На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан

"Ще погребем мита, че зависим от гласовете отвън"
2 май 2014 16:31,
125
На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан
Снимка: ДПС

"Смятам, че въпреки уседналостта ДПС ще надгради резултата си от парламентарните избори и така ще погребем един от най-устойчивите митове, свързани с ДПС, че политическата ни тежест зависи от гласовете отвън". Toва заяви в Смолян лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него на евроизборите ще проличи, че "тежестта на ДПС е реална, тя не е в зависимост от външни обстоятелства".

Съхраняването на резултата от предишните парламентарни избори /в национален мащаб/ практически ще означава сериозен ръст в подкрепата за ДПС, защото на евровота заради принципа на уседналостта няма да се получат гласовете от чужбина, смята Местан.

Според него основен акцент в предизборните ангажименти на движението е посланието "Европа във всяка точка на България, не само Европа на магистралите и на "Арена Армеец".

Признаваме, че за 7 г. членство със средства от Европа се модернизира едрото земеделие, строят се магистрали, но Европа не стигна до малкия земеделски производител, до малките населени места, до малцинствените квартали, допълни лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

Според Лютви Местан политиката на ДПС ще получи много силна подкрепа именно заради принципа "Европа на балансирано развиващите се региони". Смисълът на политиката е да намира балансите, защото има много тежки диспропорции в развитието на София, Бургас, Варна и Мадан, Рудозем, Доспат, Смолян, посочи председателят на движението.

Бъдещето на България се свързва с екоземеделието и Родопите са естественото място за разгръщане на този приоритет, смята лидерът на движението. Лютви Местан отбеляза, че от ДПС на дело са показали, че се грижат за планинското земеделие. Като пример бе посочено увеличението на националните доплащания за тютюна, което вече е факт.

Председателят на ДПС оцени предизборната кампания досега като достатъчно толерантна, с малки изключения. "Ако успеем да запазим тази култура на политическа комуникация и конкуренция, мисля, че можем да се радваме на висока избирателна активност на 25 май", коментира Местан.

Той допълни, че ДПС стриктно изпълнява своя ангажимент да се води толерантна предизборна кампания, в която да се сблъскват политически различия и аргументи, а не компромати. Българските граждани са достатъчно уморени от самоцелната политическа конфронтация, от черния пиар и имат нужда от позитивно говорене, което да изведе на преден план европейската проблематика, заяви лидерът на ДПС.

Лютви Местан допълни, че приема като комплимент атаките срещу министъра на спорта за насочването на средства за спортна инфраструктура и в малките населени места. Ако зависи от ДПС, Европа трябва да стигне до всяка точка на единна България, и до най-отдалеченото населено място, каза лидерът на движението.

Местан пристигна в Смолян за работна среща с актива на движението от областта във връзка с предизборната кампания. Увеличение на гласовете за ДПС в Смолянска област от 40 до 50 процента е задачата, която си поставят в партията за предстоящия вот за ЕП.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
липи преди 10 години
До Македонскии от къде на къде тая логика? Бжорисов къде го забравяш
83
3
 
9
 
! Отговори
Рамадан кунев" преди 10 години
До Николай Бареков,хвана го възродителния процес, той вече е "нихат бареков"а помощника му "расим бурунсузов-безносов",моля вече така се обръщайте към тях.
82
4
 
18
 
! Отговори
Македонски преди 10 години
Представяте ли си що за *** трябва да си, за да знаеш, че когато гласуваш за БСП, всъщност гласуваш за ДПС. И въпреки това да го правиш.
81
4
 
8
 
! Отговори
Президент преди 10 години
Октай Енимехмедов готов за Президент на България
80
3
 
10
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Благодарение на БСП и АТАКА,ДПС получи такава власт,която е несъразмерна с резултата им в парламентарните избори.Малко ни е било петстотин години турско робство,като виждам колко българи ,съблазненн от постове в държавната администрация и някои други облаги,влизат в редиците на ДПС.Съдебната власт тряба да се разрови в начина за даване на парите за тютюна.Не може различни членове от едно семейство през различни години да декларират една и съща земя!? Това са парите на данъкоплатците!
79
3
 
