващи ги показват по всички телевизии.Ще им дадем полагаемото им се на изборите и ще заминат в забвение по затворите.
84
2
 
11
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Стойнев, Стойнев..След вас трева не никне.Егати наглеците.
83
5
 
1
 
! Отговори
x преди 9 години
Точно така. България е обран бустан и няма вече нищо за крадене.
82
3
 
13
 
! Отговори
Индустриалец преди 9 години
Време е червената *** да я съберем и да я пратим в урановите мини - там хем ще развива индустриализацията,хем ще помогне да построим и да експлоатираме Белене.
81
1
 
10
 
! Отговори
Мечтател преди 9 години
Няма ли нещо като ДДТ за комунисти?? Да може така,изведнъж да ги ликвидираме,че най-после да види рахат тази изстардала България !
80
0
 
13
 
! Отговори
видинлия преди 9 години
Затова ли като дойдете във Видин охраната ви е един километър преди и след вас.Градът ни и без това е умиращ.Най учтиво ви молим да не идвате да ни агитирате.За тези пари дето ще ги хвърлите на вятъра създайте поне едно работно място,та нещо добро да остане след вас.Парите за кебапчета ,бира и фланелки с рекламни надписи работят против вас.
79
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб съсипаха сичко *** мършавиии
78
1
 
13
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Ако управлявахте по време на световната икономическа и финансова криза,сега да сте в небитието завинаги,обаче извадихте късмет..сега ме е яд ,че Борисов и Дянков не ви/ни оставиха да изпиете до дъночашата на червената наглост и безумие,но...българска орисия,сега пак ни клатят с мекия си за пореден път,ужас безкрай!
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие я съсипахте още повече тази икономика, като откраднахте заемите. Сега си крадете и предишните са ви виновни, но като дойдат на власт ГЕРБ и почнат да крадат, тогава отново те ще са виновни, а вие ще сте безгрешни ангели.
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ли пише в опорните точки на Моника кикиме нещастно. За всичко са ви виновни ГЕРБ и Бойко Борисов така ли? А че държавата сега се срива без чужди инвестиции, без приходи от бизнеса, който уж се въздигал (предизборно), без обещаните работни места, но не по програми на общините, а действителни - от бизнеса. Къде са ??? Няма ги и няма да ги има. Реиндустриализация - кого ще конкурираме, тези които са светлинни години напред. Безхаберие пълно демонстрират Орешарски и Ко. Никой никъде не ги иска
75
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ остави съсипана икономика, ние от БСП ще оставим ликвидирана икономика.
74
2
 
13
 
! Отговори
0 преди 9 години
Икономиката си беше съсипана още преди да дойдат ГЕРБ на власт, добре е пощальона да не се излага ,толкова много като внушава лъжи !
73
0
 
12
 
! Отговори
сергей преди 9 години
До До видинчанин - Опала?!! с отровните химически заводи във Видин, направихте селяните граждани,после окрадохте тия заводи,работа няма,ама гражданина от село не иска пак да стане селянин- цел ден виси на едно кафе в клуба,чака на соц-помощи,а 50 дка земя жално го чакат!!! Стойнев ти си един високоговорител фукльо на БСП- ГУЛЕМ МЕНИСТЕР СЕ ИЗВЪДИ БЕ!? Не искаш ЕС! КАЖИ го на СТанишев от ПЕС- тоя земя копа да иде в ЕС,че такива като тебе- го урезилиха тук! на 25 май ще ви издухаме от
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахахаха БСП пак започна с предизборните вицове :)))))
71
2
 
15
 
! Отговори
Сергей преди 9 години
Тоя Стойнев- От къде го изкопаха -тоя надмина Станишев с фукни
70
1
 
14
 
! Отговори
ставри преди 9 години
До торинБСП не са виновни за нищо.От 89-та година досега те нищо лошо не са направили.Само дето разбиха икономиката на страната и когато през Виденовата зима станаха милионери със спестяванията на хората,и когато принудиха доста голяма част от работещото население на България да имигрира.С това могат да се похвалят.
69
1
 
12
 
! Отговори
румен221 преди 9 години
Стойнев, признай,1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. БНП е 47% от средноевропейския, а средните ни доходи 25%3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда, значи декларираната печалбата е 22 милиарда (истинската е по-голяма, около 35 милиарда), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!- Целият бюджет на държавата е само 8 милиарда! Следователно:- Безусловно ИЗРАБОТЕНАТА средната заплата е 1 500 лв. и може да се плаща от утре!!!А 80% от работещите ГЛАДУВАТ!!!
68
1
 
10
 
! Отговори
STANIK преди 9 години
Стойнев Стойнев не е вече ден на труда,а ден на мизерията към която 24 години усилено ни бутате.Вие никога не сте виновни,а само ГЕРБ през тези 24 години
67
2
 
10
 
! Отговори
Логично преди 9 години
БГ беше ограбена и съсипана след 1989 г. от тези, които знаеха къде какво има и какда го завлекат.Кои бяха те? Висшите партийни функционери от ПБ и ЦК на БКП и тяхнотоизчадие ДС. Втората колона-костовистите и приватизация им. Борисов беше първиятвъв властта извън тези грабителски структури, затова му се пречеше с всички сили за да не успее да наруши статуквото. За съжаление той не можа да се пребори с червенаталамя и си плати за това. Все още обаче е заплаха и битката срещу него продължава.