7
 
! Отговори
до 87 преди 10 години
До Анонимен"доган на тези избори участва с две партии дпс и цензурата,така винаги ще е на власт.за това най голям принос имат не гласуващите българи"Как ? Аз като не гласувам - вота ми не се брои за никой. Да ме причисляваш към ДПС е лъжа.Тия конспирации ги развивай на някой друг.По същата дефектна логика ти имаш най-голям принос за комунизма и над 45 години комунистическо робство. Гласувал или не за БКП - няма значение.Нямаш моралното право да плюеш по хора, които не гласуват.
78
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
доган на тези избори участва с две партии дпс и цензурата,така винаги ще е на власт.за това най голям принос имат не гласуващите българи
77
6
 
5
 
! Отговори
дядо преди 10 години
@Николай Бареков,господине,колкото и да лъжете,не можете да ни излъжите,че не сте Бойко Борисов!!!
76
4
 
9
 
! Отговори
архитект-пенсионер преди 10 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации когато ги привика Станишев, но с 200 лв. пенсии , а той милионер . Ето това е истината.
75
10
 
2
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Народа е много, много беден,а аз съм гласът на Работническо-селската трудова малтретирана ръка.Всеки ден съм по села и паланки и много ама много ще се изненадате от столчетата пред виртуалните ви компютри за какво иде реч на изборите!
74
3
 
14
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Всъщност аз повтарям модела на Атака.Волен лъжеше, че ще оправи България и те му повярваха, сега аз ги лъжа същото.Царя беше същият с неговите 800 дни.Общо взето на това му се вика ноу хау.
73
4
 
12
 
! Отговори
Решение преди 10 години
Ние българите хем се дразним, че дуган разпределя порциите хем половината не ходим да гласуваме затова предлагам на 25-ти всички да излезем да гласуваме като привлечем и тези, които не искат да гласуват ако е необходимо да приложим и силови методи към апатично настроените
72
3
 
10
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Аз ви лъжа.Който гласува за мен е ***.
71
7
 
2
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
При мен дойде на мегдана младо семейство, което ми сподели, че България без цензура е последната му надежда, иначе ще емигрира. Ние предлагаме мерки, ориентирани към младия човек, безплатни лекарства, безплатно здравеопазване, така че децата да останат в България и да реализират потенциала си тук. Това е нашата философия. Много е просто, никой досега не го е направил!!!
70
4
 
7
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Обещал съм на коалиционните си партньори от ДПС да въведа татарският в училище, да има 24 часа новини на татарски, да со отрежа чурката както повелява исляма.
69
0
 
8
 
! Отговори
Биг Ша преди 10 години
гласувайте за Мен - аз ще ви "оправя" .
68
5
 
2
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
1 май ще бъде не само празник, а символ и гаранция, че ще работим за хората всеки ден, така че младите българи да обичат България, не защото четат учебниците по история, а защото България показва грижа за младите хора, за възрастните, майките, децата. За тях ще работим, за тях ще правим всичко.Ние сме партия на труда, на хората, които искат да работят и да реализират своя потенциал в България и да възпитават тук децата си.
67
2
 
3
 
! Отговори
Президент преди 10 години
Предлагаме тоа тарикът с дебелия ланец от село Розово за Президент
66
7
 
1
 
! Отговори
Николай Бареков преди 10 години
Ще изгоня Станишко и Бочко от парламента!Клипът на БСП е смешен. Той е с участието на двама боксьори с меки китки в категория "Муха". Ако това е битката между "дамите" БСП и ГЕРБ, аз като човек, който активно се занимава с бокс и е висок близо 2 метра в категория "Супер тежка", гарантирам на моите избиратели, че само с един десен ъперкът ще отнеса и двете перца барабар с ринга.Така ще направя и с двамата измислени герой Станишко и Бочко, като ги изпъдя от Народното събрание.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ МОЖЕ 6 % ДА КОМАНДВАТ 20 %, А ТОЧНО ТОВА СТАНА- ДПС ДЪРЖИ ЗА ГУШАТА БСП